С какво ви дразнят хората?

• 272 689
  • 5 724
  •   1
Отговори
# 5 640
Защото тя е способна да си се води сама, и кола има, и едно дете не е чак толкова сложно да го сложиш в кошчето...
И, защото е в работно време.
Пак казвам, ако аз го отнасях- да е застанал за обяснение вече, по каналния ред.

Тогава махни това болднатото, щом оплакването ти е единствено за непазването на работното време.

# 5 641
  • София
За мен издребняваш. Не виждам нищо лошо мъж, който има заместник в работата си, да придружи жена си на преглед.

# 5 642
Да я придружи де, ама да не се пише после, че е работил цял ден.

# 5 643
  • София
Само че оплакването не беше това.

# 5 644
Припомних си една история от преди време, една бременна жена вдигна страшен скандал на моя колежка, ама то клетви, викове, истерии, накрая колежката ми повиши тон и я помоли да излезе - мъжът на въпросната започна да крещи как може да се говори на висок тон на бременна жена. Grinning

Та, някои наистина си мисля, че бебето и те да са бременни е невиждано чудо и всички трябва да прислугват и да се съобразяват.

# 5 645
Защо някой на мен не ми подари домати, череши, особено както тази година нямаше череши.
Само когато съседката от селската ни къща ни подари яйца, въобще не съм се и замисляла, че ми е проблем да ги взема от нейния двор.
За този вид подаръци-или отказвате категорично" Не, нямам нужда", или си ги вземате съобразно мястото, на което е казал подаряващият. Всичко различно е неимоверна глезотия.

# 5 646
Свяко ми беше пратил марули и магданоз по един съсед, с който са в съседни къщи на село. Ами...не обичам марули, но много мило ми стана. Аз на селскостопански продукти и консерви от известно време насам се радвам така, както преди не бях вярвала, че ще ми се случи. Най-малкото, защото поне знам, че са български и домашно производство.

# 5 647
Добре, но ако оставим за момент настрана моите лични качества: Смисълът да ме карат "за спорта" да намеря начин да си ги взема е ... ?
Защо да ги оставяме, като са част от общата картина? Ако подаръкът и условията към него не те устройват, казваш "не, благодаря". Ако приемеш, го правиш при условията, които вървят с него. Другото е наглост.
Защото когато подаряваш нещо на някого, целта не би трябвало да е да го "изпиташ" на колко точно е готов, за да получи това, което даваш.

# 5 648
Защо да е изпитване, хората си гледат интереса. На подаряващия му е най-удобно така да стане - така предлага. Теб ако не те устройва, обясни, помоли, пък току-виж се съобразили.

Смятам, че ако съм поискала изрично услуга, е моя работа да уредя нещата възможно най-удобно за другия. Ако ми предлагат нещо, търся удобно и за двама ни решение, но без прекалени гимнастики.

# 5 649
  • София
Голямо мрънкане. Ама жената е с бебе, за бога, златно яйце гледа, как ще си позволи да измине ДВЕСТА метра с бебето за някакви си зеленчуци, които някакъв си наглец й подарява!
Аз не знам как се мъкне бебе плюс касетка 200 метра, но явно има някакъв много хитър начин, който не ми е известен.....Като не може да доставиш "подаръка" в дома на сама жена с бебе, просто не правиш непоискани жестове.

Милитана, аз с бебешката количка редовно ходех на пазар. Побирала съм над 10 кила зарзават в коша. Ако и е неудобно, просто отказва.

# 5 650
Много се издразних преди малко на един младеж, който миеше с машината пода на супермаркета до нас. Аз гледам нещо на щанда, избирах между два артикула, навела съм се, и той седи, гледа ме досадно, демек че ме изчаква и че му преча. В същото време обаче си говори по телефона. В крайна сметка се дръпнах и си излязох от коридорчето между двата щанда, че почнах да изнервям, и не взех това което разглеждах.

# 5 651
  • София /Абсурдистан
Ех защо на мен някой нещо не ми подари..

# 5 652
Не знам, аз съм подарявала, но никога не съм поставяла условия да ме третират като принцеса, само защото, видиш ли, давам.

# 5 653
  • София
Лили, или не обясняваш добре, или наистина се държиш като принцеса. Някой ти е предложил нещо, но да си мръднеш дупето на 200 метра, което за теб е огромен проблем. Хубаво, трудно ти е, просто откажи, вместо да разнасяш горкия човек по форумите колко е гаден, че не ти ги е донесъл до хладилника.

# 5 654
Ех защо на мен някой нещо не ми подари..
Защото не си млада майка, която всички жалят и искат да ù помогнат някак, напр. с домашна продукция. Подозирам, че "подаръкът" е от някой възрастен, на който трудно се отказва - баба, свекърва, чичо, братовчедка и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт