1-ва АЕГ - тема 5

• 81 435
  • 700
  •   1
Отговори
# 540
MianaNia, много благодаря. Да разбирам ли, че в зависимост от заявленията на десетокласниците се решава всяка година какви да са трети и четвърти профил?
А, не. Профилите ги задават и то в този ред, който писах. Поне досега. С новото ръководство не се знае дали няма да има промени.
Например моята щерка много би се радвала ако имаше в трети профил възможност за друг избор освен Бел, математика и химия, тъй като и трите не харесва. Също много се тръшкаше, че тя искала профил Изобразително изкуство и как в СМГ имало такъв, а тук - не. Уточнявам, че тя е 11 клас, профилите избира миналата година.
Единствено съществува риск ако въобще са под минималната бройка за група профил, но не се е случвало май. Поне сега има  и профил философия, където не са май много желаещите, но си имат група. Само едно дете е от класа ни, но профил има. Те са много паралелки и не вярвам да не съберат изобщо необходимата минимална бройка. По ИТ и други профили имат повече от една групи.
За родителска среща втория срок, досега винаги е имало, освен май по време на ковида. Според мен има необходимост, особено за 10 клас заради профилите, ама досега не се чува за дати.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 15:57 от MianaNia

# 541
Моята информация е, че за профил философия обичайно има много желаещи.

А дали е вярно, че директорът искал да разкара библиотеката?

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 15:58 от faviana

# 542
  • София
Добре, но в учебните планове за 2024/2025 на страницата на гимназията пише като трети профил също и ИТ. Може да е грешка, или пък от тази година и той да е включен като трети, а не четвърти профил.
Много благодаря, че споделяте за профилите, за нас ще е важно за ориентация дали да се спрем на 1 АЕГ като първи избор.

# 543
  • sofia
Моята информация е, че за профил философия обичайно има много желаещи.

А дали е вярно, че директорът искал да разкара библиотеката?
Говори се, че там щял да си прави кабинет.

# 544
библиотекарката напусна вече...

смисъл от рс втория срок има, а ако трябва да се решава една на година - то даже втория срок има по-голям смисъл, и то началото на втория срок.

# 545
И аз мисля, че има нужда от втора родителска среща. В училището на дъщеря ми, миналата година имаха една стартираща, на която обсъдихме административните въпроси, после в средата на първи срок една, на която обсъждахме академичния напредък, докъде са с езика, как се справят и след това една през втория срок. Тази година , в 9 клас, пак имаха една стартираща административна, на която ни представиха новата класна и учителите по предметите, и после 2 , които вече са индивидуални с всеки учител, който искаме да посетим (в конкретен ден обявяват кабинетите). Чака се, но пък е много по-полезно да се коментира за конкретното дете. Та, сравнявайки с Първа английска, може да се каже , че съм учудена и разочарована от липсата на каквато и да е комуникация.

# 546
  • София
Точно, в предходното училище имаше по три на година - една организационна и после по една за всеки срок. Имам си въпроси и според мен не е нормално комуникацията да тече само през дневник.

# 547
Явно в предишното училище съм свикнала да ползвам часовете за консултации на преподавателите, защото на общите РС само се споделяше в резюме как върви класът като цяло и тук-там изисквания, които и детето може да ми предаде.

# 548
  • sofia
Класният ръководител не може ли да отговори на тези въпроси, има и заместник-директор по учебната дейност, за отделните предмети - конкретният преподавател...

# 549
Класният ръководител не може ли да отговори на тези въпроси, има и заместник-директор по учебната дейност, за отделните предмети - конкретният преподавател...

Да, би могло. По навик очаквах родителска среща. Ако има информация, че родителската среща е веднъж годишно, организационна, ще си намеря начин, по-който да се срещна или задам въпросите.

# 550
  • София
Точно, в предишното училище и сайта беше много информативен и добре подреден.
Класната не може да ми отговори на въпросите за предмет, по който не преподава.

# 551
Бързо отговориха на желанието ви за родителска среща, но по много извратен начин - онлайн. Не разбитам кое налага онлайна.

# 552
Няма лошо в онлайн родителските срещи, но при друга организация. Има училища, които дават възможност да си букнеш 10минутна онлайн среща с всеки преподавател, с когото желаеш. Така се говори само за твоето дете и не си губиш времето в общи приказки. Този начин на онлайн среща е отбиване на номера. Но това е личното ми мнение.

# 553
Здравейте,  влизам в темата с конкретен въпрос.
Тази година на коя дата е абитуриентския бал на дванадесетокласниците от 1АЕГ? Благодаря!

# 554
  • София
Здравейте,  влизам в темата с конкретен въпрос.
Тази година на коя дата е абитуриентския бал на дванадесетокласниците от 1АЕГ? Благодаря!
На 28 май.

Общи условия

Активация на акаунт