Съвети от дерматологa д-р Иван Пеев: Проблемна кожа, подходящи процедури и грижи

• 117 211
  • 1 322
  •   1
Отговори
# 855
Здравейте! На детето ми (1.6) му излязоха няколко пъпчици по лицето, които той разчеса и в момента изглеждат много зле. Личният лекар предписа фусидин, с който мажем от 2 дни но не виждам никакъв ефект. Само в тази зона има пъпки, от другата страна на лицето няма нищо.

Здравейте,

Два дена са недостатъчни, за да се оцени ефектът от лечението.

Поздрави!

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 15:49 от Рaдост

# 856
Здравейте,
От два дни ми излизат пъпки със сърбеж,само в областта на горната част, те са малки ситни и на места.
Бременна в 8г.с
Може ли мнение?
Здравейте,

Прилича на ухапване от насекомо.

Поздрави!

# 857
Здравейте Д-р Пеев! От около три седмици забелязах едно петънце на главичката на дъщеря ми , помислих си че е раничка но уви вече трета седмица не минава
Здравейте,

Не мога да преценя от снимката, трябва да го погледна с дерматоскоп. Не изглежда притеснително.

Поздрави!

# 858
Здравейте,д-р Пеев Simple Smile

От лятото и прекомерното потене ми изби това червено петно,третирано е с Ламизил,Тридерм и Фуцидин крем за по 10дни,по съвет на лекар роднина,но пак избива ,не сърби или боли,но червенината ме смущава ,а също и че не минава толкова време...Frowning1
Прилагам и снимки да погледнете , благодаря от ❤️

Здравейте,

Продуктите, които сте мазали, са доста разнообразни и е възможно някои от тях да обострят състоянието. Съветвам Ви да направите консултация с дерматолог.

Оставам на разположение.

Поздрави!

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 15:49 от Рaдост

# 859
Най-добрият начин за лечение на акне на лицето кой е? Може ли да ми препоръчате метод или доктор в София ?
Здравейте,

Би било странно да не предложа себе си Simple Smile Аз и екипът ми имаме доста опит в лечението на акне.

Поздрави!

# 860
Здравейте, имам една тъмна пигментация на крака, по която видимо има неравности, тя нито разсте нито пък изчезва с годините, на моменти ме сърби, с дължина 6-7 см. Мазала съм я дактакорт, с овлажняващи кремове, но нищо не ми помага, повече започва да сърби.

Здравейте,

Без снимки няма как да Ви дам съвет, но при всички случаи посетете дерматолог.

Поздрави!

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 15:50 от Рaдост

# 861
Здравейте, д-р Пеев и благодаря за помощта, която оказвате на всички нас!

По-долу прилагам изображение на червено петно, което излезе на корема на съпруга ми преди 3 дни - не се разпространява като розов лишей, няма мехурчета като херпес зостер, няма развитие, само го сърби.
Може ли да кажете, на прима виста, какво би могло да бъде?
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте,

Благодаря за доверието! Възможно е да е контактен дерматит, има много ясно очертана форма. Съветът ми е да го види дерматолог.

Поздрави!

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 15:50 от Рaдост

# 862
Здравейте д-р Пеев. От години имам светло розово петно от вътрешната страна на крака. Не ми пречи и не ме притеснява. Тези дни забелязах, че е станало по-тъмно. И е в кафяво. Прилагам снимка. Какво може да е и защо потъмня? На 42 години съм.

Здравейте,

Снимката е с лошо качество. Ако може да направите  по-добра на хубава светлина или да направите консултация с дерматолог.

Поздрави!

# 863
Здравейте, д-р Пеев. По време на бременността и след раждането ми се появиха пигменти петна- мелазма, като основно е видна на Горна устна. Направих четири процедури с ПикоЛазер, които приключиха ноември месец, но проблема се задълбочи. Мажа ежедневно лицето с фактор 50+, както със серум от Витамин Ц като вечерна рутина. Искам да Ви попитам какви препоръки бихте ми дали във връзка с отстраняване и предотвратяване на този проблем.

