ДЕВЕТИ КЛАС - Отминават дните дълги и топли и с трепет чакаме първите входни

• 33 848
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Здрава и успешна учебна година!

# 346
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Посмях се малко с вашите неволи... ша ма прощавате.
Алилуя вече има програма... много объркана - блокове четна/нечетна седмица. Досущ като на студентите.
Класната не се е появила. Както набора каза като разбра, че ще е та"Най-несериозния учител, който е виждал". Ходили и играли билярд някъде под Моста на влюбените и яли "Яки" сандвичи някъде в центъра 😀

# 347
Нинка, лошо няма, посмей се. Ама и аз се посмях, баш класната да се покрие и хич да не се вясне, на това се вика посрещане. Добър старт като за първи ден и първа година с нея. Поне са се наиграли и нахранили.

# 348
Класната ни е била там. На едно от децата му е прилошало. Била е неотлъчно до него, също и учителя по немски. Веднага е дошла медицинска сестра.

# 349
  • София
Ох, Краси, прегръщам те , мила! Изведнъж си дадох сметка,  че вие с детенце се виждате сигурно 2 пъти в месеца за по 2 дни.
И това детенце дето му е прилошало, ако и то е на пансион, колко ли майка му се е притеснила, че и то милото. Добре, че учителите са помогнали.
Тук е мястото да кажа огромно благодаря на учителите за грижите към децата ни! Flowers Hibiscus

# 350
Ims, да на пансион е. Добро, изпълнително, но и притеснително дете. Майка му е била там. Веднага са и се обадили, но тя е видяла всичко. Каза, че учителите са действали много бързо и адекватно. Миналата година ходих и тогава три деца припаднаха, а са на сянка под големи дървета. Голямо напрежение е явно...
Ох, за пансиона вече ми се свива сърцето. Тъй като не спаха на 14 там, са заварили банята с нахвърляна храна по стените и в тоалетната чиния. Ще се гръмна. Иначе всеки петък го докарваме и в неделя вечер отива. Редуваме се четирима родители, та по-честичко го виждам. ❤️

Последна редакция: сб, 16 сеп 2023, 10:03 от krasi78

# 351
  • София
Ужас, за стаята и завареното! Че са деца, деца са , ама това са тъпи изпълнения. Стискам му палци да няма никакви проблеми, за да Ви е спокойно през годината. Flowers Four Leaf Clover

# 352
Краси, дано детето да е вече добре. Защо се притеснява, все пак вече втора година ще е там. Туй с хрананата, явно възпитанието им липсва, и то храна там където си вършиш нуждите.

На мойто дяте съм и казала за храната, знае си, и все пак продължавам да и повтарям.
И миналата година имаше припаднали деца, доколкото помня.
Снощи ми казва - пак ли ще почвам училище, искам да си седя вкъщи до теб, на сухо, топло, уютно, но най  вече в леглото. Туй последното и е любимото място, как пък за толкова време не се наспа. Още малко ще я кара тъй, после рязко презимяване ще има, дано само да не я заболи и пораженията да не са фатални.

# 353
Да ни е честита новата учебна година, да е лека, безаварийна и да нямаме поводи да се алкохолизираме.
Това с бележките и мен много не ми е ясно и ме тормози. Щом се праща в онлайн вариант, значи ли, че само попълнена в компютър към амбулаторен лист става? Кой я праща, как я праща, къде я праща? И.ало си мамата!
Само от личен лекар? Само от педиатър? А от друг специалист? Май трябва да питам личната ми, тя ми е състудентка и надявам се, ще ми понесе питанията без много да се раздразни.
Случвало се е да попопълня някоя и друга хартиена бележка, като не ми се влачи да вися при личната, не е имало проблеми. Ако ми отпадне тая възможност, бая ще се засложни положението....

# 354
  • Майничка
Ra, питах нашия ЛЛ и сестрата в училище, ще се изпраща ел.вариант към НЕИСПУО и уж там ще се извиняват директно отсъствията. Сега дали оттам ще се прехвърлят автоматично през някакъв период в школо, админ плюс и другите дневници или класните ще ровят  в НЕИСПУО и ще преглеждат бележките, не се знае.
Освен ЛЛ, всеки, който може да пуска електронни направления, амб.листове  и болнични, би следвало да може  да издава и бележки

# 355
Гери, доколкото разбрах , ако училището ползва  дневник /Школо/,  ще се направят автоматични настройки от административния профил на училището и бележката ще се отразява директно в дневника.  По-голяма яснота ще има в края на септември.

# 356
  • Майничка
О, така ако стане, ще е супер!

# 357
  • Пловдив
Това с бележките е пълна мъгла и така ще бъде със сигурност до януари. Част от софтуерите не са пригодени за частни пациенти, тоест не мога да издам бележка, нито амб лист през програмата, ако детето е частен пациент. Специално моя софтуер има, но пък не съм длъжна да изпращам документа в НЗИС. Това ще влезне в сила от 1.01.24

# 358
Успешна и ползотворна учебна година на всички!

# 359
Да си задам въпроса.
Има ли някой учебник по История за 8 клас, на Просвета София ( основано 1945 ). Не знам какво и как съм сканирала, но ми липсват някои страници. Две са ми леко размазани, а две хич ги няма, трябват ми стр. 27, 37, 58, 83.

Общи условия

Активация на акаунт