ЧХГ-то най-сетне е до небето, мечти за бебе топлят ми сърцето. ~бебеправене 421~

• 33 598
  • 821
  •   1
Отговори
# 720
Файона как се установи инфекцията? Аз трябва да се изследвам, но според темичката за аборти май е още рано.

# 721
Много ме радва валежът на положителни тестове напоследък. Ето такава ми се иска да е темичката всеки път. Честито на момичетата с положителен резултат и на тези с положителни новини от преглед. Нека прекрасните новини да продължават все така. Аз си взимам скромно синичко и чакам. Simple Smile

Файонка при теб как се разбра за инфекцията, че и аз съм нещо във филма с инфекциите напоследък.

Да дам малко отчет и споделя разсъждения. Записах си час при д-р Калчев за 11.01.2024г. Очаквах, че няма да е скоро, но си мисля дали да не продължа да звъня отвреме навреме, ако случайно се освободи някой час да запиша по-ранен. Освен това записах за първи път и час при д-р Атанас Александров от МЦАР Варна за 6 октомври, ако някой има отзиви да сподели за него ще се радвам. Планът ми е да си пусна Фемофлор (което изследва влагалище + цервикс) при д-р Атанасов. Ако излезе нещо - ще последва антибиотик и разсъжденията са ми, че дори и да има възпаление в матката, няма да има нужда от биопсия/фертилити, защото лечението за бактериите във влагалището би трябвало да е същото и ако има открити такива в матката. Моля, поправете ме ако греша. Ако обаче не излезе нищо от влагалище и цервикс, планът ми е да изчакам преглед при д-р Калчев, който ще ми вземе биопсия на ендометриума и ще изследваме с него и матката. Категорично се отказах от Фертилити теста поради много причини, включително това че няма как да си гарантирам, че ще взема пробата напълно чисто без да мине тя от влагалището и да има риск да се замърси от там с нещо, а и да дебна съсиреци и как ще изпращам по еконт въобще не ми се рискува да проваля тест за 250лв. и да не съм сигурна в резултата. Най-добре д-р Калчев с катетър да си вземе чисто проба. Това което ме притеснява е че до момента всички микробиологии са ми били чисти откъм бактерии, но на ММ му излезе гарднерела на Андрофлор теста, която като чета не е от най-безобидните, та си мисля, че няма как и при мен да няма нещо, просто явно обикновените микробиологии не ги хващат. Та затова малко съм се вманиачила напоследък. Grinning 

Светослава, ще се радвам да споделиш как е минал прегледът, пожелавам ти късмет!
Кактусче, стискаме палци, знаеш. Simple Smile
Salsera, нещо ми изчезна напоследък, а не беше ли и тя в процедура в Турция. Ако чете да знае, че ѝ стискам палци! Както и на всеки който е в процедура и изпускам. Jaki, и ти май беше при Станулов сега октомври, късмет. Simple Smile

# 722
Много ме радва валежът на положителни тестове напоследък. Ето такава ми се иска да е темичката всеки път. Честито на момичетата с положителен резултат и на тези с положителни новини от преглед. Нека прекрасните новини да продължават все така. Аз си взимам скромно синичко и чакам. Simple Smile

Файонка при теб как се разбра за инфекцията, че и аз съм нещо във филма с инфекциите напоследък.

Да дам малко отчет и споделя разсъждения. Записах си час при д-р Калчев за 11.01.2024г. Очаквах, че няма да е скоро, но си мисля дали да не продължа да звъня отвреме навреме, ако случайно се освободи някой час да запиша по-ранен. Освен това записах за първи път и час при д-р Атанас Александров от МЦАР Варна за 6 октомври, ако някой има отзиви да сподели за него ще се радвам. Планът ми е да си пусна Фемофлор (което изследва влагалище + цервикс) при д-р Атанасов. Ако излезе нещо - ще последва антибиотик и разсъжденията са ми, че дори и да има възпаление в матката, няма да има нужда от биопсия/фертилити, защото лечението за бактериите във влагалището би трябвало да е същото и ако има открити такива в матката. Моля, поправете ме ако греша. Ако обаче не излезе нищо от влагалище и цервикс, планът ми е да изчакам преглед при д-р Калчев, който ще ми вземе биопсия на ендометриума и ще изследваме с него и матката. Категорично се отказах от Фертилити теста поради много причини, включително това че няма как да си гарантирам, че ще взема пробата напълно чисто без да мине тя от влагалището и да има риск да се замърси от там с нещо, а и да дебна съсиреци и как ще изпращам по еконт въобще не ми се рискува да проваля тест за 250лв. и да не съм сигурна в резултата. Най-добре д-р Калчев с катетър да си вземе чисто проба. Това което ме притеснява е че до момента всички микробиологии са ми били чисти откъм бактерии, но на ММ му излезе гарднерела на Андрофлор теста, която като чета не е от най-безобидните, та си мисля, че няма как и при мен да няма нещо, просто явно обикновените микробиологии не ги хващат. Та затова малко съм се вманиачила напоследък. Grinning  

