Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Препоръчвате ли лечение за кожни образувания, които се увеличават по цялото тяло?
Как се лекува варикозният лишей?
Каква може да е причината за появата на пъпки и промените в кожата? Как мога да се грижа по-добре за кожата си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Препоръчвате ли лечение за кожни образувания, които се увеличават по цялото тяло?
За кожните образувания препоръчвам да се консултирате с дерматолог. В зависимост от естеството на образуванията, може да са необходими продукти, съдържащи уреа или комбинация от уреа и млечна киселина. В някои случаи могат да се използват лекарства и специализирани процедури, препоръчани от дерматолога.
-
Как се лекува варикозният лишей?
-
Каква може да е причината за появата на пъпки и промените в кожата? Как мога да се грижа по-добре за кожата си?
Появата на дребни пъпки по лицето и промени в кожата може да се дължи на чувствителна кожа или неподходящи козметични продукти. За да се грижите по-добре за кожата си, избягвайте тежки продукти, използвайте нежни почистващи препарати и кремове, предназначени за чувствителна кожа. Ако проблемът продължава, консултирайте се с дерматолог.
-
Какви серуми и процедури биха били подходящи за борба с леките пигментни петна под и около зоната на очите?
-
Как мога напълно да премахна червените петна, които се появяват по кожата ми?

Излезе ми обрив, по цялата горна чат на тялото, който започна като голямо розово петно, съвсем леко релефно, в областта на гърдите, в последствие премина на малки червени точици по торса и ръцете, и вече не минава няколко дни. Доктора, който имаме в нашия град ми препоръчва обикновено само кремове с кортикостероиди, които не искам да мажа, а в следващата седмица няма да имам възможност да пътувам до по-голям град за преглед. 

. Здравейте! Тези мехури се появиха на крака на дъщеря ми през нощта. Събуди се от болка. Не открих никакви насекоми в завивките, но все пак живеем в къща с двор. От какво може да е това? И ако е ухапване от насекомо, може ли да е опасно и колко време след появяването на мехурите трябва да следя за някакви реакции - какви?