Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 12

• 68 776
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
  • Mediterraneo
Като идея- между снимките слагаш хартия за печене, няма да залепнат една за друга. Но си представям играчката. И аз имам албуми, на голямата докъм 5 години всички снимки са на хартия. Стоят албумите в библиотеката, не ми е драма. Но те разбирам за какво говориш, понякога имам чувството, че се задушавам от покъщина и започвам да хвърлям разни неща.

# 151
Албумите съхранявам по няколко броя в кутия. Така слагам кутия върху кутия, за да спестя място. Сърце не ми дава да ги изхвърля, ама аз съм си Плюшкин.

# 152
  • Mediterraneo
Ами тези "кутия върху кутия" къде стоят?

# 153
Моите албуми и те на рафта при книгите ми стоят. Но листите на албума са като нанизани на едни метални държачи като в папка. И понеже един албум много снимки побира и съм го наблъскала максимално. И явно понатежаха снимките, откъсна се металното от корицата и всеки път като чистя ми се разхвърчават. Не че ги гледам всеки ден. Не помня от кога не сме ги разглеждали. Но все пак...

# 154
Детските ми снимки са на хартия, в албуми в къщата на родителите ми. Албумите са подредени в две чекмеджета.
Откак снимаме с цифрови апарати, в последствие и със смартфони, нищо не съм вадила на хартия и съответно вкъщи нямам албуми със снимки. Нито наши, нито на детето, всичко е дигитално. Но пък имам бекъп на два външни диска, ей така, за всеки случай, който периодично презаписвам и обновявам.

# 155
В шкаф, но така уплътнявам пространството. Ако наредя албумите един до друг, отгоре остава неусвоено такова. Ако ги наредя един върху друг, не ми допада, защото са различни, някои се приплъзват и падат. И така съм открила за себе си оптималния вариант.

# 156
Аз пък пък поръчвам фото книги. Всяка година, от почивки, от екскурзии

# 157
Оф, прави сте, но всячески се опитвам да опразня къщата от имане и опрях да тези снимки. Едва си изтрайвам покъщнината с годините. Картини имах, и тях разкарах. Наттрупано, натория не търпя никак. Ще мисля да ги дигитализирам май и на боклука.
Ох, пък аз, ако река някой ден съвсем да се разтребвам, сигурно ще остана гола и боса в стая с картини и музика 😀
Книги, картини и снимки не съм хвърляла още. Правя разчистване през филтри и те все минават през всички.

# 158
Правя разчистване през филтри
Стана ми любопитно, на какъв принцип?

# 159
Мислех да купя пластмасов куфар, който вътре има пластмасови кутийки с размера на снимките. Всяка събира по 100 снимки. Но се чудя пък дали няма да залепнат снимките една за друга с времето.
По принцип не залепват, освен ако у вас има голяма влажност на въздуха. Също по принцип снимки се държат в картонени кутии или в пликове тип за писмо, не в пластмаса защото в пластмасата е възможно да се образува влага и конденз.

# 160
Ех...наистина голяма влажност е при нас. Айде сега зимата парно работи. Как да е. Но лятото до 90% стига и това се завира и в нас. Вратите вечено се раздуват, не мога да затворя или отворя.

# 161
Правя разчистване през филтри
Стана ми любопитно, на какъв принцип?
Ами първо започнах от мои дрехи, които не ми стават. С тях заминаха обувки, чанти, шалове, шапки, ръкамици и дори бижута, които са свързани -  с промяната на теглото си промених в някаква степен и стила.
После общи дрехи и вещи на покойни близки /те ми бяха най-трудни и много време отлагах, после разтребвах и плаках, сякаш изнасям детството си,  но приключих/, от тях си оставих и спомени.
След това вече минах на друга покъщина - посуда, разни неща в мазето...
Книги, плочи /с грамофон/, снимки и някои дребни спомени не хвърлих и не смятам.
Филтрите са по-скоро за неща, които са ми били колебливи и някои са оцелявали при първото разтребване, а при второ и трето - не.

# 162
Аз изхвърлих много неща, понякога на етапи и накрая си казвам, хайде сега огледай и изхвэрли поне още нещо за край. Искам минимум вещи, но навиците трудно се променят. Всеки от нас има средно по 10 000 вещи. Има и много техники, едната е да седнеш навън и да си представиш стаята, която искаш да разчистиш, записваш всичко, което се сещаш, онова което е убегнало, значи въобще не ни трябва.

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 23:19 от Sephora

# 163
Аз пък пък поръчвам фото книги. Всяка година, от почивки, от екскурзии
Честно Титина, не ми е хрумвало. Чак сега видях какво въобще представлява - от студиото изпринтирват няколко снимки на една обща страница, по зададен от теб ред, и после оформят като книга с корици ли ?
Ако знаеш каква идея ми даде сега за подарък Heart Heart Heart

Аз влизам да кажа, че намерих съвсем случайно от тези закачалки за панталони, за които питах преди месец. В Практикер - щипките които държат панталоните са пласмасови и вътре са с нещо като кадифе по цялата площ. На снимката изглеждат много зле ПЛАСТМАСОВА ЗАКАЧАЛКА ЗА ПАНТАЛОН 48 
Другите металните , "уж мекичкото" е много по-малко от щипката и според мен ще оставя следи

# 164
  • София
Гледах наскоро няколко нови видеа за организация на гардероби и сега масово подреждат панталони, закачени на кукички за гайките на дънките/ панталоните.
Някой да е подреждал така, удобно ли е?

Предстои ми да слагам нов гардероб и се чудя дали да пробвам така?

Общи условия

Активация на акаунт