Отговори
# 435
axxa, ходих вече днес, 2 пъти 😳 но малко продължавам да я усещам.  Пих но-шпа веднъж х 1  в раннния и х 1 в късния следобед. Сега се чуда дали да не изпия 2 и така да си легна.

# 436
axxa, ходих вече днес, 2 пъти 😳 но малко продължавам да я усещам.  Пих но-шпа веднъж х 1  в раннния и х 1 в късния следобед. Сега се чуда дали да не изпия 2 и така да си легна.
Предполагам, че може би се дължи и на разтягането и уголемяването на матката🌸

# 437
Здравейте, момичета.
В събота ходих на фетална морфология и всичко е наред с бебчето. За съжаление обаче по пътя съм прегряла и съм хванала и упорит летен вирус и от събота вечерта започна да ме мъчи температура над 38... Парацетамолът и компресите с оцет не ми помогнаха, вчера вечерта дори вдигнах 38,9. Днес ходих на кръвни изследвания и за изследване на урина - потвърди се, че е вирусна инфекция. Трима лекари (личен, АГ в спешно отделение и следящ АГ) ми казаха (заедно с инфлуцид и окцилококцинум) да изпия аналгин, тъй като Парацетамолът не е оказал влияние и ако стоя с такава температура още 1-2 дни ще се наложи прием в болница. Днес следобед взех аналгин, температурата спадна на 37,6, но съм много притеснена за бебето, тъй като в последствие четох в интернет, че не се препоръчва за бременни. 13г.с. + 5 дни съм, много се притеснявам дали една таблетка може да е навредила на бебето. Според вас има ли повод да се притеснявам?Disappointed Relieved
Ако това ще те успокои поне малко, аз също в началото на бременността изпих един аналгин, знаейки ,че не се препоръчва при бременност, но имах адски  болки в корема и но- шпа изобщо не ми действаше. След това разбрах, че на много мами в болница при определени случаи са им разрешавали / лекари, разбира се/ , както и при много силно главоболие. Мисля, че от един аналгин нищо няма да му стане на бебето🙂 Бързо оздравяване и спокойно!

# 438
  • София
Мами, спряхте ли изцяло прогествроновите препарати и как сте?

# 439
Аз вчера имах странни бодежи ниско в матката, аз ат 9 г.с приемам но-шпа 3х2 по препоръки на лекаря тъй като видя леки контракции на матката.
Как се чувстваш сега?
Аз днес съм на ФМ влизам в 12г.с и се надявам да спра но-шпа и разбира се да чуя че нещата с бебето са добре 🫠

# 440
Аз за съжаление още приемам утрогестан, намалиха ми го от два пъти, на веднъж само вечер. Нямам зацапване от 6 седмица, но докторът каза да продължавам. Много ми е гаден, цапащ, но щом така трябва, го слагам. Чак накрая на месеца съм на преглед. Дано тогава вече го махнем.

# 441
Аз също още приемам Утрогестан,намалиха ми го от 2×2 на само 2 вечер,до след две седмици,тогава ще решат дали да го спирам.

# 442
аз спрях преди дни , слава богу не носа превръзки повече егати кефа

# 443
Аз вчера цял ден повръщах, нищо не съм хапнала, подозирам някакъв вирус, че съм лепнала. Притесних се, защото и нещо кръста яко ме заболя. А сме иначе на почивка. Утрогестана от наколко дни е намален на 2х2 до фм следващата седмица. Тази седмица чакам резултати от пренаталния. Не знам, след вчерашния ден дано всичко е наред, че се дехидратирах яко.

# 444
Аз още пия Дуфастон сутрин и вечер по едно, нямам зацапване от 9 гс,  надявам се след две седмици на феталната в 13гс вече да го спра

# 445
Благодаря ти много, по-спокойно ми стана. Днес почти нямам температура и се надявам да не се налага да вземам пак.
Здравейте, момичета.
В събота ходих на фетална морфология и всичко е наред с бебчето. За съжаление обаче по пътя съм прегряла и съм хванала и упорит летен вирус и от събота вечерта започна да ме мъчи температура над 38... Парацетамолът и компресите с оцет не ми помогнаха, вчера вечерта дори вдигнах 38,9. Днес ходих на кръвни изследвания и за изследване на урина - потвърди се, че е вирусна инфекция. Трима лекари (личен, АГ в спешно отделение и следящ АГ) ми казаха (заедно с инфлуцид и окцилококцинум) да изпия аналгин, тъй като Парацетамолът не е оказал влияние и ако стоя с такава температура още 1-2 дни ще се наложи прием в болница. Днес следобед взех аналгин, температурата спадна на 37,6, но съм много притеснена за бебето, тъй като в последствие четох в интернет, че не се препоръчва за бременни. 13г.с. + 5 дни съм, много се притеснявам дали една таблетка може да е навредила на бебето. Според вас има ли повод да се притеснявам?Disappointed Relieved
Ако това ще те успокои поне малко, аз също в началото на бременността изпих един аналгин, знаейки ,че не се препоръчва при бременност, но имах адски  болки в корема и но- шпа изобщо не ми действаше. След това разбрах, че на много мами в болница при определени случаи са им разрешавали / лекари, разбира се/ , както и при много силно главоболие. Мисля, че от един аналгин нищо няма да му стане на бебето🙂 Бързо оздравяване и спокойно!

# 446
  • София
Аз още съм в процеса на спиране /още 8 дни/. Сутринта имах лек дискомфорт като много леко прорязване. Пих си ношпа-то, но днес ще го карам лежерно. Останах на 1 Утрогестан дневно, 1/2 Циклогест дневно и 1 Естрофем.

# 447
И аз съм в процес на спиране на утрогестана. Вече съм на 2*1 и после минавам на едно само. Чудя се да изследвам ли прогестерон или то вече няма смисъл в тези седмици, тъй като го приемам, заради ниски нива в началото

# 448
  • София
А аз днес пак изтрещявам. Утре съм на преглед и както винаги, днес кажи-речи съм го отписала детето Sad Защо не огладнях сутринта, защо не ми опъва корема, защо съм толкова отпусната, като предните дни ли ме болят гърдите или не... Вчера гледах колички, днес съм в другата крайност. Кога ли ще ми мине Simple Smile

# 449
А аз днес пак изтрещявам. Утре съм на преглед и както винаги, днес кажи-речи съм го отписала детето Sad Защо не огладнях сутринта, защо не ми опъва корема, защо съм толкова отпусната, като предните дни ли ме болят гърдите или не... Вчера гледах колички, днес съм в другата крайност. Кога ли ще ми мине Simple Smile
При втората бременност Joy

Общи условия

Активация на акаунт