НАБОР 2004 - новите пътища

• 57 917
  • 774
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Още една разочарована девойка след разглеждане на работата по БЕЛ с поне 10 т. е ощетена - 0 т. на отворени въпроси, които са верни. Чуди се да подава ли жалба. Казах й поне учителката по бел в гимназията да уведоми.
Не й трябва оценката, но ако хипотетично същото се случи в 7 клас 10 т. * 2 в общия случай и балът отива по дяволите.
Изпратиха им дипломите на pdf да си ги проверяват за грешки. Училището е готово, но още чакат снимки. Големи безхаберници има, ако ги зная кои са, лично ще им ударя по един задвратник, еле че са пълнолетни.
И да вдигна кръвното на седмокласните мами, но ми  се чини, че боят настанА (цитат от пост на класната на малката във ФБ):
Скрит текст:
Преди два дни един наш ученик каза, че госпожата му от частните уроци ( която по чисто съвпадение и напълно случайно е проверяващ) имала много развита интуиция и почти всяка година ПОЗНАВАЛА какъв ще е цитатът на НВО-то. Казала, че тази година ще е:,, ...като Термопили славно, безгранично..."!!!
Смяхме се...
Днес вече не се смеем!

# 241
  • Пловдив
Много ми се искаше и моята да иде да си види работата, но не е в града / може и за добро да е/.

Бибиии, какво ли ни чака догодина с малките?  Ти, Санака и аз хич да не пускаме чашите. LaughingLaughing

# 242
  • София
Кандидат-студентите се регистрират - за СУ става дума-  за класирането в срок от 8,30 ч. на 12 юни до 17,00 ч. на 03 юли 2023 г. Не е 4, а 3 юли крайният срок. https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … enti_za_klasirane
Скиорче, много ми харесва това да съчетае хобито с работата с тия географски карти, топография джи пи еси и т.н, а дали няма някаква специалност дето същетава география и инженерство и после да работи за  Гуглето, раздел карти!

# 243
  • София
Грешно съм го запомнила значи. Но пак има достатъчно време.

# 244
bibi, тази госпожа много добри заложби има ЗНАЧИ. Питам се защо не е станала една ясновидка! То още към 9.30-9.45 във форума бяха качили теста. Ама здраве да е Simple Smile

# 245
  • София
Я дайте контакт на тази госпожа. Joy

# 246
Проблем със заплащането на изпита имаше и в свободния на Варна. Съветвам на място да се отиде, иначе наистина трудна работа.

Една приятелка миналата година не я допуснаха до изпитите в МУ-София, защото я нямало в системата и не я записали...толкова се напрягам да не стане така и с мене 🥲😂

# 247
  • В реалния живот
Да попитам нещо за лекциите в университетите. Аз все си ги представям нещо по модерно, но да не се окаже като от наше време да си водим записки на листа.
Дъщеря ми се чудеше дали ще може да си записва лекциите на бележки в телефона, аз ѝ препоръчах да ползва таблет. А тя се притесни, че може да я обвинят, че си цъка. Надяваме се да стане студентка, де Simple Smile
Та как сега децата си водят бележки, има ли такова нещо или само слушат?

# 248
  • София
Аз все още съм повлияна от статията, която снощи пусна Мандаринка. Пълно безхаберие и "дай да наместим едни пари на наши хора"!
Лошото е, че от години се носят слухове, че по същия начин се предлагат и профилите в гимназиите, гледайки да се нагласи хорариума на "нашите" хора.

# 249
  • София
Проблем със заплащането на изпита имаше и в свободния на Варна. Съветвам на място да се отиде, иначе наистина трудна работа.

Една приятелка миналата година не я допуснаха до изпитите в МУ-София, защото я нямало в системата и не я записали...толкова се напрягам да не стане така и с мене 🥲😂
Като се регистрираш в системата, прикачиш всички необходими документи и платиш таксата, системата ти генерира документ за явяване на изпита, който принтираш и се явяваш с него. Щом не е имала такъв докумет, значи не е направила валидна регистрация и няма как да я допуснат.

# 250
  • София
Та как сега децата си водят бележки, има ли такова нещо или само слушат?
Говори ми, говори ми, при нас е ей такава ситуацията след закупуването на 2 таблета с 2 химикалки:
Скрит текст:

Уж по нидерландско имали всички лекции в онлайн платформите, но все нещо ще се наложи да запишеш, особено на упражненията.

# 251
  • София
Bora, наистина звучи интересно, но ние, пусто, сме страшни традиционалисти😳 и не можем да излезем от рамките на общоприетите професии. А съм наясно, че точно с тези редки специалности човек може да пробие и да се наложи. Ама така сме повечето хора в БГ- “страх лозе пази”🙂. А иначе системата бълва икономисти и юристи на килограм.
Bibi, в откритите въпроси при набора има същите орязвания без никаква обосновка. (Не, че е разбрал защо са му взели 8 т. от ЛИС-а).
Според мен трябва да се подадат повече жалби, за да се обърне внимание. Съжалявам, че не казах на сина ми да снима. Но Bunova e права, че на този етап само с телевизия се решават тези проблеми.

# 252
  • София

Уж по нидерландско имали всички лекции в онлайн платформите, но все нещо ще се наложи да запишеш, особено на упражненията.

Аз чакам с нетърпение юли, за да получи пълен достъп до създадения му вече акаунт,  да видя с какво ще разполага още преди да е стъпил там. В мейла пишеше, че библиотеката му е заредена с всички необходими учебни материали...

# 253
  • София
Марулета, тези единици и двойки не са точно матура 1 и матура 2, а по-скоро индекси за поясненията долу. Стопанско управление с немски е супер, познавам дете оттам. Познавам дете и с  френски, завърши и страхотно се реализира. Получават май и немска диплома успоредно с нашата тези с немския. За английския мисля, че не е така. Ако правилно помня, на Ганис  малката девойка завърши същото Simple Smile Но не помня с какво се удостоверява нивото по език , вероятно с ДЗИ, с  ДСД, с ДаФ, с австрийска езикова, с Гьоте сертификат, с изпит в СУ.. Аналогично би трябвало да е и за английския. Не беше ли твоята девойка точно Стопанско управление с немски или бъркам? Стана ми интересно, понеже някъде назад те прочетох, че е останала недоволна, а пък отзивите на деца около мен са все положителни.
Моята дъщеря завърши Стопанско управление
на  НЕ. Тя кандидатства през 2016 с изпит по математика и ДЗИ по НЕ. Владеенето на НЕ може да стане и със сертификата за ДСД.
Тя е доволна от следването, успя да се реализира много добре по специалността.

# 254
  • София
E, да, де Simple Smile
.... Ако правилно помня, на Ганис  малката девойка завърши същото Simple Smile Но не помня с какво се удостоверява нивото по език , вероятно с ДЗИ, с  ДСД, с ДаФ, с австрийска езикова, с Гьоте сертификат, с изпит в СУ..

Графичните таблети са страхотна алтернатива за студентите, в различните специалности им намират множество различни приложения. Едната ми девойка си предаваше всички домашни по разните мат.дисциплини написани на таблет, запазени в съответния формат файл и пуснати после за проверка. Другата си   качваше на таблета  изoбражения на кости, нерви, органи и сие , изтриваше наименованията за секунди и после самопроверка..JoyОтделно лекциите ги има в 99% от случаите качени на платформи , да, но е яко да си ги имаш свалени на таблета и в реално време да допълваш разни важни неща към тях, които преподавателят казва извън съдържанието им.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 16:23 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт