Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 74

• 34 068
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Хората са различни, мислили сме по темата и на нас би ни омръзнало да ходим на едно и също място- както на планина, така и на море. За вашето семейство обаче може да е различно. Помислете си как почивахте досега-връщате ли се често да почивате на едно и също място или предпочитате нещо ново да видите; колко време може да отделяте, уредено ли е мястото което гледате- извън сезона може ли да се ходи или е мъртвило и най-близкия магазин е в някой град наоколо..

# 466
Ако бях не на +55, а на 35 бих си купила някакво спретнато апартаментче в хубава апартхаус, ама на планина, а не на море. Планината е по-универсална, защото става за почивка и лятото (при това според мен по-пълноценна от гледна точка на почиването), и зимата. И май е и по-евтино. И е по-близо до София. Ако е на Боровец то си е направо в съседство.

# 467
А,щом ще ходите след пенсионирането там, ви трябва цивилизация. Помислете хубаво къде да не се окажете без магазин и аптека през зимата.

# 468
Оставам с впечатлението че номера е да опънеш колкото може по-голям кредит, че видиш ли банките раздавали пари, а после кой ще връща не е ясно. То хубаво, ама като се почне едно надува е с чужди пари-леле кой съм аз, 100 квадрата, обзавеждане последна мода. Накрая от високо да паднеш е тежко. Не казвам че трябва да се живее цял живот под наем, ама всеки иска в центъра на някой град, само да си събира обувките, не става така.

# 469
  • Бургас
Св. Влас е хубаво място, има много добър климат. Особено на Инцараки - целият залив е в краката ти. Но там горе няма затворени комплекси.
Проучете добре комплекса и таксата поддръжка. Най-големият риск е постоянното й увеличение, без да можете да направите нищо.
Магазини и аптеки там има работещи целогодишно. Но под наем ще отдадете трудно.

# 470
Станция, да не сме съседи 😎
Аз от както се помня влизам в малката тоалетна по голяма нужда с цигарка и си ми е много успокоително, добре че си облепила с найлон, че трябваше се изселвам.
Я по сериозно! Като искаш самостоятелност си вземете къщи по селата и гонете котките да не акат в двора ви…
Този тип “разсъждения” и манталитет водят до доста битови проблеми. Редно е хората да разберат, че свободата им свършва там, където започва преченето на другите! Особено, когато става дума за съжителство в една сграда! В противен случай ще сме си една джунгла.
Ако съседът ти отгоре реши, че му е много отпускащо в 1-2 часа сутринта като надува уредбата на макс, пак ли така ще мислиш?

# 471
Имам имот в Созопол от 15 год. и съм много ама много доволна. Истината е ,че си отгледах децата там ,сестра ми също. Хубавото е ,че го ползваме от началото на м.май до ноември. Сами с мъжа ми сключихме договор с фирма за управление защото не ни се занимава с градината и басейна. Винаги имаме на кого да се обадим за поддръжка, чистят ни жилището преди сезона и всичко е топ, а ние само си почиваме и не се занимаваме с нищо. Много сме доволни. Никога не бих се отказала от това да имам градинари и хора които ми поддържат басейна. Ходим и на други места по света ,но в къщи ни е най-хубаво. Успех !

# 472
Имам имот в Созопол от 15 год. и съм много ама много доволна. Истината е ,че си отгледах децата там ,сестра ми също. Хубавото е ,че го ползваме от началото на м.май до ноември. Сами с мъжа ми сключихме договор с фирма за управление защото не ни се занимава с градината и басейна. Винаги имаме на кого да се обадим за поддръжка, чистят ни жилището преди сезона и всичко е топ, а ние само си почиваме и не се занимаваме с нищо. Много сме доволни. Никога не бих се отказала от това да имам градинари и хора които ми поддържат басейна. Ходим и на други места по света ,но в къщи ни е най-хубаво. Успех !

Мечтая си някой ден да сме там с внуци 😀

# 473
  • Варна
.... А може и да вземете примерно в Бургас или Варна и да ходите с кола до различни плажове. .....
И според мен голям град е по-добрият избор, с оглед на това че се планува преместване в пенсионна възраст. Да, инвестицията ще е много по-скъпа, но пък може да се отдава под наем на студенти през учебната година, а цяло лято да се ползва за почивка. Плажове има колкото си искаш на няколко минути път с кола и на север, и на юг от Варна и от Бургас.

п.п. Ако ви допада такава схема на ползване, бих могла да предложа кк Чайка (не квартала, а курортния комплекс). Там хем си леко извън града и е спокойно (ако идеята е да се избяга от големия град), хем е до плажа, хем е на 15 минути с кола до центъра, където има всичко, хем там е и Свободния университет и ще има интерес от наематели през студените месеци.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 16:12 от Didi168

# 474
Собственичка на къща я продава сама,без брокери.Пуснала е обяви навсякъде.Обаждат и се 5-6 брокера с молба да водят клиенти за огледи ,като цената на собственичката се запазвала.
Има ли някакви рискове за продавачката?

# 475
  • Sofia
Ще й искат ли комисионна за продажбата?

# 476
Да й треснат трите процента, какъв друг риск да има

# 477
няма рискове, трябва да им казва в началото, че не плаща комисионна, да си записва кой кога е идвал и с кой е говорила по телефона, от коя фирма е

# 478
няма рискове, трябва да им казва в началото, че не плаща комисионна, да си записва кой кога е идвал и с кой е говорила по телефона, от коя фирма е

А това за записване с кой е говорила по тела,защо се прави?

Цитат
Ще й искат ли комисионна за продажбата?

Нищо не са и казали,само да докарват хора на оглед.
Но мисля,че тя няма как да подпише нещо с брокер.Не е чак толкова наивна

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 10:39 от Pestr

# 479
  • София, Bulgaria
Принципно няма рискове, освен че интернет не е безопасно място и всеки може да звъни и да говори, каквото си иска. Аз бих се притеснявала повече от частни лица, който не познавам, а дори ще влязат в дома ми.
Ако се случи злоупотреба най-малко ще е от брокери.

Общи условия

Активация на акаунт