Поздрави и благодаря предварително.

# 864
Здравейте, д-р Пеев,
В последните години много често ми излизат пъпки с бели връхчета на линията на устните и по около 1 см. навътре около устата. Някои от тях се зачервяват силно и ми отича кожата, става ми трудно да говоря и да се храня. Болката е пареща и постоянна. В момента имам 6-7 в този район и се появиха за няма и два дена. Всичко това е съчетано с цепене на кожата на устните, почти до кръв. Рядко ползвам вазелин за устни, балсами и червила. Храня се здранословно, предимно с месо и зеленчуци на фурна, без пържени храни, захарни изделия и прясно мляко. Депилирам кожата там най-често с пинсета, но повече от седмица преди да се появат не съм го правила. Нямам промяна в рутината и не ползвам грим. Вече трети ден се мажа със Скинорен и Метроза, а вечер с Авен Цикафат и няма никакво подобрение. Отокът си стои и дори се влошава, набъбват още пъпки. Какво бихте ме посъветвали?

# 865
Здравейте, д-р Пеев!

Бихте ли могли да ме насочите къде да търся причината за проблемите по кожата си? Много мнения получих и различни лечения, като сякаш нищо не помага.

Благодаря предварително 🌸

# 866

Здравейте!
Моля за съвет това атопичен дерматит ли е? Винаги кожата ми е била на такива пъпки и червена. Суха е, особено след баня, но лятото е и мазна навън. Вече не знам къде е проблема какво ли не съм мазала.

# 867
Здравейте д-р Пеев!
Какво ви е мнението за Роакутан?
Колко често акнето се излекува, резулатата завинаги ли е, има ли често рецидив и т.н.?
Мерси!

# 868
Здравейте, д-р Пеев. По време на бременността и след раждането ми се появиха пигменти петна- мелазма, като основно е видна на Горна устна. Направих четири процедури с ПикоЛазер, които приключиха ноември месец, но проблема се задълбочи. Мажа ежедневно лицето с фактор 50+, както със серум от Витамин Ц като вечерна рутина. Искам да Ви попитам какви препоръки бихте ми дали във връзка с отстраняване и предотвратяване на този проблем.

Поздрави и благодаря предварително.

Здравейте.

За съжаление, лазерните процедури често могат да дадат такъв страничен ефект, особено ако са правени с неточни настройки. Мелазмата е едно от най-трудно решимите естетични проблеми. Мелазмата се третира с комбинация от продукти - хидрохинон, танексамова киселина и лазерни процедури или химически пилинги. Всичко зависи от какъв тип е. Понякога е по-добре да се ползват само лекарствени продукти и да се изчака известно време.

Поздрави!

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 10:30 от Рaдост

# 869
Здравейте, д-р Пеев,
В последните години много често ми излизат пъпки с бели връхчета на линията на устните и по около 1 см. навътре около устата. Някои от тях се зачервяват силно и ми отича кожата, става ми трудно да говоря и да се храня. Болката е пареща и постоянна. В момента имам 6-7 в този район и се появиха за няма и два дена. Всичко това е съчетано с цепене на кожата на устните, почти до кръв. Рядко ползвам вазелин за устни, балсами и червила. Храня се здранословно, предимно с месо и зеленчуци на фурна, без пържени храни, захарни изделия и прясно мляко. Депилирам кожата там най-често с пинсета, но повече от седмица преди да се появат не съм го правила. Нямам промяна в рутината и не ползвам грим. Вече трети ден се мажа със Скинорен и Метроза, а вечер с Авен Цикафат и няма никакво подобрение. Отокът си стои и дори се влошава, набъбват още пъпки. Какво бихте ме посъветвали?

Здравейте.

По Вашите описания може да се касае за херпес, но е възможно да бъде нещо друго. Задължително се консултирайте с дерматолог.

Поздрави!

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 10:30 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт