СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 137 559
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 1 305
Как ви се струват изпитите като трудност спрямо предходните години? Може ли да се каже, че са с трудност като 2019 г? Или 2021?

Не знам като сравнение как са, но учителката по математика, която готвеше дъщеря ми, каза, че определено е било по-трудно, в сравнение с предните години

# 1 306
  • София
Вероятно ще го зачетат, но ще резнат от точките. Мисля, че Русалката някъде по-назад беше писала за това.

Lilfi, аз писах за ДС за неизвестните в текстовата Simple Smile   Ганис нагоре написа, че ще е  арбитър, ще сподели вероятно след някой и друг ден какво ще правят с въпросния интервал. По моя логика, нямам никаква претенция да е вярна, не би трябвало графичното изображение да е задължително,  интервалът със скоби също, щом няма изрично изискване в условието.  Когато реших тук задачата по-рано, аз го сложих графичното изображение, да, понеже с него  по-добре се онагледява кои числа са вътре и кои вън, предполагам и на МОН целта е била такава със скобите. Но интервалът ако си е верен, и без  другите две неща човек може да разсъждава над това дали дадени числа са решения на неравенството или не са.

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 20:58 от пенсионирана русалка

# 1 307
  • София
Според нашата непрофесионална оценка и опит и двата теста (БЕЛ и МАТ) са горе-долу толкова лесни, колкто тези от 2020 г. и 2021 г. По-труден беше НВО от 2016 г.

П.П. Да, права си, Русалке. Сега се върнах да прочета. А аз откъде съм решила, че говориш именно за този интервал не знам, но изрично питах детето дали го е написала щом ти прочетох мнението Simple Smile. Явно съм чела едно, а съм си мислила за друго.

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 21:01 от lilfi

# 1 308
Здравейте! Вашите деца да са споделили за “преписващи”? И, какво правим в този случай, в който 4 отличника на класа си подсказват и въпреки забележките на квесторите, работите не се анулират? Яд ме за онези, които сами са се, или, не са се справили и ще пропуснат желаното училище заради дружните усилия на други, допускано преписващи?
Това, ако е вярно, не е редно и честно, разбира се и следва да сезирате съответното РУО...нали за това са камерите, записва се целия изпит и се предполага, в името на справедливостта, случая да бъде разгледан!

# 1 309
  • Б
А относно преписването, моя каза че в стаята не е имало деца които да си подсказват или да преписват. Всеки сам си работи. Докато при кака му преди 5 години , някой си се уговаряха кой къде да седне за да може да гледа другия какво е написал. Аз точки не съм броила. Ще чакаме резултата. Но ако изпита е бил лесен за децата от математическите гимназии тогава той не би трябвало да е критерий за прием в тези гимназии.  Всички ли които са изкарали над  96 точки  са за МГ?

# 1 310
  • София
Здравейте! Вашите деца да са споделили за “преписващи”? И, какво правим в този случай, в който 4 отличника на класа си подсказват и въпреки забележките на квесторите, работите не се анулират? Яд ме за онези, които сами са се, или, не са се справили и ще пропуснат желаното училище заради дружните усилия на други, допускано преписващи?
Това, ако е вярно, не е редно и честно, разбира се и следва да сезирате съответното РУО...нали за това са камерите, записва се целия изпит и се предполага, в името на справедливостта, случая да бъде разгледан!
Въобще не съм убедена, че навсякъде има камери, или че и да има, навсякъде работят.. Sad Дано да греша.

# 1 311
Въобще не вярвам постфактум на някой да му бъде анулирана работата. При нас е имало на БЕЛ, че и "смелчагата" си е признал геройството и е бил мега доволен, защото го е заявил още преди НВО, че ще препише и го е направил.

# 1 312
Не се ядосвайте предварително. Всяко зло за добро! Ние така се напатихме от един "елитен" клас, че сега единственото, което искам, е да попадне в по-нормална среда и да се чувства добре. "Елитното" не го гарантира това, само късметът.

# 1 313
Не, разбира се. Миналата година дете от СМГ имаше 100т, но отиде в Испанската. На някои деца им е писнало от математика или имат различно желание от родителите си
Това, което зависеше от децата, те го направиха. Похвалете ги, прегърнете ги и чакайте резултати. Сигурна съм, че още на 26.06 ще ги пуснат
Всички ли които са изкарали над  96 точки  са за МГ?

# 1 314
Някой дали ще може да се включи с мнение? Дъщеря ми е доказала успоредник в геометричната задача, но вместо перпендикулярни диагонали, както е в ключа на МОН, доказва две съседни равни страни с еднакви триъгълници. Дали има шанс да се зачете? Реално е доказателство за ромб. Много се притесни, защото излезе убедена, че се е справила.

# 1 315
Някой дали ще може да се включи с мнение? Дъщеря ми е доказала успоредник в геометричната задача, но вместо перпендикулярни диагонали, както е в ключа на МОН, доказва две съседни равни страни с еднакви триъгълници. Дали има шанс да се зачете? Реално е доказателство за ромб. Много се притесни, защото излезе убедена, че се е справила.
"Предложените решения на задачи с номера 21. до 23. са примерни. Всяко друго вярно и пълно решение се оценява с максимален брой точки. При оценяване на непълно решение, различно от предложените, се присъждат точки според получените междинни резултати."

# 1 316
Защо е тази дискусия за доказване на успоредник, условието не е ли да се докаже ромб

# 1 317
Трябва да се докаже, че е ромб, да.При нас е използвала теореми признаци да го докаже, че е успоредник и после, че е ромб.Доказателството е различно спрямо представеното, но е вярно.

# 1 318
Трябва да се докаже, че е ромб, да.При нас е използвала теореми признаци да го докаже, че е успоредник и после, че е ромб.Доказателството е различно спрямо представеното, но е вярно.
благодаря  Simple Smile

# 1 319
Не, разбира се. Миналата година дете от СМГ имаше 100т, но отиде в Испанската. На някои деца им е писнало от математика или имат различно желание от родителите си
Това, което зависеше от децата, те го направиха. Похвалете ги, прегърнете ги и чакайте резултати.

По принцип е така Hands Plus1 само все пак уточнение. Доколкото помня, общо 5 деца в София имаха 2*100, трима с изпити и двама с олимпиада (май по БЕЛ?). Четири от децата бяха от СМГ и за петото се каза, че е от Света София. Четирите от СМГ са си там и в осми клас Simple Smile Вероятно детето от Света София е в Испанската.

Още нещо по вълненията с очакваните точки. Миналата година с БЕЛ - много деца бяха направили почти всичко, НВО-то лесно, но един сбъркал едно дребно нещо, друг - друго дребно нещо, на някого му избягали малко точки от преразказ/теза, в крайна сметка и с тези малки грешки им стигнаха резултатите на децата в повечето случаи, за където искаха (съвсем малцина бяха тези без грешки).

Общи условия

Активация на акаунт