СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 171 594
  • 1 838
  •   1
Отговори
# 1 350
Детето иска училище, в което минималния бал е с 53 точки по-голям от неговия. Ще го напишем на първо желание независимо от бала. И в случай , че не му стигне бала , може ли да не се класира никъде? Ако примерно детето има 300 точки и е посочило училище на 3 то желание, а друго дете е посочило със 200 точки същото това училище на 1во желание, кое дете е с предимство за прием?
Е нали няма да пишете само една паралелка. Ако не му стигне бала за първо желание ще се класира в паралелка , в която му стига бала, но от следващите по ред желания. На другия въпрос, класира се детето с по-високия бал.

И моят въпрос беше за това кое дете е с предимство. Синът ми е с 394 бала. Според статистиката за миналата година в паралелката,  която иска минималният бал за прием при второ класиране е 399. Но все пак мислим да го напишем като първо желание. От прочетеното тук разбирам,че паралелката с второ желание, за която има предостатъчен брой му е сигурна, ако все пак не се класира според първото си желание. Т.е се гледа балът, а не поредността на желанията и друго дете с по-нисък бал,но е записало паралелката като първо желание няма да е с предимство. Надявам се, че правилно съм разбрала. Blush

Точно така. Всяко дете ще бъде класирано в най-предното желание, за което му стига бала. Затова ги редите според предпочитанията на детето и не забравяте да добавите 1-3 паралелки, които миналата година са били с бал поне 30 точки по-нисък от вашия.

Много благодаря. А ако на първо класиране не успее да влезе в паралелката от първо желание и изчакаме второто класиране запазва ли му се мястото за паралелката по второ желание, за която му стига балът, но не се е записал на първо класиране?

# 1 351
  • у дома
В нас е драма, за желаното училище, спрямо миналата година, не му достигат 3 точки. Според баща му шанс няма, защото видите ли, всяка година, балът се качвал, според мен шанс има и настоявам да го пишем на първо желание....
При нас желаното училище е на 5 точки "разстояние". Ще го пишем на първо желание и евентуално ще чакаме второ класиране. Това, което ме озадачава е, че в изпитай ме балът на сина ми, който е с 85,5 по БЕЛ, 64,5 по МАТ и с 5-ици по история и география за едно от училищата ми го смята - 338 точки, съответно въобще не го класира?! А аз го смятам 85,5*2+64,5*2+39+39 - 378 т.?

# 1 352
  • София
Ако му стига бала за горно желание, се измества по него на второ. Ако не му стигне за горно желание, остава класиран по същото желание като при първо класиране.

# 1 353
  • София
Скрит текст:
Детето иска училище, в което минималния бал е с 53 точки по-голям от неговия. Ще го напишем на първо желание независимо от бала. И в случай , че не му стигне бала , може ли да не се класира никъде? Ако примерно детето има 300 точки и е посочило училище на 3 то желание, а друго дете е посочило със 200 точки същото това училище на 1во желание, кое дете е с предимство за прием?
Е нали няма да пишете само една паралелка. Ако не му стигне бала за първо желание ще се класира в паралелка , в която му стига бала, но от следващите по ред желания. На другия въпрос, класира се детето с по-високия бал.

И моят въпрос беше за това кое дете е с предимство. Синът ми е с 394 бала. Според статистиката за миналата година в паралелката,  която иска минималният бал за прием при второ класиране е 399. Но все пак мислим да го напишем като първо желание. От прочетеното тук разбирам,че паралелката с второ желание, за която има предостатъчен брой му е сигурна, ако все пак не се класира според първото си желание. Т.е се гледа балът, а не поредността на желанията и друго дете с по-нисък бал,но е записало паралелката като първо желание няма да е с предимство. Надявам се, че правилно съм разбрала. Blush

Да, абсолютно точно сте разбрала. Желая успех и класиране на най-желаното място.

# 1 354
Здравейте, влизам да питам за приятелка
Момче, за София, с БЕЛ 77 и мат 60, но с петици от дипломата, има ли шанс за 35то с немски? Изобщо с първи немски език къде би могло да влезе?

НТБГ - застраховане НЕ
НФСГ - икономика и мениджмънт НЕ
19то- предприемачество НЕ

# 1 355
В нас е драма, за желаното училище, спрямо миналата година, не му достигат 3 точки. Според баща му шанс няма, защото видите ли, всяка година, балът се качвал, според мен шанс има и настоявам да го пишем на първо желание....
При нас желаното училище е на 5 точки "разстояние". Ще го пишем на първо желание и евентуално ще чакаме второ класиране. Това, което ме озадачава е, че в изпитай ме балът на сина ми, който е с 85,5 по БЕЛ, 64,5 по МАТ и с 5-ици по история и география за едно от училищата ми го смята - 338 точки, съответно въобще не го класира?! А аз го смятам 85,5*2+64,5*2+39+39 - 378 т.?

Не всички паралелки сформират бал 2*БЕЛ+2*МАТ. Вижте за конкретната паралелка как се сформира балът

# 1 356
И нас ни има в изпитай.ме,най-накрая.

# 1 357
НТБГ - застраховане НЕ
Аз ли бъркам или в НТБГ вече няма застраховане с НЕ?

# 1 358
НТБГ - застраховане НЕ
Аз ли бъркам или в НТБГ вече няма застраховане с НЕ?

Може гледах миналата година.

# 1 359

Да не трябва 3*бел+1*мат+ИИ+ГИ

# 1 360

Да не трябва 3*бел+1*мат+ИИ+ГИ
Виж формулата за образуване на бал за това училище. В третата колонка в Изпитай ме е посочено как се образува бала.

# 1 361
За Пловдив ще съм благодарна ако някой даде линк към статистиката. Не мога за я намеря в сайта на РУО.
https://www.ruoplovdiv.bg/messages-students-archive/section_id/3
тук, когато я качат...

Здравейте,  за Пловдив някой би ли казал как се формира бала за ЕГ Иван Вазов - никъде не намирам обяснение от тях ! За всички останали има ! Благодаря

# 1 362
  • София
Може ли да изясним нещо? Как така те приемат само на най-горно желание, ако под него има още 20, които си изброил и за които ти стига балът? Компютърът не маркира ли всички позиции, за които ти стига бала, както в платформата на izpitai me?

# 1 363
  • София/Варна
Може ли да изясним нещо? Как така те приемат само на най-горно желание, ако под него има още 20, които си изброил и за които ти стига балът? Компютърът не маркира ли всички позиции, за които ти стига бала, както в платформата на izpitai me?
Не. Приемат те по едно желание, най-високото в твоята листа с желания, за което ти стигат точките. Само едно единствено, за това трябва да си подредите ЖЕЛАНИЯТА, както му харесва на детето. Изпитай ме показва потенциално, на базата на статистиката от миналата година, за къде може би ще Ви стигнат точките.

# 1 364

Добре де наистина ли не разбирате? Тръгват от първото желание и където ви стигне бала там сте всикко надолу отпада.

Общи условия

Активация на акаунт