Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 68

• 21 748
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
То шанс да залитнеш има винаги. Във всеки хранителен магазин шанса да залитнеш е огромен. Затова съм сърдита на сладките и тестените щандове и изобщо не минавам покрай тях. До тук добре, ама на касата те очакват отново сладки, че и на промоция! Гледам на другата страна (ако ще презервативи да има там Grin ) и бързам да изляза преди нещо да е скокнало в кошницата ми. После и да търся - няма Sweat Smile

# 316
Шарпи, ти си постигнала целта си- нещата са си дошли на мястото, от две години си на НВ-ВМХ и е позволено да съгрешиш, както и Елора, която пък е ветеран в този режим.
Аз съм новак и лаик, както си личи.
Всеки греши и има моменти на слабост. Още повече, в началото. Приеми го като залитане и започвай "от начало". Не е лесно човек да се откаже от зависимостите си, а апетитът за въглехидрати си е форма на зависимост. Ако искаш да достигнеш до момен, в който храната не управлява живота ти, не трябва да се отказваш, при появата на препятствия.

# 317
Беки, и аз в началото заобикалях отдалече такива щандове. Но съм тренирана и съм свикнала. А бях човек с хиперфагия и то големичка.
На почивка бих опитала нещо дребно, но после ходя много. Или горя в морето.
Миналата година бях дегустатор на скъпите и хубави сладоледи на Поморие.
По една топка взимах и ходех после яко.
Не ме блазнеха палачинки - сладки или солени, нито торти.
Торти навсякъде, ама ми щукна морските сладоледи да дегустирам. От онзи вид, от тоя. По-малко.

# 318
Четох, четох, особено пък рецептите ви, и вчера понеделнишки сериозно си започнах режима. И слеодбед като започна едно виене на свят, едно тръшкане, мрънкане, проклинане на целия свят, дебелотата и т.н. В крайна сметка кантара днес е -1,2 кг от вчера, сигурно още поне 2л вода имам да изхвърлям първите дни. Като стане време за ендо искам да види, че не съм там за хапчета.

# 319
Вода е. Поне в началото.
Аз режима не го започнах от раз. Отне ми много време да намалям бързите в.
Трябваше ми и време да проумее мозъка ми, че протеините не са ми враг, защото аз така съм научена като дете.
Преходът ми беше плавен.
Има го и момента на виене на свят при някои хора, особено ако е от раз.
Кето грип. И психологически се отразява. Захарта е наркотик, доказано.
Впрочем пшеницата също е наркотик и влияе на нервната система, затова има и пристрастени към тестени неща хора.

# 320
Удобство е ол инклузив, но има огромен шанс да залитнеш.🤧
О, да! Точно затова не ходя аз. Откакто съм на режим имам предвид, преди това сме ходили. Моят проблем е, че се "храня с очи" На масата може да има 365 вида мръвки, но като има до тях още 50 вита тортички, сладкишчета и ми текват лигите. И посягам да си взема да опитам. Затова никакъв ол инклузив. Взимаме апартамент с кухня и действаме с ръчно приготвена храна.

Днес тук ще се мре!
Скрит текст:
Сутринта ставам и направо като плондир пак, бая и обилен цикъл имам, направо имам чувството, че кръвта ми изтече. Да минава и да си влизам в релси.

# 321
Няма ме мен в плавното неядене. Аз съм лакома, много лакома. Правила съм скоро режим без брашно и захар, в момента, в който изям една хапка тесто, започва бързо спускане надолу с пица в едната и кроасан в другата ръка.

# 322
И на мен ми дойде. В София все още се диша, но казаха, че ще стигне 41 гр.
Първият ол инклузив преди 2 години, когато си бях започнала режима беше в Банско. С малката ми леля бях. Успокоявах се, като й нося десерти и я карам да ги дегустрира. Голяма лудост, знам. Тогава имах ясни цели и трябваше да ги следвам. Нямаше как да дам назад. Този път на морето ядох само неща, които наистина ми харесват, но не ми се отрази добре. Грешка си беше и това е. Вече съм стриктна и няма да залитам така поредни дни🤧

# 323
Naneto , има неща се спират докато не се свали излишното и не се нормализират нещата.

А магнезиевия цитрат защо го спря? Това не е лекарство.

Та дай тридневно меню, подробно. Колко грама протеин на обяд, вечеря, колко мазнини, колко въглехидрати, какви.
Колко пъти ядеш на ден? Вода пиеш ли достатъчно?
Елора, няма какво да свалям вече - 53кг на 160 височина, свалено е всичко.  Магнезия го спрях, заради изследванията... явно грешно е било.
Вода пия, храня се главно по 2 пъти на ден, някой дни и закусвам, защото смятам, че не мога да си набавя достатъчно калории - въпросната гранола с кисело мляко може да бъде закуска или десерт.

Иначе вчера ядох на обяд свински джолан със салата табуле, на вечеря шопска салата, гъби и половин свинска пържола... а и 100 гр. кашу след изследването Simple Smile))) абе , всеки ден май го ям това кашу като се замисля... Ето ви чиния от вечерята, доста свинско се получи, обикновено все пак редувам, но трябваше вечерта да направя тази пържола, че ще се развали месото:
Скрит текст:

Нането, тук почти никое от момичетата не е правило обременяване, за да проследи нещата, или поне аз не съм видяла. Аз направих преди няколко месеца след почти година и половина режим. Ще го пусна.
Невена каза, че КЗ на 2 час е скочила толкова вероятно, защото не съм яла достатъчно въглехидрати преди изследването. Много ми беше трудно да ги набавя без торти и сладки. Отвикнала съм.
[/spoiler]
:
Ами, правят някои момичета, аз ако изследвам само на гладно няма да се види толкова проблем... бях на контролен на ендото с идеята да пуснем изследвания, за да се проследи, че съм по фонд и ми се поемат разходите, но трябва да съм минала през лекар естествено.
Много ми е важно да е доказано, че начина на хранене работи ( и то моите бъркочи като хранене), защото и дъщеря ми е с инсулин 11 и съм я подложила на нашата диета.. та ми е притеснено все пак да не я объркам. При нея просто ще пусна инсулин и КЗ към края на месеца, тя обременяване не е правила и не бих го направила, то е ясно с инсулин 11... Тя обаче много мрънка за сладко и тестено... От почти 2 месеца не ги яде и още не е свикнала...
Иначе и аз точно, за да набавя въглехидратите ядох така - 2 филии хляб са 50 гр. ВХ - а за деня искат мин. 150гр. така че с нашето хранене е трудно да ги набавих без да посегнеш към някакви тъпотии....

Вече като обясни за храненето ти преди ОГТТ, се изяснява картинката защо не са толкова добри резултатите, но съм убедена, че това е моментно, точно заради тези храни. Триглицериди пушка, което също говори добре. Убедена съм, че ако не беше яла въпросните храни преди теста, резултатите щяха да са блестящи, което може да ти служи като стимул - "не яж това, защото ще я втасаш" или с други думи, все още имаш ИР, но с правилната храна си успяла да си подобриш чувствителността.
Шарпи, хем ми звучи логично това да е причината, хем - не. Нали искат по мин. 150 гр. въглехидрат да си ял преди изследването, тоест идеята е да се види как реагира огранизма, приемайки ВХ. Виж, че Невена е казала на sladko, че не са били достатъчно пък.... Иначе съм съгласна, кой каза не помня вече, че можеше да ги набавя от боб, леща... въобще нещо, което така или иначе в един момент е хубаво да вкараме - тоест ясно е, че палачинка с мед е изключение, трябваше да се привери с бавни ВХ как се справям... яд ме е, ама малко го приемам като - ей сега ми е паднало да хапна забранено... И все пак нали прочетохте че това е за 7 дни, тоест не е всеки ден сладолед или палачинки...

