Отговори
# 855
Аз също мисля да го почна, но не съм сигурна, че ще то издържа. Ходих на едни молитви и трябваше да постя три дни преди всяка от тях. Така че и се настроих за големия пост.

# 856
Аз имам една теория по този въпрос...
В природата, чифтосването при бозайниците  се осъществява винаги в началото на периоди на изобилие. Животните се отдават на повече мързел, обилно хранене и любовни игри.
Обикновено това се случва през пролетта, докато зимата която я предшества е труден период с ограничено хранене.
В саваната пък има период на суша, след което настъпва дъждовния период и изобилието на храна.
Така постенето или диета  последвани от период на обилно похапване  наподобяват естествените цикли в природата и могат да дадат тласък на организма да се размножава.
Теоретично разбира се. Не знам на практика доколко би сработило. Но пък има немалко случаи на деца, заченати точно по време на семейна почивка - липса на стрес, повече почивка и сън до насита, по редовно и обилно  похапване...

# 857
Az  imam vuprosche, obache ne e za men tozi put. Poneje sestra mi znae che vi sledq kaja- zashto puk ne popitash I za men. Ta taka..tq e 2 godini po-golqma ot men I sushto pravqt opiti s supruga I. Onzi den e poluchila + test za ovu vecherta sa se postarali s bebepraveneto, a na sledvashtiq den testa e bil kategorichno -  ...I az ne znam kak tolkova burzo moje da mine Edna ovu.
Inache moqta mai shte nastupi puk dnes spored testa taka che I nie moje da se probvame😄😅

# 858
Овулацията продължава часове (между 12 и 24ч). А тестовете за овулация отчитат пик на ЛХ, който се покачва непосредствено преди овулация (но не я гарантира) и после почва да спада. Така че е напълно нормално и очаквано един ден да е имала положителен тест за овулация, а на следващия - отрицателен.

# 859
При мен от 7 оплодени накрая само два ембриона. Отчайвам се… Ембриолога каза, че е имало забележки и в яйцеклетките и в сперматозоидите. Ембрионите не са с много добро качество. Толкова добавки от моя страна..

# 860
Така описано хич не си за постене (от здравословна гледна точка). Ако държиш на поста набелязваш едно нещо и се въздържаш от него. Иначе по време на пости и секс не се прави, ако наистина се спазва поста. Постенето започва от мислите, не от храната.
Абсолютно си права!
Слагам в скрит текст, за да не се отклонявам от темата.
Скрит текст:
Този пост за мен (лично в емоционален план) е важен, защото така се случи, че всеки път като правехме помен 40, 3, 6 и на други дати и винаги бяха пости и трябваше да го спазвам. Обаче лятото на Богородични пости от еуфория, че скъп за мен човек си беше дошъл и на деня не спазих поста. Та после получих силна инфекция и трябваше да не ям млечни, яйца и други алергени десетина дена. Та тогава си казах, че искам да спазя колкото мога. Обаче ММ е против и от там този въпрос с бебеправенето.

# 861
  • Замък сред облаците
При постът се ограничават много полезни вещества, които са крайно необходими за правилната функция на яйчниците. При коледните пости пък се набляга на много храна с висок ГИ обичайно, защото такъв е сезонът. И с тази предходна загуба на килограми има шанс да се отрази негативно на репродуктивните функции поради липса на нутриентите от животинската храна.
Затова съветвам нещо, което знам от духовните среди - ако не може да се спази поста по здравословни или други важни причини, но имаш нужда духовно от поста - избира се една любима храна, примерно шоколад, хляб, нещо което се яде често и е предпочитано, и се въздържаш от нея през целия пост. Пак се зачита (при уважителни причини).

# 862
Jakito,  средно качество ли са ембрионите? Не ги отписвай, имам позната от форума, миналата година забременя и роди след "лош" ембрион.

За постенето - уважавам го, но не знам дали е удачно при активно бебеправене, особено при жени с дефицити или лошо качество на яйцеклетките.

# 863
Jakito,  средно качество ли са ембрионите? Не ги отписвай, имам позната от форума, миналата година забременя и роди след "лош" ембрион.

За постенето - уважавам го, но не знам дали е удачно при активно бебеправене, особено при жени с дефицити или лошо качество на яйцеклетките.

Ами Дойчев просто каза, че не са много силни. Предполагам средно качество.

# 864
Аз смятах да правя заедно с мъжа ми пълен Коледен пост, но като изключа храните с висок ГИ и животинските...почти нищо не остана. Отделно 40 дни без секс е много, а при нас с поста ще станат повече, защото чакам цикъл на Коледа. Просто ще направим пълен пост 1 седмица преди Коледа, а след това изповядване и причастие на Коледната литургия. През останалото време от поста ще си карам на НВ ми режим. Важно е какво имаш в мислите и душата. Просто смирение и молитви. ❤️☺️

# 865
Еххх тази липса на секс цели 40 дена. Grinning

Аз какво да кажа като последния ни секс беше миналата година, и док ще ми разреши секса чак към средата на следващата година.

Бъдете по търпеливи момичета. Не е дошъл краят на света все пак. Hug

# 866
Jakito, 2 ембриона са 2 шанса, не се отчайвай. Обаче за мен лигавицата и прогестеронът трябва да са ти отлични при трансфер. Ако ембрионите не са най-качествените, то поне средата да е максимслно добра.

Кактусче, планът ти за кратък пост звучи идеално.

# 867
Така и така повдигнахте въпроса за секса, някой има ли информация след пункция колко време е нужно да мине ? Забравих да питам лекаря си.

Кактусче Възхищавам ти се на твоята дисциплина на тема храна. За жалост аз не мога да издържат толкова много, а гладна ли съм ставам много нервна. Имало е моменти в които направя почва да ми се гади и да треперя.

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 22:42 от Пълнолуние

# 868
Зависи как си след пункцията. Ако яйчниците са уголемени е препоръчително да изчакате до следващ цикъл, включително без спорт, натоварвания и вдигане на тежко.
Ако ще правите и свеж трансфер, най добре го отложете.
    Много зависи от индивидуалното състояние, та само док може да ти каже може ли и откога.

# 869
  • София
Пълнолуние, ден-два са ми казвали на мен, стига да са ок яйчниците.

Общи условия

Активация на акаунт