244-та лятно-ваканционна, морско-гореща и много лежерна немска тема

• 33 083
  • 725
  •   1
Отговори
# 450
Някои здравни каси поемат частично професионалното почистване. При мен е 75 %.

# 451
Не би трябвало да е така.
Аз и мъжът ми сме при различни зъболекари и всеки от нас има едно безплатно почистване на зъби в годината.
Имам същия опит и с други зъболекари, но преди повече години.

Да не би да ти правят професионалното почистване, което се плаща?

Допълвам цитат от Гугъл :
Всеки, който е задължително здравно осигурен като пълнолетен, може да бъде прегледан безплатно веднъж на шест месеца. Отстраняването на зъбен камък се покрива от здравната каса веднъж годишно.

Със сигурност е стандартно почистване, защото всяка година касата ни изпраща един формуляр, на който се слагат печатати, ако сме сложили някаква ваксина, ако ходя на фитнес, ако съм посетила някакъв курс в направление здраве, профилактични прегледи и съответно печат за профилактичен стоматологичен преглед и професионално почистване..... Служителката в стоматологичния кабинет миналата година директно ми сложи два печата, изпратих формуляра и ми върнаха писмо, че този печат няма да го признаят, защото при мен е нормално почистване и съответно това, ще го вземат предвид при изплащане на годишният бонус, който е 30 Е на печат. Съответно на мъжът ми го признаха, при него си беше професионално почистване.
Още понеделник ще се обадя на касата да видя какво ще ви кажат. Касата иначе е Bahn Bkk

# 452
  • Немция
Според мен е особеност на касата ви.
Никакви печати не са ни изисквали, при ТК сме.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 18:45 от Бибит

# 453
На мен веднъж годишно ми поемат 60 евро от професионалното почистване,аз доплащам 20 евро,тъй като при моя стоматолог цената е 80 €. Друг е въпросът,че някои стоматолози препоръчват 2 пъти в година професионално почистване,което за мен е прекалено...

# 454
Моята ме натиска за два пъти годишно, а как го мразя! Но здравната каса също поема някаква определена сума два пъти годишно за професионално почистване.

# 455
  • Немция
Друг е въпросът,че някои стоматолози препоръчват 2 пъти в година професионално почистване,което за мен е прекалено...
Ако пациентът е с пародонтозни оплаквания, е в реда на нещата да се прави 2 пъти годишно професионално почистване.
Ако няма проблеми с венците, е достатъчно веднъж в годината.

# 456
Ние сега за допълнителна зъбна застраховка извън здравната каса ли говорим или за бонус-програмата на някои здравни каси? Защото печатите при нас са бонус-програма към здравната ми каса - АОК. Там си слагам печати при ваксини, курсове и т.н., но повече от 100 евро на година не връщат. А Zahnzusatz - застраховката ми е към друга компания.

# 457
Ние сега за допълнителна зъбна застраховка извън здравната каса ли говорим или за бонус-програмата на някои здравни каси? Защото печатите при нас са бонус-програма към здравната ми каса - АОК. Там си слагам печати при ваксини, курсове и т.н., но повече от 100 евро на година не връщат. А Zahnzusatz - застраховката ми е към друга компания.

Бонус програма на касата.

# 458
Така и не намерих време да се занимавам с бонус програмата на касата. Може да проверя какво се иска от мен. Да видим дали ще опитам.
Стандартно почистване е само като чистят зъбите на сухо с разни инструменти. 
Дени не може да е така. До сега всички зъболекари в Германия са правили при нас почистване с машинките и не са искали нищо.  А в Бг зъболекарката прави с ултразвук и няма нищо общо с това стържене тук. Но нали не сме в Бг ... та каквото предлагат това взимам.

# 459
  • München, Deutschland
Друг е въпросът,че някои стоматолози препоръчват 2 пъти в година професионално почистване,което за мен е прекалено...
Ако пациентът е с пародонтозни оплаквания, е в реда на нещата да се прави 2 пъти годишно професионално почистване.
Ако няма проблеми с венците, е достатъчно веднъж в годината.
При безпроблемни зъби, може и по рядко, според моя зъболекар. При едно посещение по друг повод, го помолих да направи и почистване и той ми каза, че би могъл да ми вземе парите, но няма да го направи, защото няма какво да почисти... Каза, че не събирам зъбен камък, имаше нещо между два зъба, което премахна и каза, че за това няма да ме таксува...

Само че аз последвах съвета му за хубава четка, душ за уста, докато ми бяха криви зъбите, както и дълго ортодонтско лечение, след което имам значително подобрение и в захапка, и в усмивка. Та слушам си моя зъболекар и не се почиствам излишно...

И да ви покажа покрай какви красиви къщи се разхождахме вчера покрай Аммерзее.

И как се пие бира с репичкa, розова коса и неонови нокти, Vol. 1:
Скрит текст:

И Vol. 2:
Скрит текст:

В понеделник така ще се появя в офиса, да живее лятото. 🌊🌊🌊

# 460
  • Немция
Криси, бира и репичка някаква традиция ли е? Grinning
Все така лятно да ти е настроението и през есента!
Прическата е супер, не боли ли от сплитането?

Относно здравето на зъбите - и при полагане на големи грижи пак си има хора, които трябва да се борят за здрави зъби и венци.
Мъжът ми също не прави професионално почистване, защото няма нужда, но при мен е другата крайност, има и генетичен фактор(тъканта на венците, състав на слюнката, строеж на зъба...)- не е само до почистване и подредба на зъбите.
Общо взето, да са живи и здрави зъболекарите, че ги има.Grinning

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 14:26 от Бибит

# 461
  • München, Deutschland
Тук в биергартените винаги дават репички, обикн са цели, с малко зеленичко отгоре. Слагат ги и като украса отстрани, но от стари баварци, от поколения в Байерн знам, че така пият бира - с репички. 😃 Не само, има и салати, и обацда, но ми разказаха, че това си е стара традиция тук.

Не, сложих някаква много модерна "коса", която е мн лекичка. След около ден-2 свикваш, само с дължината е малко странно и досега, нямам навик да виси толкова.

# 462
  • Немция
Гледате ли финала по баскетбол с немския отбор?
Надяваме се на успех след вчерашната излагация по футбол.

# 463
Криси, страхотна прическа!

Проблеми със зъби и венци имам в изобилие. Лош ген, не е като да не се грижа за тях. Днес си купих тинктура с прополис и започвам гаргари.
Ходихме до пещера Проходна (Божиите очи).  Отдавна искам да я видя, разгеле, днес успяхме да отделим няколко часа да идем. Много е красива!
Времето е приятно, отминаха големите жеги. Отпуската е към края си...  в петък потегляме към Дойчланд.

# 464
Криси, бира и репичка някаква традиция ли е? Grinning
Все така лятно да ти е настроението и през есента!
Прическата е супер, не боли ли от сплитането?

Относно здравето на зъбите - и при полагане на големи грижи пак си има хора, които трябва да се борят за здрави зъби и венци.
Мъжът ми също не прави професионално почистване, защото няма нужда, но при мен е другата крайност, има и генетичен фактор(тъканта на венците, състав на слюнката, строеж на зъба...)- не е само до почистване и подредба на зъбите.
Общо взето, да са живи и здрави зъболекарите, че ги има.Grinning

Това наскоро го научих, всъщност слюнката е водеща за здравето на зъбите и е като защитен слой и когато устната кухина е суха, тогава се проявяват проблемите, а не както постоянно се говори сладкото примерно.

Общи условия

Активация на акаунт