Съвети от дерматологa д-р Иван Пеев: Проблемна кожа, подходящи процедури и грижи

• 117 319
  • 1 322
  •   3
Отговори
# 660
Здравейте ,от известно време при ползването на шампоани получих едни, като прашинки бели и лек сърбеж от време на време.Не са големи парчета като обилен пърхут . Със по мазен скалп и заплитаща се коса в краищата съм и лицето ми е с мазна т зона.Какви продукти и какво бихте ме посъветвали??🙂

# 661
  • София
Здравейте д-р Пеев,
Бихте ли препоръчали крем или процедура, с които да се третират/заличат стрии в резултат от растеж в тийнейджърска възраст? Не са лилави и девойката (16) не е разбрала кога са се появили (основно странично по седалището като бразди). Не е имала рязко напълняване или отслабване. Много се притесни и подтисна от появата им.
Благодаря предварително!

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 10:42 от Skiorche

# 662
Здравейте д-р Пеев ще съм благодарна да ми помогнете имам бебе на 1г още го кърмя има гъбички в устата зарази и едната ми гърда мажа от време на време с фунгостатин с него лекувам гъбичките в устата няма ефект върху гърдата моля ви кажете ми с какво да мажа за да се отърва ще съм много много благодарна🙏

# 663
Здравейте, д-р Пеев,
От две седмици имам три големи подкожни пъпки на челото, точно над веждата, които са страшно болезнени. Моля, ако имате възможност да ми препоръчате нещо с което да ги третирам, защото не изчезват, а причиняват дискомфорт. Предварително благодаря!

# 664
Здравейте, д-р Пеев. На 32г съм и от около година-две започна да си личи, че вече съм на възраст 😊 в зоната под очите когато се усмихвам ми се появяват линии. Какви са вариантите за поддържане на тази зона? Могат ли да изчезнат тези линии?

# 665
Здравейте .Дъщеря ми е на 11 години и от скоро започнаха да и излизат пъпчици по челото и носа .Какво бихте ми препоръчали за нейната възраст за акне.

# 666
Здравейте,
От няколко лета насам под очите лятото ми се появяват твърди пъпки, според мен запушени мастни жлези, които вероятно са свързани с непрекъснатото ми изпотяване от жегата и вероятно някоя съставка на крема, който използвам. Същите ми се появяват и в горната част на носа, до окото. Можете ли да ми дадете някакъв съвет как да ги избегна или с какво да ги мажа? Като брадавици са.  Прилагам снимка! Много благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 11:31 от mamaLina

# 667
  • София
Здравейте, докторе. Много ме е срам, ама това е положението. Бях писала за проблем с акнеична кожа на лицето от години като посетих дерматолог в началото на този месец и той заключи, че това не е хормонално акне, а че проблемът ми е по-скоро бактериален. Не консумирам захар, млечни продукти, нямам алергии, спортувам от години, не пуша. Изписа ми измивен гел и Скинорен два пъти на ден за поне 3-4 месеца. Тъй като аз не съм убедена в неговото заключение, без да е погледнал изследвания, въпреки че те са в нормата, бихте ли изказали и вашето мнение? Каза ми, че акнето е много упорито и ще трябва да бъда упорита и аз, но аз не само, че не виждам никакво подобрение за тези 20 дни от лечението, но положението е абсолютно същото. Пъпките са дълбоки и гнойни, оставящи червени петна след себе си. Често излизат на същите места като предишни пъпки. Поздрави.

Скрит текст:

# 668
Здравейте доктор Пеев,

Имам гъбички на ноктите на краката от години. Лекувах ги с екзодерил и какво ли още не, но не се оправят. Какво може да се направи?
Благодаря
Прилагам снимка

Здравейте,

Изследвани ли са ноктите ? При такива засегнати нокти локалната терапия не може да помогне. След изследвания трябва да се изпише системно лечение.

Поздрави!

