Отговори
# 120
Аз не качвам снимки, имам сред приятелите някои гледат болен родител, други финансово са отговорни за сума народ, не искам да си мислят, че аз само вея г*з по чужбина (където съм и в момента).
Иначе снимам, но никога не бих седнала да си гледам снимките, носталгия изпитвам само към неща, които съм преживявала в детството, това установявам, като тръгна да "почиствам" телефона с над 10 000 снимки.

# 121
  • София
То няма лошо в качването, просто е нелепо да се изкарва като принос към обществото. Че слагаш красиви места (с наклонена перспектива), че си снимаш бейсик манджи (без грам дума за тях, нещо цена, особеност)  и че споделяш емоциите си с фейсбук "приятелите си", когато реално си там поради дефицит на внимание и валидация.

Нар, добре де, кака Гинче. ИЗгЛеЖдА пО-МлАдАа

Слава Богу, много малко мъже обичат да се щракат нон- стоп. Но все пак това би ми било голяма тежест. Примерно, сме се карали допреди малко, ама дай да се щракнем на всяка кръчмица и мезенце.
Колко такива клипчета и снимчици видях ин дъ мейкинг.
Луда работа, животът е извън фейсбук.

# 122
  • Тра-ла-ла
Аз не качвам снимки, имам сред приятелите някои гледат болен родител, други финансово са отговорни за сума народ, не искам да си мислят, че аз само вея г*з по чужбина (където съм и в момента).
Ако следваме тази линия на мислене "какво ще кажат хората"....човек не трябва да показва радост, защото в този момент някой страда. Не трябва да показва, че има партньор, защото някой от приятелите е бил зарязан и т.н. А може ли да се показваш като красива жена, ако имаш непривлекателна приятелка?! Човек на собствен "терен" да се пристисква заради други хора?! Ами да си изтрие ФБ профила направо Smiley

# 123
Аз съм на мнението на Фийвъррей по въпроса за споделяне на снимки от пътувания. Смятам, че са за лично ползване, и не бих ги качвала за някого, на когото не бих ги показала в реалния живот. Много странна ми е концепцията съученичката от първи клас, която не съм виждала от 15 години, да ми коментира снимки.

Мен лично ме втриса, като гледам какво споделят някои контакти. Изобилно снимки на децата им, та с таг, с конкретно място и час. Първо, децата никога не са давали съгласието си родителите им да качват техни снимки, отворени за света. Второ, за мен подобно поведение е повече от опасно предвид кибер- и физическа сигурност, но те си знаят.

# 124
Тези дето споделят свои снимки от щастливи моменти може би се надяват да донесат малко усмивка и на всички свъсени хора дето ще ги разгледат. Не винаги е ефективно естествено, но е чудесно, че има хора с добри намерения Hug

# 125
  • София
Да, или крещят за внимание, което не получават в реалния си живот Joy
Имам поглед над няколко такива с щраканиците какви са в реалния живот и колко са доволни

Спри се вече с тия провокаторски постове

# 126
Много ми е важно и не съм съгласна, че става дума за претенции и егоцентризъм. Важно е да сте на една вълна за възпитание на деца, отношение към живота, работата, финансите, какво правим като някой се разболее и тн, разбира се, но как се прекарва свободното време, уикендите е от също толкова голямо значение. Това са приятните моменти, хубавото в живота, това, което се чака с мерак - ако единия мрази да стъпи в планината, а другия обича и му доставя удоволствие, ще е мъка и за двамата. Единият го мъкнат по баирите да се поти като ни гледки, ни полянки, ни връхчета му правят кеф, другия вместо да се наслади на прехода слуша мрънкане, "Колко още остава?" и не може да сподели тази емоция.

Ние и двамата си обичаме планината. Тази година дори не сме ходили въобще на море. Като идем, седим 3-4 дена и после вече ни е писнало. Затова обичахме да ходим на Синеморец, където може да се комбинират и след плаж има къде да идеш. Ако той ме караше да висим, примерно, по 2 седмици на море, половината ми почивка щеше да е измъчена. Сигурна съм, че ако не обичах да ходя на планина, ако ме мъкнат насила, също щеше да ми е адски неприятно.

Относно качването на снимки - аз си качвам от разходките. Предимно пейзажи, понякога маршрути. На някои снимки ме има, но не съм център на снимката, а по-скоро фигурка за мащаб. И аз имам няколко контакта, които не могат да си купят нови гащи без да ги покажат и това ми е странно. Една позната вече е след 50 г възраст и няма лошо, поддържана е жената, ОК изглежда, ама всеки ден по 10 поста по бански, едни баджаци, цепки... някак ми идва неестестично и странно защо жена с отгледани деца вече има нужда да търси толкова внимание и се снима като IG моделка на 20, ама нали 50 са новите 30, сигурно е нормално и аз съм задръстена. Grinning

# 127
Много ми е приятно да гледам снимки от пътешествия на познати и приятели Simple Smile От такива публикации съм взела идеи за нас, кое е интересно, кое е подходящо. Друг път сме се стиковали за съвместни пътешествия.
Не ме дразнят хората в социалните мрежи. Тези, които качват нискосмислово съдържание, просто ги заглушавам да не ми пълнят стената и толкова.

# 128
И аз обичам да гледам снимки, особено любителски, без "ефекти". Интересни са ми личните впечатления под снимките, понякога са по-полезни от туристически "напудрени" сайтове. А това, което ми е досадно(нспр храна), подминавам.

# 129
Съгласна съм, много хора качват снимки, защото им е приятно, а не за да доказват нещо.

Просто в Бг има някаква тъга и завист, която не ми е приятно аз конкретно да усещам и не ми се занимава с нея, това в моя частен случай

# 130
  • София
всеки ден по 10 поста по бански, едни баджаци, цепки... някак ми идва неестестично и странно защо жена с отгледани деца вече има нужда да търси толкова внимание и се снима като IG моделка на 20, ама нали 50 са новите 30, сигурно е нормално и аз съм задръстена. Grinning
И аз имам няколко такива. Да, неестетични са. Да, реват за внимание и да, сравняват се. И не, не изглеждат на 30.
Снуузнала съм ги, но фб често ме пита дали искам да ги unsnooze-на, като качват такъв трафик. Една даже ми се разсърди, че не ѝ лайквам снимките. Първо, че не вися във фб, второ, че не ми харесват, за да ги лайквам.

# 131
В интерес на истината аз много уважавам хората, които имат желанието да се движат толкова и не се интересуват толкова от удобства.

За съжаление не съм такава, но никога не бих наричала чието и да е хоби скучно.
Ето , майка ми обича по цял ден да решава кръстословици, това си е нейното време и може да прави каквото иска.

А който не иска да си споделя живота - негово право, но защо трябва да напада хората, които го споделят?
Никой не е насилен да гледа снимки, има функция "Отказ от следване" и оставяш само нещата, които ти харесват.

Ние с приятелите ми се тагваме постоянно под някакви миймове,  постваме си песни, които сме харесали, трейлъри на филми, статии... Нищо лошо не виждам в това.
+1.
Всяко нещо може да е хубаво за някого. На теб като не ти харесва, не го правиш, но защо назидаваш другия човек колко е зле, като го прави?
Ако някой сподели за времепрекарване с половинката си или без нея/него, нали това е темата, веднага ли трябва "Анатема!" и чувство за превъзходство, колко по-добро е твоето времепрекарване?
Не разбирам това. Да харесваш себе си е о.к., но да харесваш само себе си - не е о.к.

# 132
  • София
Аз социални мрежи нямам, та ни гледам кой какво качва, ни качвам нещо Joy И да имах, не си представям много време да отделя на такива неща. Иначе, кой каквото му е приятно, хора всякакви. Хубавото на социалните мрежи е, че ако нещо не ти е по вкуса, има хикс, има изтриване, има дори блокиране. Та никой нищо не може да ти натрапи, пък той нека си се кефи. А има и хора, които ще му се кефят на него, та всички са щастливи.

# 133
Не знам аз как Фейсбук и Инстаграм успяха да накарат хората доброволно да си споделят най-лични снимки от болницата, от раждането на децата, от рожденни дни, пътувания, и то, отворени за целия свят да гледа!! Допреди 10 години до такива са имали достъп само роднини и най-близки приятели. Но соушъл енджиниъринг, дами и господа, как се променя обществото, но не сме длъжни да следваме "модата". Иначе на мен ми харесват соц. мрежите много, но не да се показвам, ами защото намирам единомислещи по моите си интереси понякога.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 11:06 от Анонимен

# 134
Целия свят? Има си приятелски кръг, който ги вижда. Пускам и изгледи, и снимки с децата. Без яденета, защото не са ми интересни. Не съм притеснена, че ще нараня някого с лукс, защото не нося Версаче, нито съм обула на Наоми Кембъл клина примерно.

Общи условия

Активация на акаунт