СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 139 112
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
И при нас така са казали.

# 466
Здравейте, квесторите днес в стаята на сина ми казали на децата, че не трябва да се пише заглавие на преразказа. И на дъската отказали да го запишат. Съответно той не го е написал. Струва ми се нередно, имате ли представа дали е коректно или са подвели децата?

И при нас не са го писали децата, така са им казали.

# 467
  • София
В инструктажа за ученика си го пише - ученикът не преписва написаното от квестора на дъската..или нещо такова. И на моя са му казали да не го пише.

Каза, че са били страхотни квесторите, но на десет минути влизал някакъв дядо да пита нещо и това малко е пречело. Може би по-възрастен квестор. Помагали са много, не са говорели.

# 468
Квесторките били супер, млади, любезни, с Директора на училището се консултирали, ако имало проблем, с някоя пообъркана идентификационна бланка и заменяли, ако се налага през 1 модул комплекта
Много спокойни и мили Simple Smile

# 469
Здравейте, дъщеря ми на 16ти въпрос е написала 3 особености и се притеснява, че няма да и дадът точки. Какво мислите вие?

Моят в изречение е написал две разлики спрямо слона за височина и тегло и след това добавил второ изречение, че бивните му сочат надолу. Надявам се да няма проблем и ще приемат отговора за верен, но каквото такова.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 23:10 от Radina

# 470
  • София
Здравейте, дъщеря ми на 16ти въпрос е написала 3 особености и се притеснява, че няма да и дадът точки. Какво мислите вие?

Моят в изречение е написал две разлики спрямо слона за височина и тегло и след това добавил второ изречение, че бивните му сочат надолу. Надявам се да няма проблем и ще приемат отговора за верен, но каквото такова.
Трябва да се посочат две особености, които ги има и в текста и в таблицата. Ако третата особеност липсва в текста ИЛИ в таблицата е грешен отговор. В таблицата няма данни за бивните надолу.

# 471

Трябва да се посочат две особености, които ги има и в текста и в таблицата. Ако третата особеност липсва в текста ИЛИ в таблицата е грешен отговор. В таблицата няма данни за бивните надолу.
Дам, и аз от това се опасявам. Все пак се надявам да не отнемат всички 4 т, като верният отговор присъства

# 472
Преди няколко години имаше въпрос от рода на : Запишете с думи броя на сказуемите... Запомнила съм го, защото във форума имаше коментари, че не са признали отговор, записан с число.
Погледнах теста. Може би думите във въпросите, написани с главни букви, имат някаква роля. Предполагам, че оценителите получават по-подробни критерии от тези, които се публикуват на страницата на министерството.

# 473
Преди няколко години имаше въпрос от рода на : Запишете с думи броя на сказуемите... Запомнила съм го, защото във форума имаше коментари, че не са признали отговор, записан с число.
Погледнах теста. Може би думите във въпросите, написани с главни букви, имат някаква роля. Предполагам, че оценителите получават по-подробни критерии от тези, които се публикуват на страницата на министерството.
И аз в това се загледах, защото и моята дъщеря е отбелязала и бивните. Но това не променя факта, че е отбелязала и верните две. Което ме кара да се надявам, че няма да я санкционират с пълния брой точки. Но.. каквото такова. Тя се разстрои, защото има и още две грешки, а много се готви за този изпит и на пробните винаги получаваше над 90 т.

# 474
Нали разбирате, че този изпит започва да става подигравка с деца, които са учили три години за  него. И бивните ги има в картинката в таблицата.  Или другата глупост, която написахте тук, да не се даде точката за удивителния знак в 24 зад. Както и майката, която написа за Странджа, вместо Странджата.
С това ли ще отсяваме децата, кое за кое училище е?

# 475
И моят е написал и бивните. Беше много горд от себе си 😂 Дано ги зачетат за верни отговорите, въпреки че са големи буквояди.
Синът ми не искаше да си проверява отговорите. Погледна 2-3 само. Теза не е писал изобщо. Така , че и аз не очаквам голям резултат 😅

# 476
Ние все пак проверихме отговорите. Откри си три грешки - едната е, че не се е сетила за “Отечество любезно” и е писала друго, следващата грешка е, че е писалата сложно съставно, а не сложно смесено. Има и още една грешка. Остава да видим с колко ще оценят тезата и преразказа.

# 477
Както и майката, която написа за Странджа, вместо Странджата.
Хора, приемът (на децата с изявени математически способности) в математическите гимназии е малоумен заради липсата на състезателен елемент за там, но Странджата е Странджата, ако не е обръщение. Моканина не е Моканин и Моканинът, Божинката, Перуката, Джукондата ... Тези неща се проверяват от тесни специалисти. Понякога буквално твърде тесни. По същият начин майки обясняват как математиката не им е послужила за нищо в този живот (могат да правят шпагат и това за тях е велико) и на децата им не им е нужна и не са тъпи (разбира се, че не са!), обаче били толерилали математици, а не спортисти. Конкретният случай го показва, нали.
Проблем на системата е, че два от предметите служат за оценка на цял етап от образованието и тази оценка служи прием. Мерим си частните уроци или възможността на родителите да подготвят сами своите деца. Не знам колко от родителите правят нещо за някаква разумна промяна преди да са излезли резултатите. Защото сложното е в София и евентуално в Пловдив и Варна. Защото при +700 или колкото са там децата отгоре спрямо предната година за набора, предпочитаните училища нямат възможност да направят допълнителен прием, а другите училища едва ли имат възможност да съберат екип от учители, които да направят заведенията за най-кратко време предпочитани.

# 478
Но това не променя факта, че е отбелязала и верните две. Което ме кара да се надявам, че няма да я санкционират с пълния брой точки. Но.. каквото такова. Тя се разстрои, защото има и още две грешки, а много се готви за този изпит и на пробните винаги получаваше над 90 т.

Моят има само една грешка за 1 т. Като на този въпрос основното изречение така е написано, че ясно се показва,че двете разлизлики са височина и тегло. Защо е записал и за бивните в друго не знаем, те като цяло са разлика, но все пак трета...Много се готви и той, като това ясно се вижда от всички други отговори, дано не отрежат децата с всички точки от този въпрос...обаче освен да се тревожим и нанадяваме друго не може да се направи. А не искам да го напрягам, че все пак следва математиката.

Нали разбирате, че този изпит започва да става подигравка с деца, които са учили три години за  него. И бивните ги има в картинката в таблицата.  Или другата глупост, която написахте тук, да не се даде точката за удивителния знак в 24 зад. Както и майката, която написа за Странджа, вместо Странджата.

Напълно съм съгласна, това просто ме влудява.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 07:34 от Radina

# 479
  • ВАРНА
Както и майката, която написа за Странджа, вместо Странджата.
Хора, приемът (на децата с изявени математически способности) в математическите гимназии е малоумен заради липсата на състезателен елемент за там, но Странджата е Странджата, ако не е обръщение. Моканина не е Моканин и Моканинът, Божинката, Перуката, Джукондата ... Тези неща се проверяват от тесни специалисти. Понякога буквално твърде тесни. По същият начин майки обясняват как математиката не им е послужила за нищо в този живот (могат да правят шпагат и това за тях е велико) и на децата им не им е нужна и не са тъпи (разбира се, че не са!), обаче били толерилали математици, а не спортисти. Конкретният случай го показва, нали.
Проблем на системата е, че два от предметите служат за оценка на цял етап от образованието и тази оценка служи прием. Мерим си частните уроци или възможността на родителите да подготвят сами своите деца. Не знам колко от родителите правят нещо за някаква разумна промяна преди да са излезли резултатите. Защото сложното е в София и евентуално в Пловдив и Варна. Защото при +700 или колкото са там децата отгоре спрямо предната година за набора, предпочитаните училища нямат възможност да направят допълнителен прием, а другите училища едва ли имат възможност да съберат екип от учители, които да направят заведенията за най-кратко време предпочитани.

Споделям написаното от рони. Приемът в математическите гимназии трябва карегорично да се промени. В този му вид е пълна смешка. А освен това има деца, за които мг-тата трябва да се борят да им ученици.

Общи условия

Активация на акаунт