Да, изследвани са преди години, имам някакви гъбички аспарагус или нещо подобно, не помня. А пък като дете ми казаха,че имам онихомикоза. Пих антибиотик, но не помогна много. Назначиха ми Fungocap. Пих го две седмици. Ходих преди година -две на дерматолог и ми изписа някакви скъпи кремове, оправи се замалко и пак потъмняха. Novo nail за мазане и Xerial. Ходя редовно на педикюр, два пъти в годината, защото много бавно растат.

# 669
Здравейте г-н Пеев! Отскоро ми се появи проблем, забелязвам сутрин като стана бръчка под едното ми око, която изчезва след това. Появявала ми се е и преди година, но беше спряло това. Каква може да е причината, козметиката която ползвам ли, начинът на спане ли.. Забелязала съм като че ли че като позлвам крем с ниацинамид около очите, и започва да се появява.. Или може би проблемът е друг, дали би помогнало да приемам колаген? На 26 години съм

# 670
Здравейте, д-р Пеев!
На съпруга ми от около година му се появи тази подутина на устата, в синкав цвят, на какво се дължи това и има ли начин за премахване?
Благодаря предварително!

# 671
Здравейте, Д-р Пеев,

От известно време зад ухото на детето ми (на 7г), точно на сгъвката, има "мокра" рана. Първо се образуваше нещо като крусти, помислих че е от рамките на очилата. Но след упорито чоплене от страна на детето, вече е в сегашното положение. Ще приложа снимка. С какво да мажем? Благодаря предварително

Здравейте,

Не е изключено да прави дерматит от дръжките на очилата и допълнително да го е разчоплила. В тези случаи подходящо лечение е комбиниран крем с кортикостероид и антибиотик до успокояване на състоянието и по-гъст възстановяващ кожата мехлем.

Поздрави!

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 10:30 от Рaдост

# 672
Здравейте ,от известно време при ползването на шампоани получих едни, като прашинки бели и лек сърбеж от време на време.Не са големи парчета като обилен пърхут . Със по мазен скалп и заплитаща се коса в краищата съм и лицето ми е с мазна т зона.Какви продукти и какво бихте ме посъветвали??🙂

Здравейте,

Вероятно става въпрос за пърхот, който е характерен при по мазните скалпове. Аз имам добър опит с шампоаните на Дюкре. Kelual DS, когато е обострен скалпът ( но да не се ползва повече от месец), а за поддържаща и продължителна грижа Elusion. Ако миете често косата, разредете го на 2-3 пъти седмично.

Поздрави!

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 10:31 от Рaдост

# 673
Здравейте д-р Пеев,
Бихте ли препоръчали крем или процедура, с които да се третират/заличат стрии в резултат от растеж в тийнейджърска възраст? Не са лилави и девойката (16) не е разбрала кога са се появили (основно странично по седалището като бразди). Не е имала рязко напълняване или отслабване. Много се притесни и подтисна от появата им.
Благодаря предварително!

Здравейте,

Стриите се заличават доста трудно за съжаление. Положителното е, че става въпрос за млад човек с добри регенеративни възможности на кожата. Препоръчвам микронийдлинг в комбинация с PRP - имам много добри резултати. Но най-точно може да се прецени като се види състоянието на кожата.

Поздрави!

# 674
Здравейте!

От доста време насам имам следния проблем.
Усещам, че нещо дразни кожата ми, вследствие на това дразнение започва сърбеж. Ако се почеша - подува се, като следи от чесането и се зачервява. Ще прикача снимки.

Нямам установени алергии.
Няма определено време, в което се случва.
В момента, когато се случва може изобщо да няма допир до материи.
Сменени са прахове за пране, няма разлика.
Няма значение дали ползвам или не ползвам козметика.
Проявява се по цялата кожа, но предимно на краката и гърба,раменете.
Нямам установени болести.
Правила съм си кръвна картина (ако това има значение) преди половин година - всичко нормално.
Също, ако е от значение, живея в Англия от 3 години. Имах нормална кожа. Забелязва се, че е станала по-чувствителна от както съм тук. Проблема се забелязва от около 2 години. През първата само пролет/есен. Сега се наблюдава целогодишно.

Какво смятате?

Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт