СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 69 901
  • 934
  •   1
Отговори
# 660
Ами като не давате никаква информация, не знам как очаквате съвет? Техникум ли е, МГ ли е, каква е перспективата след тая специалност...
Записвате си се където иска детето и толкова. Как я преценихте тая среда? Сборище на наркомани и пияници сигурно 🙄🙄 за моята ЕГ така се говори, примерно, ама аз такова нещо, докато учих там, не видях.
По-скоро си представям разглезени деца на новобогаташи. Но само гадаем, де, авторката на поста си знае.
Нещо подобно- групички, тормоз.
Изменадвам се, че знаете кои деца ще бъдат в този клас и още повече се изненадвам, че сте наясно че ще има тормоз.
Разбира се, че има групички. Не мисля, че за деца на 14 години всички трябва да ае харесват. А ако считате, че детето ви ще бъде тормозено просто не участвате там в класирането.

В малки градове, с 2-3 читави паралелки, тези работи се знаят! Даже поименно може да се изброят децата .... В големите градове ни е трудно да си го представим, въпреки че и ние сме в голям град и знам за паралелки, които ще продължат почти без промяна от 5-ти клас и не са добро място ( интриги, тормоз, снимки и клипчета, с гадно съдържание качени в мрежата; изключително гнусни " лайфове" с нарочения съученик, без негово знание ....). И ако кажете сега учители, директори, руо .... никой нищо не прави, щото тормозения е изкаран виновен за всичко!
Много точно написано. Исках по-деликатно да загатна за проблема. Та изборът тя настоява точно за една такава паралелка с ясното съзнание какво е там. И другата опция е език, който няма желание да учи.

# 661
Моите родители не са спирали нито мен, нито сестра ми, да учим каквото ние искаме. Още от гимназиален етап, като и двете продължихме с висше в същите посоки. За мен е съвсем нормално да се съобразиш на първо място с желанието на детето, защото то ще учи, а не мама, която не иска да похаби бал. Родителят може да даде съвет, да насочи, но и да послуша детето си, ако има интерес към нещо.

Това е чудесно, но ако детето каже: "Ти избери, аз ще уча всичко, без значение е за мен какво точно".
Мислех, че НВО е напрежение, ама не било - напрежението е сега.

Споделям напълно... Желанието е за добра среда, учители, донякъде и да научи НЕ, а аз как да го подсигуря?
Приета е в НГДЕК, очакваме и решение за резервите в АК (шансът е висок-2ра резерва е)- за тук само ако ни предложат сериозно намаление на таксата. А мечта номер 2 след АК е 73, т.к няма шанс с бала за НЕГ...
Много се радвам за нея, не мислех, че ще има избор, преди да видим резултата от НВО. Отговорността е в мен, очаква аз да я насоча, а сайтът на НГДЕК е доста неинформативен по отношение на програма, езици, профили. Същевременно там трябва да се подаде Оригинал на Свидетелство до вторник. Вече се виждам как търча от училище в училище с оригинала, като майка на 4то класиране 😁
Пожелавам на всички да вземат най- доброто решение, заедно с децата ❤️

# 662
Bibibon, това се случи с моята дъщеря в голям град, в училище с чудесна репутация! Затова сега сменяме училището! До преди 3 месеца и дума не можеше да се каже да се мести! Сега .... е съвсем друго!

# 663
  • София
Вишничка, съчувствам ти, защото знам какво е. Дано всичко да се нареди по най-добрия начин!

Аз имам въпрос за статистиката /обща за БЕЛ И МАТ/ - как точно би следвало да я разчета? Какво обозначава общия брой точки - при нас например стои 33, после общ брой точки, следва разделението на момчета и момичета пак с точки? Нещо се обърках, много моля за някакво разяснение.

# 664
Няма за какво да се притеснявате - при всички е 0. Балът се формира СЛЕД класиране - на този етап няма как да имате нещо, различно от 0.
Това е лишено от логика. Нали за класирането трябва бал и той е различен при всеки ученик? Ако всички са с бал 0 по какъв критерий ще бъдат приети?

# 665
  • ВАРНА
Няма за какво да се притеснявате - при всички е 0. Балът се формира СЛЕД класиране - на този етап няма как да имате нещо, различно от 0.
Това е лишено от логика. Нали за класирането трябва бал и той е различен при всеки ученик? Ако всички са с бал 0 по какъв критерий ще бъдат приети?

при мон логика няма Simple Smile

"* Колоната Бал ще бъде попълнена след приключване на балообразуването"
това пише на сайта

# 666
  • София
Bibibon, няма ли наблизо по-голям град с повече избор? Пътуване, да, но при така описаните опции...

# 667
И ние най-накрая подадохме заявление. Желанието му е, след като излязаха резултатите, за място, където неговите приятели искат, за да са заедно. Точките стигат за бала в това училище-балът е по-нисък спрямо другите. Не че има представа какво ще учи там.
 Голяма дилема, кое училище да е. Точките от НВО не стигат за елитните ЕГ, но достатъчни за прием в други добри гимназии с интензивно обучение по език. И с по-висок бал, от тази, която последно каза да е.
Чета ви, че не трябва да се водим от похабен бал. Но в нашия случай,става точно така. Незнаещ какво изобщо иска да учи, 😁ако може нищо след тази така тежка година.
Като компромисен вариант писахме 1 паралелка - наше желание, да не си хаби труда през последните 3 г., с голям шанс за прием, и след това училището с неговия избор, и надолу още паралелки с по-висок бал са, но неговият е достатъчен. Смятам, че е компромисен вариант, само времето ще покаже дали е бил правилен.

# 668
Здравейте, и аз съм пред тежка дилема с моя син - приет е в НГДЕК, много е запален по историята. Но същевременно е много свит, неориентиран и незрял. По мои сметки има шанс за НЕГ, за където не иска и да чуе. Дали е възможно да се изтеглят документите, след като е записан в НГДЕК, ако евентуално го склоня за НЕГ...

# 669
  • София

това пише на сайта

Ох, мислех, че само аз не го разбирам това изречение и се срамувах в ъгъла Flushed

# 670
Стига с тоя похабен бал. Много ясно, че е добре да е сред "свои" такова дете, нали все говорим за среда и че е важна.

# 671
Работи се. Когато всички оценки се въведат в системата, срещу всяко желание ще се появи бала НА ДЕТЕТО за съответната паралелка според нейното балообразуване. После компютърът ще заподрежда децата според техните желания и балове. Преди класирането ще изчезнат тези нули.
После е класирането, после ще се видят минималните балове по паралелки.
Т.е. да не се бърка бала на детето, с който то участва в класирането с минимален бал за паралелката, който ще стане ясен след класирането и той е балът на последното класирано там дете.

# 672
Здравейте, и аз съм пред тежка дилема с моя син - приет е в НГДЕК, много е запален по историята. Но същевременно е много свит, неориентиран и незрял. По мои сметки има шанс за НЕГ, за където не иска и да чуе. Дали е възможно да се изтеглят документите, след като е записан в НГДЕК, ако евентуално го склоня за НЕГ...
Или аз не съм у ред или майките покрай НВО съвсем изтрещяхме. Simple Smile
Имате дете, което има ясно желание и нещо по което е запалено. Рядкост в днешно време. Повечето момчета са зашалени по електроните игри и нямат любими предмети.
Не желае да учи в дадено училище ама вие сте решили да се борите като лъв да е там.
Не виждам точно какъв е проблема детето на учи в НГДЕК и да ходи на курс по немски.

# 673
Моите отзиви за 105 са крайно негативни, но виждам че има хубави в темата. Само ще кажа, че директорката (от която съм крайно недоволна) би трябвало най-накрая да бъде сменена и се надявам на по-хубав избор.

# 674

това пише на сайта
Хайде първо да приключат приемането с хиляда корекции и тогава да пуснат изчисленията. Колко пъти да го правят според вас и кое гарантира сигурност и цялостност за информацията?
Първо се заключва добавянето на информация, проверява се за цялостност, после се пуска "изчисляване" и "подреждане".
Няма как в една купчина листа всеки да пише и размества и да се очаква подреденост Thinking
МОН може да имат хиляда кусури, но системата е лесна и удобна за ползване (за нас).

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 09:58 от peneva_a

Общи условия

Активация на акаунт