Светослава, ще се радвам да споделиш как е минал прегледът, пожелавам ти късмет!
Кактусче, стискаме палци, знаеш. Simple Smile
Salsera, нещо ми изчезна напоследък, а не беше ли и тя в процедура в Турция. Ако чете да знае, че ѝ стискам палци! Както и на всеки който е в процедура и изпускам. Jaki, и ти май беше при Станулов сега октомври, късмет. Simple Smile

На 04.10 отивам за инжекциите за дългия протокол. Дано да ми е на късмет Станулов. Една приятелка забременя при него от трети трансфер на ЕЦ, а е на 41 години!

Иначе да се включа относно питането ти. За менстуралната кръв разбрах, че не всички доктори го приемат като изследване. Най добре е да направиш биопсия! Аз в надежда правих микробиологична, на тази на Калчев е по добра

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 17:58 от Jakito999999

# 723

А иначе тези от вас, които са си правили цветна снимка на тръбите, може ли да споделите какво представлява изследването, някъде бях чела и нещо за пяна. Не съм отваряла информация на разни клиники още, а и опитът ви си е опит.

Мен ме беше страх от ЦС и не желаех да правя. Бях си писала с Алисън за проверката с пяна при Калчев, освен, че е доста по-щадяща (и безболезнена), няма опасност от спазми, както и облъчване. Оказа се, че в клиниката, която посещавам също я правят - Неовитро. Обясниха ми, че ако тръбите са проходими, проверката ще го покаже със сигурност. Но ако не са, препоръчват след това допълнително и ЦС. Както и, че този метод с пяна не се признава от фонда.
Самата процедура беше само неприятна - дезинфекция на шийката, поставяне на тънък катетър в матката (заболя ме за 1 секунда), вкарване на течност под налягане (нищо не усетих) и следене с вагинален ехограф как се движи течността. Около 20 мин беше всичко с обличането и събличането. Преди процедурата трябва да има чиста микробиология, вкл. Уреаплазма и Микоплазма. 

Бях си правила кръвен тест за антитела на Хламидия, за да видя дали съм имала някога инфекция. Защото Хламидията уврежда тръбите, а може инфекцията да е минала отдавна без никакви симптоми.

# 724
Здрасти и честито на всички. Имам един въпрос. АБ влияе ли на яйцеклетките ако се приема?

# 725
GerKa, благодаря ти! Simple Smile

# 726
  • София
.S.G.C. ,по моята "любима" и актуална тема с инфекциите да кажа.
Скрит текст:
Фемофлор 16 прави Калчев на ендометриум.Същия Фемофлор го има на влагалище и цервикален канал.Него не съм го правила.НО средата в цервикалния канал и влагалището не гарантира,че е същата и в матката.Може да го има в матката,а на другите места не,както и обратното.Май обаче инфекциите в матката ги лекуват с разни промивки,освен антибиотик.
Неслучайно се взима проба от влагалище и шийка (не само от едното).А на ендометриум по-рядко правят,само при показания.
Ако правиш обаче вътрематочните изследвания ,задължително преди това трябва да изключиш да има инфекция във влагалище и шийка.
На предната страница съм писала какво пусках аз (микробиология обикновена на влагалище и цервикален канал + STI 9)

GerKa99 , защо смяташ,че на Калчев е по-добра от Надежденската?
Съизмерими ли са според теб?

# 727
Скрит текст:
Фемофлор 16 прави Калчев на ендометриум.Същия Фемофлор го има на влагалище и цервикален канал.Него не съм го правила.НО средата в цервикалния канал и влагалището не гарантира,че е същата и в матката.Може да го има в матката,а на другите места не,както и обратното.Май обаче инфекциите в матката ги лекуват с разни промивки,освен антибиотик.
Неслучайно се взима проба от влагалище и шийка (не само от едното).А на ендометриум по-рядко правят,само при показания.
Ако правиш обаче вътрематочните изследвания ,задължително преди това трябва да изключиш да има инфекция във влагалище и шийка.
На предната страница съм писала какво пусках аз (микробиология обикновена на влагалище и цервикален канал + STI 9)

Тази на Калчев обхваща повече неща, докато в Надежда са доста по малко. Аз съм правила тази в Надежда. Мога да я прикача, но съм виждала резултати и на  Калчев и ми се струва доста по обширна!

# 728
Empathy, S.G.C., поисках микробиология да ми пуснат на контролния преглед месец след операцията, тъй като и миналия път имах. Първия път бях с анаеробна инфекция, сега го водят колпит, което не знам по-сериозно ли е, но със сигурност с повече лекарства ме наблъска. Имах и една чиста между двете. Надявам се следващата да е чиста и да ни дадат пак зелена светлина. За възпаление в матката не съм правила изследване, чудя се дали не трябва..

# 729
Аз нещо съм в много лошо да не кажа апокалиптично наснроение. Двама колеги на ММ са с ковид. Сега само това оставаше!
Пратих го да си купи тест.

# 730
  • София
Съншай, разкажи ми за PRP процедурата, моля.

Замислям се дали да не направя поне една в някои от стимулациите, за да увеличим шанса за поне 1 качествена Я

# 731
  • София
Скрит текст:

Тази на Калчев обхваща повече неща, докато в Надежда са доста по малко. Аз съм правила тази в Надежда. Мога да я прикача, но съм виждала резултати и на  Калчев и ми се струва доста по обширна!
Може ли да я видя?
Обширна е на Калчев доста,да,аз се чудих коя е по-информативна и достоверна,ако имам някаква хронична(спяща) инфекция,дали тази на Калчев би я показала?
Калчев само каза,че всичко е наред с моята,не съм питала повече, но в последствие ми излезнаха въпроси.
Имам и Фертилити тест,Калчев ми се позасмя като му казах за него.😁
От друга страна други двама лекари ми казаха да го пусна.
Empathy ,ех пак ли се почна с Ковид 😣
Аз гледах едни спрейчета за нос Вирус Стоп или нещо подобно се казваха ,чудя се дали са не си взема?Колко ли предпазват?

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 20:05 от *Bubble*

# 732
  • София/Севлиево
Момичета аз идвам с един тъп въпрос,но в рамките на 2 седмици ми правиха три рентгенови снимки,две на стомаха.Колко време трябва да мине преди евентуално да се замисля за трансфер?Не смятам да е преди Нова година,но все пак са 3 снимки за кратко време...

# 733
Bubble, точно твоята история бях прочела в темата за fertility теста и затова се насочих директно към Калчев и неговата биопсия, че това фертилити малко не ми се занимава. А ще си пусна междувременно и на цервикален просто докато чакам.

Fayonka, според мен щом излизат на влагалищен секрет и приемаш някакво лечение, няма нужда за момента от изследване на матката, защото би трябвало лекарствата да влияят и матката, ако разбира се е същия патоген и там де. Защото поне моята логика е такава, че на матката се засичат по-трудно и там се проверява когато влагалището излиза чисто, а все още има съмнение за проблем. Стискам палци това лечение да е успешно вече. Понякога са упорити някои бактерии.

Empathy и аз днес обикалях по аптеките и направо лошо ми стана колко опашки има навсякъде с болни хора, не знам Ковид ли е, но нещо пак болестите идват. Момичета пазете се.

ПП. Аз обикалях по аптеки, че реших да пробвам лечението на доц. Михайлова. След прегледа ми беше изпратила експериментално лечение за подсилване на гениталния микробиом и реших да го пробвам сега, ама нещо не мога да намеря едно от лекарствата.

# 734
Скрит текст:

Тази на Калчев обхваща повече неща, докато в Надежда са доста по малко. Аз съм правила тази в Надежда. Мога да я прикача, но съм виждала резултати и на  Калчев и ми се струва доста по обширна!
Може ли да я видя?
Обширна е на Калчев доста,да,аз се чудих коя е по-информативна и достоверна,ако имам някаква хронична(спяща) инфекция,дали тази на Калчев би я показала?
Калчев само каза,че всичко е наред с моята,не съм питала повече, но в последствие ми излезнаха въпроси.
Имам и Фертилити тест,Калчев ми се позасмя като му казах за него.😁
От друга страна други двама лекари ми казаха да го пусна.
Empathy ,ех пак ли се почна с Ковид 😣
Аз гледах едни спрейчета за нос Вирус Стоп или нещо подобно се казваха ,чудя се дали са не си взема?Колко ли предпазват?

Тази от надежда ли да изпратя

Това са на Калчев по обширните

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 20:44 от Jakito999999

Общи условия

Активация на акаунт