Отговори
# 120
  • Варна
Благодаря Русалке. Наистина е страшно изнервящо всичко. Имат всички документи, но пак искат да ги качва. Утре се надявам да приключи с това записване.

# 121
  • София
Благодаря Русалке. Наистина е страшно изнервящо всичко. Имат всички документи, но пак искат да ги качва. Утре се надявам да приключи с това записване.

При вас как е, не знам, може да  става дума за директен уни портал и тогава е наистина странно да искат същите документи повторно.. Но ако човек кандидатства през хохшулстарт примерно, съвсем разбираемо е унито да иска документите - било в електронен вид или  на хартиен носител. Първото е централа и обработва самите кандидатури, но след това няма задължението да препраща документите на бъдещия студент към избрания от него университет. Освен това най-вероятно известно време ги съхраняват и чак след това ги унищожават...Затова  студентът следва да ги пусне сам на учебното заведение Simple Smile

# 122
В пълномощното в точката за действията пред банка - опишете всички възможни операции, много важно е получаването и получаването на дебитна карта! Ако го няма изрично няма да ви я дадат.
Същото да потвърдите данните на титуляра на сметката. Това се прави на 3 г., ако нямате пълномощно ще я блокират. Макар че това е лична декларация и може и с пълномощно да не стане.

# 123
  • София

Същото да потвърдите данните на титуляра на сметката. Това се прави на 3 г., ако нямате пълномощно ще я блокират. Макар че това е лична декларация и може и с пълномощно да не стане.
Тази година трябваше да потвърди синът ми в клон на банката, така са му писали, но беше  планирано да си дойде след зададения срок и ми казаха, че може и през интернет банкирането да си го направи. Станало е без проблем.
Аз така и не си направих пълномощно, но за сега не се е и налагало за нещо.

# 124
  • София

Аз така и не си направих пълномощно, но за сега не се е и налагало за нещо.

+1, имах някога за голямата, за малките не си направих, понеже видях, че се оказа ненужно.

# 125
  • където и да е,само да не съм сама
На мен ми искат вече 2 пъти при подаване в НАП 6-ти септември и му правят копие, макар и Русалка да каза, че точно там не са й искали.
Казаха,че може във всеки клон на НАП, а също така и по мейл.

# 126
Много сте полезни момичета. Ние ще сме студенти в Австрия, но ви следя.
Кръщелникът ми е приет в Дармщад. Най сетне дойде резултат. Следват общежития/квартири ако някой има опит, поглед, идея - ще се радвам да сподели!

# 127
  • Варна
За Дармщат трудно с квартира. Дано младежа е кандидатствал рано за общежитие. Има частни общежития от 700евро.

# 128
  • тук-там
Мариета, темата е и за Австрия! Къде и какво ще учи твоето дете там?

# 129
О, mtz, между другото има и тема за Австрия Simple Smile
На англйски, International Business Administration, Lauder Business School. Беше приет и в Кремс, но избра Лаудер. Подадох за 5-6 общежития, предложиха ни от едно, приехме. На 15 Мин с трамвая, 25 Мин пеш от унито. И приятелят му е приет там. Отиваме на 28ми, настаняване имаме в 9 ч на 2 Окт. Почват на 3ти.

# 130
  • тук-там
Не знаех, че има отделна тема за Австрия. Хвърлих и едно око. Тук обаче сме повече и по-активни.
Ние сме още без квартира. Чакаме уж договор, но нещо много се бави бъдещият наемодател и започвам да се съмнявам, че ще стане. А време не остана …

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 11:41 от mtz

# 131
  • Сливен
Здравейте! На моите шефове дъщерята е приета в университет HTW в Берлин и имат проблем с намирането на квартира.Моля, за помощ.

# 132
За пълномощните, внимателно опишете всички възможни действия в банка. Аз имам пълномощно от двете ми деца и на два пъти ми отказаха да извършат услуги в банката, защото не са описани конкретно.  В банките си имат образци , но и те се променят. Първия отказ беше , че дъщеря ми си откро нова сметка и си мислеше, че автоматично ще и излезе в он лайн банкирането. Но не , трябва специално заявление. Отивам в банката за да подпълня , отказаха ми. Не е написано в пълномощното. Втория път  блокираха картата на сина ми, защото влезли някакви европейски директиви и трябваше да се подпълва някакъв документ. Не пише в пълномощното и не стана.
Също така дори да пишете взимане на карта, никой няма да я даде на пълномощник. Затова гледайте срока и ако наближава  да си извадят нова. Хубаво е да имат и две карти от една сметка, ако едната я загубят или блокират да може да се ползва другата.

# 133
  • тук-там
Стана ми любопитно! Относно сметката, която не излизала в онлайн банкинга, не е ли достатъчно детето (титуляра на сметката) да се обади в банката и да поиска да му я появят?

# 134
Относно стажа за студентите по медицина дъщеря ми е прочела в сайта на ЛМУ, че до края на втората година трябва да направи 90 дни стаж, като се допуска да се раздели на 3х30дни. Въпросът ми е дали университетът съдейства за намиране на място за стаж, защото първата година са зайци и нямат такива контакти.

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 13:44 от СЛ

Общи условия

Активация на акаунт