С какво ви дразнят мъжете /тема №13/

• 39 437
  • 471
  •   1
Отговори
# 270
Дразни ме с това, че на ПЪРВАТА ни годишнина от сватбата, не ми подари дори едно скапано цвете, че си излезе с приятели, и се мотае цял ден навън, само и само да не е вкъщи. Че отново ме пита какво ще ядем, понеже явно само това е важно днес… ами с това ме дразни. Днес с това, утре - с друго…

# 271
Понеже днес в разни части на света е денят на майката, поздрав с това напомняне колко работа върши една жена в тази си своя жизнена роля

(Имахме един много селски спор по темата, от човек, незапознат с примерите от микроикономиката, и според когото трудът на жената бил евтин и недостоен за споменаване, но да простим това невежество, когато идва от хора без математически и икономически познания)
Скрит текст:

# 272
Дразни ме с това, че на ПЪРВАТА ни годишнина от сватбата, не ми подари дори едно скапано цвете, че си излезе с приятели, и се мотае цял ден навън, само и само да не е вкъщи. Че отново ме пита какво ще ядем, понеже явно само това е важно днес… ами с това ме дразни. Днес с това, утре - с друго…
Еее, той пък първата годишнина да пренебрегне...

# 273
Ама стегнете ги малко тези мъже! За следващия празник,какъвто и да е той,организирай тържество по твой вкус,поръчай си голям букет и помоли фирмата да ти го изпрати на тържеството с най-младия и хубав куриер.
"Мило,ти нали не се сети за първата ни годишнина....."

# 274

И ти какво? Тихомълком хукна да готвиш?
Липсва ми Уишмастър с тигана...

За следващия празник,какъвто и да е той...

И следващият празник ще е такъв, ако не и по-зле, ако сега не реагира адекватно. Скандал ли ще вдига, тиганът ли ще играе, сериозен разговор ли ще има, но такова поведение малко жени биха изтърпели.

# 275
Ама стегнете ги малко тези мъже! За следващия празник,какъвто и да е той,организирай тържество по твой вкус...
40 дена.
"Той беше най-милия съпруг, приятел и син..."

# 276
  • София
Нещата, които две потребителки описаха, не са просто повод за оплакване в тема, а са си сериозни проблеми.

Не знам къде го прочетох, може и тук да е било, но беше нещо от сорта на "ако един мъж не е готов да нарани чувствата на друг човек, за да запази твоите, значи не те обича".
Може да съм малко рязка, но аз също го мисля, просто не можех да го вербализирам. Не харесвам хора, които навън са мушици, а на близките си се репчат. И винаги съм избягвала това. Трябва да е обратното - навън да си серт и много много да не ти пука, а на близките да угаждаш.
Случвало ми се е веднъж с едно гадже, но слава Богу не бяхме сериозно обвързани. И не съм го таила. Вдигнах панаир и понеже ме газлайтваше, че бил кавалер и не можел да се разправя с жени (не беше любовна тематика, а една агресивна селянка), накрая го затапих, че еди- кой си е можел и той за нищо не става.
Ама вдигайте врява, недейте да мълчите и трептите.

Другата - ако си бие шута на годишнина, за чий готвиш? По презумпция ли? Обожавам да готвя, за любими хора също, но ако някой го очаква, ще ми убие цялото желание. Те си знаят и ми благодарят често, хвалят, когато е нещо по- засукано. Нищо безплатно няма в тоя живот. Всяко отношение към някого струва усилие, понякога нерви, дисциплина и т.н.

# 277
А ти сигурна ли си, че знае ,че имате годишнина от сватбата, защото моят месеца не помни, пък камо ли датата! 😂
На въпроса" Какво ще ядем?" отговарям "каквото си сготвил😁"

# 278
Знае, знае. И не, не готвих, всеки ще си яде какво си намери. За себе си направих спагети, той да яде каквото пожелае.

# 279
Моя няма как да забрави годишнината ни, щото е на рождения му ден. 🤣 (не сме женени)

# 280
То не става въпрос за забравяне, а за неглижиране, неуважение, и т.н.

# 281
Бъзикам се просто. Иначе е грозно, да. За мен годишнина и рожден ден са важни дати и не бих била ок ако ги пропусне.
И няма да бъда просто нацупена.
Още повече, че се е правил на ударен, че и пита какво ще се яде 🤔
Даде ли обяснение, извини ли се поне?

# 282
Не. За него това не било проблем, и аз съм изопачила нещата. Защото какво толкова е една годишнина… 😂
Ама то цялостно връзката ни за него си е просто “какво толкова”, та аз чак за годишнина се сърдя…

# 283
И следващият празник ще е такъв, ако не и по-зле, ако сега не реагира адекватно. Скандал ли ще вдига, тиганът ли ще играе, сериозен разговор ли ще има, но такова поведение малко жени биха изтърпели.

А ако си изпроси някакъв симулиран ентусиазъм следващия път със скандал или "сериозен разговор", това ще реши ли проблема? 😉

# 284
  • София
Би трябвало.

Общи условия

Активация на акаунт