СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 171 698
  • 1 838
  •   1
Отговори
# 1 080
Някой дали има списък на новооткрити паралелки в София- град? Чета че има такива, но изобщо не се ориентирам. Освен да не са в гимназиите, които ни интересуват…

# 1 081
  • София
При 197.5 т. има 21 повече момичета спрямо 2022 г., т.е. в най-, най-горния регистър ще има покачване на бала с малко.

Само че няма училище /извън СМГ, може би, но там е различно/, което да е минимален бал 2х197,5. Joy Wink

# 1 082
  • София
Mia Rulana, вестниците може всичко да си пишат..Та и 5 линка към онлайн издания да пуснете и още толкова screenshots, няма да се промени фактът, че еквивалент на точки в оценка няма. Има обратното за оценките от дипломата.

И, пфу, отидох сега да се оплача в клона на банката, че банкоматът ми глътна картата.  Чух, че дамата коментираше бала на сина си, явно седмокласник, с колежка. Явно затова ми каза, че ще отвори банкомата и ще прави съответната ревизия утре, сигурно статистиката разучава...

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 15:49 от пенсионирана русалка

# 1 083
Да се запиша и аз при доволните от децата си майки, имаме 10тина точки повече от очакваното. 46.5 мат и 88.5 БЕЛ. Няма да се наложи кой знае какво пренареждане на предварителния списък с желания, предложих и само да си помисли дали да не добави някои езикови паралелки, предвид разликата в двата теста.
 Поздравления на всички родители за здравите нерви и късмет в желаните училища на бъдещите гимназисти!

# 1 084
444,50 му става бала на моя син. Току-що светнаха оценките в Школо.
Миналата година минималния бал в Бургас в математическата гимназия е бил 424. Опасявам се, че може да не му стигне. Той не иска да чуе за друго, освен ППМГ. Много ми се искаше да си отдъхна още днес, но ще съм със свито сърце още няколко дни явно....
.                                                                   Спокойно ще му стигне, само 2020 е бил по висок бала на първо класиране, но тази година бала според статистиките е съезмирим с мин. година.

# 1 085
  • София
Отчитам се и аз с дете доволно от резултатите, постигнати само с подготовка в училище - БЕЛ 78 (очакваше 80) и 88.50 математика (очакваше макс 87).
Според актуалната статистика едва ли ще стигнат за първото му желание, но аз лично предпочитам резервните варианти, които си е избрал.

# 1 086
Аз първите няколко реда с най-високите точки не ги гледах, само отбелязах, че миналата година е имало 3 деца с по 200 точки, а тази са 2 момичета. Дори за дискутирания интервал 197.5 - 200 общо са 29 деца, срещу 36 миналата година. И 100 точки по математика имат по-малко деца тази година сравнено с миналата.

# 1 087
Здравейте и от мен! Как ви се струват по български 81.50 и по мат 70.75?

# 1 088
  • Бургас
Добре де, статистиката за Бургас, доколко разбирам, е по точките от НВО, а не БАЛ,...
По Бел пред сина ми има 1085 деца от 4085 , поне аз така го разчитам.....
Естествено, че е по НВО, няма как да фигурират и балообразуващите оценки на ученик Х за училище У.
Изразила съм се грешно! Имах предвид,че статистиката,която аз видях е по точките отделно по БЕЛ И МАТ, а преди малко ми попадна такава от сумарния им брой, това исках да кажа под "БАЛ"...

# 1 089
Моето момче е с 65 по БЕЛ и 39,25 по МАТ. Не ме е срам да напиша резултата, но очаквахме повече и двамата. Определено има знания за повече. В училище е с шестици и то заслужени. От Пловдив сме. Започвам да разбирам писането на други майки - живи и здрави да са децата. Не съм си виждала детето в такова състояние до момента 🥲
И аз не го бях виждала в такова състояние, наложи се да го вкарам с дрехите под душа, за да спра разрушителните емоции...
След толкова труд, постигнати високи резултати, близки до максимума на пробните, има 83 по БЕЛ и 90 по математика. От Варна сме, тръпна в очакване за статистиката, защото има само едно желано училище и не знам дали ще му стигне.
Аз все повтарям като мантра, че ако не влезе където иска, ще влезе където трябва!
Но и мен ме е яд, по БЕЛ недоумявам какво е оплескал..., не е е като да няма какво Sad
Но съм горда с него! Положи труд и има знания, които все някъде ще приложи и ще докаже Heart
Успех на всички деца, всяко да намери своето място!

# 1 090
Здравейте и от мен! Как ви се струват по български 81.50 и по мат 70.75?
С кое да ни се струва Simple Smile на мен ми се струва - добре.

Ако е за София - 32 ро - АЕ; 18 - ЯЕ; НТБГ; 1 -во - ИЕ.
Зависи какво иска детето.

Моето момче е с 65 по БЕЛ и 39,25 по МАТ. Не ме е срам да напиша резултата, но очаквахме повече и двамата. Определено има знания за повече. В училище е с шестици и то заслужени. От Пловдив сме. Започвам да разбирам писането на други майки - живи и здрави да са децата. Не съм си виждала детето в такова състояние до момента 🥲
И аз не го бях виждала в такова състояние, наложи се да го вкарам с дрехите под душа, за да спра разрушителните емоции...
След толкова труд, постигнати високи резултати, близки до максимума на пробните, има 83 по БЕЛ и 90 по математика. От Варна сме, тръпна в очакване за статистиката, защото има само едно желано училище и не знам дали ще му стигне.
Аз все повтарям като мантра, че ако не влезе където иска, ще влезе където трябва!
Но и мен ме е яд, по БЕЛ недоумявам какво е оплескал..., не е е като да няма какво Sad
Но съм горда с него! Положи труд и има знания, които все някъде ще приложи и ще докаже Heart

Ами аз не виждам училище във Варна за което да не стигат тези резултати. Да не се е заблудило детето?

# 1 091
Mоже ли пак да обясните как се изчислява бала?
В сайта, който споделиха тук, само си въвеждаш точките и оценките по предмети и системата сама ти изчислява бала. Даже ти дава къде ще те огрее според миналогодишните класирания.
Според миналогодишния сме супер (73, 1 АЕГ, 2 АЕГ, Френска и паралелка от испанската), ма според сегашния въобще не знам за къде ще стигне. Чакам момичетата да пуснат прогнозни балове.

# 1 092
След толкова труд, постигнати високи резултати, близки до максимума на пробните, има 83 по БЕЛ и 90 по математика.
Мъчно ми е като чета такива постове. Имате много добри резултати и дори и да не влезе в желаното училище, то със сигурност ще влезе в някое много добро.

Според миналогодишния сме супер, ма според сегашния въобще не знам за къде ще стигне. Чакам момичетата да пуснат прогнозни балове.
И ние влизаме от раз в желаното училище според миналогодишния бал. Тук се пише, че няма големи разминавания със сегашните резултати, така че съм спокойна. Само трябва едно медицинско да извадя и всичко е топ.

# 1 093
  • София
Така, какво правя, за да сметна къде стои детето.
Отварям сайта на Дидева и гледам статистиките от тази и миналата година.
Да речем, първо желание е НЕГ и виждам, че мин. бал за момичета през 2022 е бил 467,5т. Махам 100 от дипломата и 367,5  деля на две, което прави сбор БЕЛ и Мат от 183,75 т.
Отивам на статистиката от 2022 и установявам, че  БЕЛ+Мат >= на 183.75 са имали 366 момичета, т.е миналата година момиче в първите 366 е влизало в НЕГ.
След това гледам статистиката за 2023 и виждам, че момичетата на 357 позиция имат бал между 183,5 и 184 Тази година има разлика от около 0,25-0,5 точки надолу.
Сега, в горните изчисления има и процент вероятност, защото не знаем нагласите и желанията на децата, но като цяло би трябвало да деде добра представа.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 16:50 от rosi_ta

# 1 094
Резултатите съвсем не са лоши, защо е нужно такива нерви да хаби детето? Във Варна само МГ е под въпрос с този бал. За протокола и аз да се отчета с 441 бал, малко по-висок от очаквания и надявам се достатъчен за желаното училище, спокойна съм вече и се радвам на постигнатото въпреки доста по-високите очаквания по МАТ, добре, че БЕЛ компенсира

Общи условия

Активация на акаунт