Родителите трябва ли да идват на записването в университет?

• 3 160
  • 61
  •   1
Отговори
# 15
Ако ти ще се чувстваш неудобно, то си кажи, няма срамно, надявам се да те разберат.
Какво мислим ние по въпроса е без значение, направи така както ти смяташ за правилно.
Успех в следването.

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 08:28 от Пролетно цвете

# 16
  • София
Важното е на интервютата за работа да ходиш сам. За записването няма правила, но и там е добре да се научиш да се оправяш като възрастен.
Бях останала с впечатление, че класирането излиза на 10-ти, а утре е още 7-ми.

# 17
  • Варна
То па една емоция... да вземат и на първия учебен ден да отидат, на първия му изпит...
Какво ще стане, ако всеки студент отиде със семейството си?

Плюс това в заглавието на темата се пита трябва ли, не може ли. Краткият отговор е НЕ. Не трябва. Позволено е да се запишеш и сам.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 21:34 от Didi168

# 18
С мен не са идвали родители, и аз не съм ходила като родител.
Но ти ако искаш, вземи и баба си, и дядо си. Може и за тях да е емоция, защо тях да ги лишаваш.

# 19
Но ти ако искаш, вземи и баба си, и дядо си.
Кучето и котката защо ги дискриминирате? И те имат емоции - и те трябва да дойдат!

# 20
А на първия учебен ден в уни-то кой ще го придружава?

# 21
Много са тъпи тия подигравки.Ако ще си по-спокоен, разбира се че ще отидете тримата-не виждам нищо срамно в това.Ако всеки ден пътуваш до друг град и се оправяш с документи и нови места-няма нужда, но в случая не виждам проблем да сте заедно.

# 22
  • Варна
Стига бе, хора. Още помня как майка ми дойде на първия ми учебен ден в ГИМНАЗИЯТА! Беше единствената майка. Още пазя този срамен спомен.

# 23
  • София
Студент е, не е първокласник. Виждам много срамно мама и тате да го водят за ръчичка, за да е спокойно детето.

# 24
Помоли да заключат темата и се запиши в университета с когото искаш.
Успех в следването!

# 25
Толкова безумен въпрос, отдавна не бях срещала. Разбира се, че е срамно да влезеш в университета с мама и тате (освен ако те не работят там). По срамно би било само ако на интервю за работа дойдат с теб. Ще изглеждаш нелепо пред другите студенти и вероятно ще си единствен с мама и тате.

# 26
Аз така, пък ти как така...
Хората са различни.
Но ще е добре да имаш собствено мнение.
Водиш ли се по чужд ум може да не свърши добре.

# 27
Аз не съм искал да ходя с родителите си. Помощ не ми трябва. Просто си мислех, че всички други студенти ще са с родителите си. Един вид това е обичайното. И да, определено ще ме е срам, но откъде да знам, не искам да обидя някого.

# 28
Защо пък родителите ще се обиждат?Трябва да се гордеят,че са отгледали самостоятелен мъж,но явно случая не е такъв.Ако ще ти е по-спокойно отиди с тях, но по възможност,да не влизат в университета.

# 29
Висшето го завърших по-късно. Но нямам спомен при записване някой от младите студенти да е идвал с родители.
Явно просто ще те докарват с кола. Лошо няма, но да изчакат в колата. Голям човек си вече.
Бях в 9 клас като дойдох в София и майка ми дойде с мен. За да ми покаже къде е училището, къде да сляза.
Все пак идвах от малък град, не познавах София. Записах си името на спирката, запомних къде. Дойде с мен до училището, не влезе вътре.

Общи условия

Активация на акаунт