С какво ви дразнят мъжете /тема №13/

• 39 441
  • 471
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, момичета!
Влизам да се оплача. Тази сутрин се опитах да поговоря със съпруга си, но отсреща срещнах възмущение. Как винаги съм искала да говорим и той да ми казва какво да правя.
В момента обмислям предложение за нова работа. Трябва да дам отговор до утре. Питам го той какво мисли, обясних му условията и някак ми се искаше да обсъдим ситуацията. Общо взето не му се слушаше и каза да си решавам сама. Това ме обиди.
Таааа ето това ме дразни в него. Това, че не комуникираме за важните неща и всеки сам си решава . Не може дори съвет да ми даде за каквото и да било. Просто той не обича да говори, а аз обичам да си изговарям нещата с другарче.

От болднатото оставам с впечатление, че ти постфактум и в последния момент, буквално от днес за утре, си казала на мъжа си за новата работа и той до сега не е бил наясно с твоите планове.
Което за мен е странно, защото по моята логика би следвало тези неща да се обсъждат, изясняват и т.н. предварително, на етап "намерение", а не когато вече си кандидатствала, приета си и остава само да подпишеш.

Не че реакцията на мъжа ти е приемлива, но и ти не си действала адекватно.

# 241
Не. Веднага след интервюто ( преди седмица) му казах как е минало. Да, знаеше, че съм кандидатствала. Не вярвах, честно казано, че условията ще ме устройват.
Все едно. Благодаря за съветите на всички.

# 242
Чак пък потърпевшо…(за детето), сякаш няма да го вземат до края на работното време.

# 243
Чак пък потърпевшо…(за детето), сякаш няма да го вземат до края на работното време.
Е, не знам. Има различни деца. На някои може да не им е проблем. Ама моето познава часовника и знае, че го вземам в 16:30. Брои кой по ред го вземат и искадае първи взет. Ако не мога, обяснявам от сутринта или предната вечер защо. Ама да, сигурно има деца, които не ги бърка да остават последни до 18:30..... Мхм.. сигурно, не ги бърка... Не са потърпевши... Няма проблем, техните емоции нямат значение... Дооообре.

# 244
Стандартното работно време е от 8,30 до 17,30.Щом можете да вземате детето 16,30,това е чудесно,но за много родители не е възможно.

# 245
  • Mediterraneo
Ако лентичката на Канди е вярна и няма друго дете, на 14 години е далеч от ДГ.

# 246
  • Пловдив
Разбира се, че са важни, ако детето ми не разбере, че го вземаме последно, защото работим, то сме се провалили като родители.
Надпреварват се. Първо кого ще вземат най-напред, после кой в каква кола се вози и с колко пари разполага. Ако детето ми участва в подобни състезания - провалът отново е мой.
А ако участва в състезание кой знае повече, кой се е класирал за олимпиада, такива е ОК?

# 247
Разбира се, че са важни, ако детето ми не разбере, че го вземаме последно, защото работим, то сме се провалили като родители.
Надпреварват се. Първо кого ще вземат най-напред, после кой в каква кола се вози и с колко пари разполага. Ако детето ми участва в подобни състезания - провалът отново е мой.
А ако участва в състезание кой знае повече, кой се е класирал за олимпиада, такива е ОК?

Това са състезания, в които участва със собствен ресурс, макар че и там се прокрадват чужди амбиции.
Една приятелка вчера поне пет пъти ми повтори колко е умен синът ѝ, да го имам предвид, и да го ориентирам за специалност. Дообре, отговорих.

# 248
Айде и аз в гьола с крякащите - мъжът ми днес беше супер активен, ама много!  А аз се разболявам и ме боли главата, та две не виждам, запушен ми е носа, всичко ми се е схванало и само ми се лежи.
А той какво ли не чисти и влачи напред- назад, то гаража, то килера, то разни игри с детето и само час - почас ме вика да съм видела докъде е стигнал все на студени места. 🤦🏻♀ За капак ме пита - искала ли съм да ходим на пицария, че до нас отвориха нова.
На това вече ми прекипя.🙅🏻♀

# 249
Не е по темата, но и аз като Мая винаги съм се чудела как всички ги взимат преди 17:00. А градината по устав работи по 19:00. Дали изобщо има персонал в градината до тогава?

# 250
Сериозно ли се чудите?
Ами не всички работят в офиси от 8 до 17 ч. Има хора на смени, има хора с плаващо работно време, има хора хоум офис, има хора с помощ от баби и дядовци, както и от по-големи деца, има хора, които си плащат на някого да им прибере навреме детето от градината... И цял куп други възможности от сорта на болнични, майчинство, отпуск, безработни даже...

# 251
Ехее, колко разгорещена тема се е заформила по моя въпрос Simple Smile.
Лентичката ми не е вярна. Имам второ детенце - на 5 год. трета група в градина.
И не, няма да я взимам последна. Това не бих й го причинила , но не обвинявам и родителите, които го правят. Работа трудно да се намира и може да нямат друга възможност. Всеки знае себе си. До момента успявах да я взимам в 17.00 ч. , ако приема новата работа- 17.30ч. Аз живея в София и разстоянията са големи. Не знам защо започнахте да ровите. Изкарахте ме лепка, защото искам да проведа нормален разговор със съпруга си, най- вероятно и лоша майка ще стана, че видиш ли гледам аз да съм добре за сметка на детето ми, което ще чака в градината.
Просто се оплаках, че не срещнах отклик от съпруга си.  Не виждам нищо лошо в това човек да обсъди нещо с половинката си, когато е в дилема и когато става въпрос за съчетаване на родителство, израстване професионално и куп други неща, които не сметнах за нужно да пояснявам. Вие започнахте да дълбаете и ровите кой какво е казал, как го е казал, кратко ли било, с финес ли било….. пък чак лентичката сте гледали…не е това идеята на темата.
Разводнихме темата., но ще кажа още нещо последно.
За децата не е важно само кога ги взимат от градина, а и много други неща, като финансовото състояние например, може ли някой от родителите да ги гледа, когато се разболеят, може ли родител да взима дълъг отпуска за да ги гледа, когато август месец няма градина. И това ли да обясня на 5 годишната си дъщеря.?
По- голямото ми дете е на 14 год. Ако работя до 15.00 ч и взимам 1500 лв, дали ще мога да отговоря на нуждите , които има?  А нека да взимам сестра й в 16.00ч . Малкото също. Вече си иска някои неща. Какво да й обясня? Че мама работи за 1500 лв, ноо я взима първа и сега не може да си позволи да й купи това или онова.
Още нещо: мога да взимам болнични и да си гледам детето, когато се налага, което не е малко.  Много родители имат помощ, но детето пак се чувства кофти и го гледа някоя детегледачка или баба, защото мама и тати са на работа и ако вземат болничен ще се отрази на работата им. А всички знаем, че детето се чувства най- добре с мама в такива моменти. Затова казах, че не ми се влиза в детайли, но вие започнахте да ровите. Ето за такива плюсове и минуси говорим и тези неща се обсъждат с половинката, стига да има желание. Всяко семейство и всеки родител си има приоритети. Аз в случая гледам да обхвана максимално нещата. И все пак гледам да се развивам и професионално и се радвам, че ми се отвори възможност, като все пак ще МОГА да взимам детето макар и с 30 Мин. По- късно., защото ми предлагаха работа до 17.30-18.00 ч. , което пък съвсем не ме устройва.
Сега очаквам още разгар. Аз казах каквото имам да казвам. Оставам само четяща.
П.С. Бащата води детето сутрин, защото е на смени и не може да я взима. И за протокола- не прави компромис със себе си. Работи си това, което иска независимо от всичко и всички.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 00:17 от Candy-Girl

# 252
А бащата къде е в цялата ситуация?

# 253
Бащата води детето сутрин.Права сте да искате да се проведе нормален разговор,особено за такава важна тема като смяна на работа.
Децата се вземат от детската градина,когато родителите имат възможност.Пак да сме благодарни,че градините работят да късно.

# 254
Няма нужда да влизате в такива лични обяснения. Наистина няма. Хората понякога пишат тук заядливо, грубо, почти обидно, за да терапевтират нещо свое си, то няма отношение към автора към който се обръщат.

Няма нищо страшно да се вземе дете на 5 години в 17:30 или 18 от детска градина. Повечето деца на 5 имат вече там приятели и тъкмо следобед играят чудесни свободни игри. В крайна сметка трябва да ходим на работа, повечето от нас без оглед искаме или не.
Съвсем не е лошо да се каже на децата, че мама сменя работата, даже може да го отпразнувате. В крайна сметка - браво на мама! Това са хубави неща:)

Напълно нормално е да искате да обсъдите със съпруга си новото раб.място. Всички го правят.
Дразнещо си е постъпил и аз бих се обидила. Може нещо друго да го е тормозило или даже малко може да завижда:)))
Честито за новата работа, звучи като хубава стъпка нагоре!

Общи условия

Активация на акаунт