Съвети от дерматологa д-р Иван Пеев: Проблемна кожа, подходящи процедури и грижи

• 117 158
  • 1 322
  •   1
Отговори
# 900
  • Пловдив
Докторе, да питам...
Според Вас крема Контрактубекс,  би ли имал ефект върху лицето за белези от акне?

Здравейте,

Не. Има повече смисъл да се маже ретиноид, от кремове и гелове за белези. Те помагат при травми и оперативни рани.

Поздрави!
благодаря! А може ли препоръка за такъв крем?

# 901
Здравейте! От края на лятото ми се появиха бели точки по лактитв и бедрата. Ходих на 2ма лекари и казаха, че е разноцветен лишей и се появявало от прекалено пекане на Слънце. Изписаха ми клотримазол и подобни, но ту изчезват ту се появяват. Ако може да ми кажете и вашето мнение. Прикачвам снкмки.

# 902
Здравейте, от три-четири години боря жестока сухота,цепене и болка на кожата на ръцете ми. Мисля,че се обостря при контакт с вода. Студената вода е доста болезнено преживяване,понасям само топла.Посещавала съм дерматолог и ми каза да си мажа ръцете с крем, което е несериозно…
Всякакъв съвет какво може да е ще ми е от полза

# 903
Здравейте,д-р Пеев,
Бих искала да попитам за проблем на ноктите, който се появи при синът(2год.) ми дали е сериозно и трябва ли да посетя кабинет . Прикачам снимка

Здравейте.

Може ли да поясните какъв е проблемът?  На всички нокти ли е, или на тези двата? Как е започнал да се променя? Ако имате притеснения, разбира се, че е по-добре да посетите дерматолог.

Поздрави!

Не е на всички нокти,но на повечето излезе и вече на някои от ноктите израстна нов нокът . Но не знам дали се дължи не нещо . И дали е необходимо да давам нещо

# 904
Здравейте, д-р Пеев!
Познавате ли продуктите Епидуо гел и Епедуо форте гел? Виждам, че Адапалена е три пъти повече в Епидуо форте, но бихте ли казали в кои случаи се предписва едното и в кои другото. От листовката към продукта не става ясно каква е разликата.
Мерси!

# 905
Здравейте д-р Пеев, според Вас това акне за Роакутан ли е? Притесняват ме страничните ефекти, като повишената чувствителност на кожата, смяна на настроенията ..
Скрит текст:

# 906

Появиха ми се тези малки точици само на палеца. Не болят, не сърбят, не е грапаво. Появиха се и след 5-6ч вече почти ги няма. Случва ми се за втори път, но не мога да разбера от какво и какво е точно?

# 907
  • Горна Оряховица
Здравейте д-р ПЕЕВ!
Моето момиче (9г.) има чести проблеми в краищата на устните. Появявят се 2-3 пъти в годината. Този път вече 3 месеца не минава. Личната й изписа Бекутан. Изпи го, но без ефект. Изписа и някакво мазило, което в 3 аптеки ми казаха, че го нямало вече - Индекстол. Взех й и бирена мая за пиене, но отново нямя ефект. Започнах от 2 дни да мажа леко с тридерм ( преди 2 години пак беше излязло за дълго и с тридерм решихме проблема).
Та въпроса ми е - това липса на витамини ли е, как да го предодвратим и въобще как да го третираме?
Иначе се храним здравословно в къщи, всеки ден плодове и зеленчуци задължително.

# 908
  • София
Здравейте, д-р Пеев!
Аз съм на 37 години и виждам, че при мен започва да се появява двойна брадичка. Важно е да спомена, че имам Хашимото, а също така и пролапс на митрална клапа на сърцето в 1-ва степен. Бих искала да ви попитам, дали на тази възраст може да си направя неоперативен лифтинг или е рано?
До момента не съм използвала кремове за долната част на лицето и ще съм благодарна и на такава препоръка. Кожата ми е мазна.
Благодаря за отделеното време и внимание!

# 909
Здравейте, отново! Наскоро бях писала във връзка с дисхидроза, обхващаща средния пръст на едната ръка. Лекар, след посещение, ми изписа Бетафузин за мазане. Оправих се за около седмица, но минаха няколко дни откакто спрях мазането и мехурите отново се появиха. Не мога вечно да се мажа с кортикостероиден крем, въпреки че доктора ми каза, ако излязат, пак да мажа. Междувременно купих продуктите на Cerave, които ми бяхте препоръчал-крем и измиващ продукт. Обаче въпреки това пак съм от където тръгнах. Въпросът ми е няма ли някакво по-безобидни и ефективно лечение от кортикостероидите? Как да се лекувам?

# 910
Здравейте, доктор Пеев! Детето ми има синина на крака, която вече отминава, но ме притеснява ,че в нейната област напипвам твърдо топче. Това нормално ли е?

# 911
Здравейте д-р Пеев, моля посъветвайте ме кой метод е най - подходящ за отстраняване на папилом намиращ се подмишницата? Благодаря.

# 912
Здравейте,др.Пеев.
Бих искала да ви попитам какво ви е мнението за нашумялата йога и масажи на лице.
Аз лично правя някои неща вкъщи и съм доволна,но съм ходила веднъж на остеомасаж,който е много дълбок,знаете, и влияе на мускулите.
Според вас,може ли подобен дълбокотъканен масаж да има негативни ефекти,извършен,разбира се от специалист. Благодаря ви.
Аз съм на 49 г без никакви намеси-филтри и ботокс.
Благодаря ви.

# 913
  • Лясковец
Здравейте,имам син на 12г. със страшно много черни точки по носа,почна да поддържа по добра лицева хигиена,но не може да се изчисти.какво бихте препоръчали.
Втово,и моите и неговите длани постоянно ни се бели кожата,като често се цепи и стига до кръв.
Трето,ночките на ръцете ми и особенно не единия са с неравности,има вдлъбнатини или изпъкнали участъци,изследвах си витамин Д и Цинк и двете бяха под нормата,пия лекарства но за сега без успех.Изрязвам ноктите до кожа защото много лесно се чупят и цепят навътре до месо.

# 914
Здравейте, д-р Пеев! Скоро Ви писах относно мтожество пъпчици около устните. Посъветвахте ме да проверя за херпес. Правих си тест и излезе отрицателен за застер и симплекс. Оказа се акнеобразна розацея, която се влоши в рамките на 2 дни и цялата ми уста е в болезнени големи и повдигнати пъпки. Лекар ми изписа гел с клиндамицин зонално "докато изчезнат", дори да отнеме месеци. Нанасям го 3ти ден, но продължават да излизат нови, които все едно "туптят" от болка. Възможно ли е продуктът да предизвика "пърджинг" или просто не ми помага и си губя времето? Какво бихте ми препоръчали?

Общи условия

Активация на акаунт