Любители на котки - Тема 186

• 24 689
  • 552
  •   1
Отговори
# 225
  • София
По нагоре Hannah* писа, че има решение, никой ли не забеляза?
Решението е същото като на Шарки. При условие, че Шарки е задвижила нещата, по-добре синът ѝ да действа.

# 226
  • Sofia
Смятам, че идеята за котешки хотел до пристигането на сестрата на Ралица е чудесна идея и най- доброто, което може да се направи на този етап. Все още не знаем дали трябва да се търси постоянен дом за Мъри. Може пък сестра й да изяви желание да си я вземе.

Преслава почти не я виждам, защото непрекъснато я бият и поради тази причина 23 часа в денонощието е скрита.
Много неприятна ситуация. И аз съм я изживявала. Момчетата ми много се обичаха и бяха страшна комбина. Като донесох женската в апартамента и тримата вече бяха възрастни индивиди. Момчетата така и не я приеха. Или аз не знаех как да подходя, за да свикнат заедно. По-възрастният постоянно я нападаше. Накрая женската се видя в чудо и заживя в дивана 🙁. По едно време даже избягваше да излиза да се храни и започна да заслабва. Казах си, че явно няма да се спогодят и ги разделих. По-добре да живее затворена в една стая, отколкото натъпкана в дивана. Затворих я в спалнята ни и тя направо разцъфна! Пак стана онази дебела мъркаща топка. Вече нямаше и помен от стрес.

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 15:02 от Brin de muguet

# 227
  • София
Update:

Котката Мъри се намира не в разследващата полицайка, а друга полицайка, която има много кучета и котки (нека я наречем условно  "Braveheart", защото не ѝ знаем името). Braveheart се е обадила на сина ми по телефона и са се разбрали, че Мъри вероятно няма да я пуснат на хотел, защото полицаите не са успели да ѝ намерят паспорта в жилището на Недоволна (паспорт има, но не е лесно да бъде открит). Braveheart иска да  гледа и ще гледа Мъри, докато някоя от нашата тема не поиска - сериозно - да осинови Мъри. Не е съгласна да даваме Мъри на хотели, а и по принцип не знаем дали сестрата на Недоволна ще я вземе със себе си в Щатите. Със сина ми са се разбрали той да служи като филтър - който пожелае да осинови Мъри, първо да се свърже с него, и той да прецени сериозността на намерението и той да я свърже с Braveheart. Аз ще дам телефона и името на сина ми на пожелалия.

Помолих го да попита Braveheart дали би се съгласила да помогнем с храна за Мъри и животинките ѝ, като пращаме храната по куриер. (Поне толкова можем да направим за Мъри и Недоволна).

Ще помоля да не притесняваме повече Dorasaneva по телефон или с постове тук и на лични, на нея стресът от последните дни също ѝ е дошъл в повече.

# 228
Hushed малко като филм с включването на нов герой стана... Брейвхарт си е присвоила Мъри ли, да разбирам?

# 229
Аз разбирам, че Брейвхарт ще е нещо като приемна грижа.

# 230
Аз разбирам, че Брейвхарт ще е нещо като приемна грижа.
Ако е така, защо тогава Дора вдигна такава дандания? Thinking Първо беше написала, че полицията имало къде да я настанят (аз си представих, че си партнират с някакъв център), а малко след това съобщението със "СПЕШНО, до 1 час"...

# 231
  • София
Доста груба и необмислена реакция беше това.

А полицайката просто е поела грижата за Мъри, докато някой я осинови, какъв е проблемът тук?

# 232
  • София
Dorasaneva направи много повече,  а аз вкарах данданията и спешността с  "единия час" , защото хотелите за животни приемат до 16.00 и трябваше да имаме яснота какво правим с Мъри преди това. 

# 233
Мили дами, аз се прибирам в София в сряда (в момента съм в Гърция). Трябва спешно някой да вземе Мъри от полицайката, поела съм ангажимент до един час да имаме решение. Контактът с полицайката е през Дори Санева.

Ако до един час никоя от нас не реагира, ще пратя големия ми син да я вземе и настани на котешки хотел, като аз ще платя хотела до другия вторник, докато кацне сестрата на Недоволна.
Готова съм да помогна за хотела.

П. П. Върнах се да чета и се обърках...
Къде е Мъри?
С какво мога да помогна?
Храна? Ако е в полицайката с много животни...

# 234
  • София
Ужасна новина Cry
Светъл да е пътя на Недоволна
Милото коте Cry

# 235
Dorasaneva направи много повече,  а аз вкарах данданията и спешността с  "единия час" , защото хотелите за животни приемат до 16.00 и трябваше да имаме яснота какво правим с Мъри преди това. 
Дора направи много, с това мисля че всички сме съгласни. Тя прие присърце нашите молби и откликна на тях. Казвам нашите, не защото аз съм участвала в писането на съобщения към нея, а защото смятам че сме нещо като малко общество и е достатъчно дори и само един потребител да й пише от името на всички. Аз явно съм смесила постовете на двете с Шарки за единия час.
Да, на Дора и е дошъл в повече стреса, покрай всичко случващо се. Това, с което не съм съгласна е начина, по който се изказа срещу всички в темата, два поста под този на Шарки, как сме едва ли не несериозни тук. В крайна сметка това е форум и всичко е на доброволни начала. Има много потребители, които веднага са готови да помогнат. Както направи в случая Шарлот, която отиде на място. Това беше втория пост с назидателен тон спрямо хората в темата, който прочетох.

# 236
Изчетох ви! Мили хора, вие сте извънземни (казвам го с най-добри чувства). Като си знам графика на работа, не мога да се включа за морална подкрепа,  а вие намерихте различни варианти за броени часове по отношение на  Мъри - възхитена съм от вас! Разбирам и Дори,  дружката на Недоволна, и за нея е трудно, дори мъчително, малко хора могат да се съберат в такава ситуация да действат адекватно, и тя направи много! За мен всички вие сте прекрасни и Недоволна,....нямам идея защо ника ти е такъв, но си била обградена с много обич,  почивай в мир!
Добре, че те имаме бебе Лина и ме "срещна" с тези невероятни хора!

# 237
  • Sofia
Това беше втория пост с назидателен тон спрямо хората в темата, който прочетох.
Не само в тази тема.
Но я разбирам, все още е в шок. Когато баба ми почина и аз бях бясна на целия свят. Всички бяха по дифолт лоши и виновни, че си е отишла.
Но тук всички сме добронамерени. Тя не е активен участник във форума и може би не осъзнава, че всъщност тук никой не е длъжен на никого, но все ще се намерят добри хора, които могат да помогнат просто от добро сърце.

# 238
В крайна сметка, къде е сега Мъри? До къде стигнахме? Какво правим сега? (Да обобщим...)

# 239
  • Sofia
Аз доколкото разбрах Мъри е при полицайката. И ще остане там, докато сестрата на Ралица не си я вземе или някой друг не изяви желание да я прибере за постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт