С какво ви дразнят мъжете /тема №13/

• 39 442
  • 471
  •   1
Отговори
# 225
  • Mediterraneo
Аз съм безмълвна...

ММ ме издразни снощи и си легнах сърдита. Ядоса се на нещо, което не е нито по моите, нито по неговите сили да променим, ама дудна сигурно час по темата. Накрая писнах за спре да ме яде мен за нещо, което ме засяга пряко, да, но с повече сили ще преодолея. Аууу, като дърта свекърва е способен да нарежда часове наред. И все по- зле ще става с възрастта.

# 226
  • Поморие
Няма да те питам защо си родила второ дете от такъв, но ще ти кажа да бягаш, преди да станат три. Изглежда, че си почнала да осъзнаваш какъв насилник е този, така че събирай сили и тегли шута.
Няма начин да станат три, никога не бих го позволила, а и след последния скандал знае, че не желая и с пръст да ме докосне. И дори няма очи да го направи вече.
Опитвах да викам полиция, но ми взимаше телефона и почваше да ми се моли, заплашваше, че няма да ми даде децата "ще си тръгнеш оттук но без децата", а едното е на кърма и напълно зависимо от мен, заплашва, че ще ми ги вземе, ще се обади на познат адвокат, а същевременно реве, че всъщност никога не би взел деца от майка им, но аз знам, че в тоя вербуван град всички ме мразят и ще ме съсипят с удоволствие, просто защото съм беззащитна жертва.
Пожелавам ти кураж и сили да се махнеш и да започнеш спокоен живот!
Благодаря, дано скоро да мога да кажа "аз съм щастлив човек" и да не живея в страх, вина и депресия, защото е адски трудно да се справям с непослушно дете, пищящо бебе и злобен съпруг, на когото целия свят му е крив постоянно, а всички на гОркия са му виновни и предатели. А той е един жалък и мързелив използвач, който и себе си не може да обича, а твърди, че обича мен.. Често усещам, че търся утеха в чашката, защото просто психически не издържам и имам и самоубийствени мисли, но само заради децата няма да посегна на живота си. Това би било най-безотговорно от моя страна. Просто не съм щастлива. Това най-много го ядосва, но е факт - не съм щастлива. Лесно е да обвинява жена си, че не е щастлива, но е трудно да я направи такава, защото мъже като него имат черна душа по рождение.

# 227
  • Mediterraneo
Ако всичко това е истина... Трябва да се самосезират органи. Сигурна съм, че форумът се наблюдава внимателно.

# 228
Или спри да пиеш, или спри да кърмиш.
Най-приятелски ти го казвам, нищо, че оспами форума с нещастния си брак.
Промилите в кърмата са също толкова колкото и в кръвта ти.
После да не се чудиш защо детето ти пищи и е с поведенчески отклонения.
При положение, че благоверният ти е безработен, имаш родители, които ще те издърпат от блатото - стой още да те мачка.
Приказките с взимането на децата са пълен булшит, ако ше и в Долно Нанагорнище да живеете и баща му да е кмета.
Съжалявам, нямам разбираме към жени, които зорлем седят в нещастни връзки, че и го знаят на всичкото отгоре.

# 229
И ММ, много мърмори. От възрастта е, преди не беше така. Като почне едно и  също, едно и също. Казвам.му, че нямам деменция и няма шанс да забравя какво е казал. Joy Явно не се усеща. Няма да го върна, заради това, но хич не ми влияе добре на предменопаузата.
И то даже, това говорене не е свързано с мен.

# 230
Няма да го върна, заради това, но хич не ми влияе добре на предменопаузата.
И то даже, това говорене не е свързано с мен.
Като влезеш в "паузата" ще му го върнеш тъпкано.

# 231
Не се знае! Той е по-стар от мен. Joy Всичко е изчислено.

# 232
Здравейте, момичета!
Влизам да се оплача. Тази сутрин се опитах да поговоря със съпруга си, но отсреща срещнах възмущение. Как винаги съм искала да говорим и той да ми казва какво да правя.
В момента обмислям предложение за нова работа. Трябва да дам отговор до утре. Питам го той какво мисли, обясних му условията и някак ми се искаше да обсъдим ситуацията. Общо взето не му се слушаше и каза да си решавам сама. Това ме обиди.
Таааа ето това ме дразни в него. Това, че не комуникираме за важните неща и всеки сам си решава . Не може дори съвет да ми даде за каквото и да било. Просто той не обича да говори, а аз обичам да си изговарям нещата с другарче.

# 233
Възможно ли е да си мисли, че очакваш от него да реши, и ако после не си доволна на новата работа да се чувства лично отговорен? Мъжете обикновено не разбират това "да си изговоря с другарче", щом нещо се обсъжда значи се търси категорично решение на проблема. Може би е имало сутуации в миналото, когато се е почувствал обвинен за някое такова "решение". Само идея давам.

# 234
Да, най- вероятно е това. Но аз просто искам съвет. А и трябва да обсъдим кой вариант е по- добър за семейството, защото сме с малко дете , нямаме странична помощ и т. н.
Колебая се и мислех, че разговор с него ще ми помогне. То в крайна сметка естествено, че решението ще е мое, но неговото изказване ме обиди. За мен е нормално такива неща да се обсъждат, а за него не.

# 235
И той не ми се струва много отзивчив, но и ти си сякаш несигурна и лепка. Сама не можеш ли да прецениш и да го предложиш резюмирано. Какво има толкова да се изговаря – казваш – работното ми време и заплата ще е толкова и толкова. Пътуването и прибирането до/от работа толкова. Мисля, че ме устройва или не ме устройва. Ти как мислиш? И това е. Какво толкова той да ти анализира искаш?

# 236
Само да попитам, това предложение за нова работа дойде след като си кандидатсвала за тази позиция, или просто е някакво вътрешно фирмено предложение без ти да си имала идея или инициатива да се случи?
Извинявам се, че се меся.

# 237
Кандидатствах и имам оферта. ( Абу, няма за какво да се извиняваш).
Basils интересно, но ти откъде знаеш аз как съм му го казала , резюмирано или не. И какво значи “ лепка” ? Накрая въпроса ти :” какво мислиш “остава , дори в твоя вариант ( най- резюмирания)., на който получих отговор: “ каквото те влече”.
Решенията по принцип си ги взимам сама и си действам без да го натоварвам. Тук въпроса е , че ще се налага да взимам малко по- късно детето , но пък има други плюсове. Нали не мислиш, че е така просто и, че ще изложа всички факти тук.
 Ако той е изправен пред дилема, дори да не мога да дам съвет, ще бъда по- учтива и ще се опитам да му покажа подкрепата си каквото и да реши. И то тук явно е проблема не е толкова в недаването на съвет, а по- скоро в чувството на незаинтересованост.  Винаги намира кусури включително и на новото предложение, както и на всяка моя работа.
То човек пишман да стане, че е писал нещо.
Темата е с какво ви дразнят мъжете и всеки си пише какво си го дразни. Вече друг е въпроса има или няма основание за това.

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 15:47 от Candy-Girl

# 238
Кандидатствах и съм одобрена.
Това означава две неща. Първо, че ти искаш позицията и си кандидатствала за нея. Предполагам, че преди да кандидатстваш сте имали разговор или опит за разговор. Би трябвало още тогава да имаш идея той какво мисли по въпроса. Ако обаче сега го вкарваш във сценария, тоест по средата на "филма", нормално е да има "ти кандидатства за позицията, значи я искаш" и наистина решението е било взето още с подаването.
Второто нещо е, ако той знае и е съгласен с това да кандидатстваш и ти искаш просто да обсъдиш условията, които ти се предлагат. Защото е нормално да тръгне човек с една кошница, а отсреща да предлагат друга и тогава да искаш вече съвет, тревата може да не е толкова зелена от другата страна.
Ако за едно нещо не си искала мнението му, а за друго искаш - може и да го има това "цупене".
Но ако през цялото време е било "прави каквото искаш" - тогава е наистина детинско, защото нова работа на единия винаги променя динамиката в семейството. А когато няма помощ от вън може да се окаже, че по-голямата заплата не може да компенсира стреса например. Добре е да разбереш къде го стяга чепика и да опиташ разговор отново.

# 239
Според мен, трябва да обясниш на детето си, щом всъщност то ще е потърпевшо от цялата ситуация. Обясняваш му защо ще го вземаш по-късно и защо се налага. Децата много държат на вземането от градината. Знам, защото имам дете в градинска възраст и ако закъснея и с пет минути, обяснявам защо се е наложило, а ако знам, че ще закъснея, обяснявам още сутринта или предната вечер. За децата е супер важно това!
А на мъжа обясняваш какво ще се променив битов план. Примерно, "мъжо,аз вече ще работя до еди колко си,т е. Ще имам по-малко време вечер, т.е. ти ще трябва да поемеш това и това." Ако може мъжа ти да взема детето от градинав досегашния час на вземане, ще е най-добре. Пак се обяснява на дълго и широко защо мама не може и тн.

Общи условия

Активация на акаунт