Та с две думи, хубаво би било да е компрометирано изследването от начина на хранене преди това, но пак си показва твърдо, че не са мен тези храни...

Иначе аз не се изкушавам въобще - торта, сладолед, ориз, картофи, хляб - не ме блазнят и не прегрешавам с тях... щом устоях на гръцкия хляб и сладкиши...Режимът също го започнах от раз, сладко и тесто отразях веднага... НО аз много обичам месо и този начин на хранене много ми допада. От цялото си хранене намирам кашуто в достатъчни количества, че да не е ок - имам глюкомер и ще тествам след 100гр. сурово какво ще се случи.

Ще пиша и на Невена за коментар да видим какво ще каже.

Леле, написала съм 2 филиЙ в бързината, това ми е най-омразната грешка, отивам да коригирам.

# 324
Нането, а фастове правила ли си?

Днес, ще е мор, ама от утре или вдруги ден ще почват бури и в столицата го дават максимална 24. Ще се живее братче.

# 325
Sladko, да, точно имах предвид, че си хапвала неправилните вгх и затова резултатите са "изкривени". Точно трябваше да ги набавиш от боб, леща, нахут, кореноплодни зеленчуци, ако щеш и някои плодове. Тъкмо щеше да има резултат и как реагираш на тези храни откъм инсулин и захар. Ама карай, то свирено вече. Според мен си на правилния път.
Днес, ще е мор, ама от утре или вдруги ден ще почват бури и в столицата го дават максимална 24. Ще се живее братче.
Да, после се чудим що имаме аномалии с цикъл, с хормони. От 42 да стане 27 градуса си е супер аномалия. И съм сигурна, че ще пере градушка някъде, много вероятно и при нас.

# 326
Разликата ще е страшна. Аномалия си е, но поне ще отпочинем от жегите.
Миналото лято тук си беше прохладно. Имаше жеги мижави за 3 дни.
Някакъв африкански фронт ще да е това. Ясно е, че климата се променя.
И в София последните години доста вали лятото, все едно е Англия.

# 327
Елора, ами повече от 18 часа не съм.. Това ли имаш предвид или по-дългите от по 24 часа и повече?
Честно казано не съм пробвала и то не за друго, ами защото не искам да свалям повече... затова правя 16/8 само...

# 328
Четох, четох, особено пък рецептите ви, и вчера понеделнишки сериозно си започнах режима. И слеодбед като започна едно виене на свят, едно тръшкане, мрънкане, проклинане на целия свят, дебелотата и т.н. В крайна сметка кантара днес е -1,2 кг от вчера, сигурно още поне 2л вода имам да изхвърлям първите дни. Като стане време за ендо искам да види, че не съм там за хапчета.
Внимавай с електролитите. Соли повече и ако започнеш да усещаш слабост или сърцебиене, пий вода или айрян със сол. Но наистина стабилно сол.

# 329
Елора, ами повече от 18 часа не съм.. Това ли имаш предвид или по-дългите от по 24 часа и повече?
Честно казано не съм пробвала и то не за друго, ами защото не искам да свалям повече... затова правя 16/8 само...

Оф, зарежи го свалянето. Целта ти е оправяне на кз и инсулин.
Аз като почнах редовно дори 18 часа фаст се видя промяната.
И не визирам сваляне. Това е бонус, на мен идеята ми е тялото да обработва правилно храната.
Правех фаст всяка седмица по 18, даже често и два пъти.
Пиши на Невена, тя може да ти даде насоки къде може да е проблема.
Възможно е някоя храна да ти пречи. Кисело мляко, ядки, банани.
Неслучайно пишем тук първите месеци тотална рестрикция за да се успокои възпалението и фастове също.
А ако не искаш да сваляш, просто в другите дни си набавяй необходимите калории. Но не от въглехидрати, ясно е това. Просто повечко от разрешените храни.
И спорта. Как си със спорта. Силови упражнения ще ти помогнат да имаш мускулна маса, тоест да не слабееш още.

Общи условия

Активация на акаунт