Седмокласници 2023/2024 - тема 3

• 37 547
  • 768
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Моят юнак пък е другата крайност. Има ли състезание или олимпиада - първи е записан! И сега, да не си помислите, че се готви специално? Неееее! "Отивам да се пробвам". Какво пробва - само той си знае, но това му изяжда много от и без това малкото свободно време. Аз се успокоявам, че поне там мисли с главата си, а не е забил нос в някое електронно устройство и се опитвам да не мрънкам много.

Ще помоля и аз за пощата.

# 256
Казват, че няма нужда от много изпити, но не и в нашето училище. Тази година е страшно. Тестове, домашни, изпитвания, като че ли светът свършва. И на родителската се оплакаха, че успехът се понижил. Ами вие всеки час изпитване, нещо от вас, няма. Вчера по КМИТ започват нов раздел, дума не е казана, но първата работа е да ги изпита върху непредадения материал и сложи оценки. Мъж ми казва, че това е отмъщението на учителите, които нямат частни уроци. Хубаво, но каква е вината на децата?
Госпожата по биология заплашва как ще ги остави на поправителен. А не може да се справи с дисциплината. Непрекъснато се крещяло, а кога дете да чуе урока? Било зверилник, аз ли го правя?
В кое училище учи детето Ви?

# 257
Май ще търся индивидуални уроци. Ако можете да препоръчате математик, ще съм благодарна. За София ми е питането
Включвам се в питането и аз. Също за София. Търся индивидуално, он - лайн. Оказа се, че това при нас работи най - добре.
Моля майка, която е минала по този път (дано чете някой от миналата седмокласна тема) да удари едно рамо с препоръка!
Аз се усещам, че по математика "издишам". И време нямам да помагам.
Ще се "развърза" кесията. 😁

# 258
И при нас са казали за олимпиадата по математика, но седмокласникът няма желание да ходи.Госпожата по БЕЛ в училището изисква от тях да научат ,,На прощаване " наизуст Innocent, но нашият заяви, че няма да го учи независимо дали ще получи забележка или двойка.
Цитат

# 259
Wave, петокласникът ми е така. Не иска да се отказва от състезанията по математика, а аз искам да си освободя уикенда... надявах се някак сам да се откаже, ососбено след като не се готви специално вече, но засега не ще. Даже се е записал и по Бел на Стълбица на знанието... наборката сама пожела да се запише на математика на олимпиадата. А по български и двете години досега се е явявала. Предполагам, че пак ще поиска. Но няма опит с други състезания.
Препоръчаха ми тази школа https://www.lernbg.com/,  но не съм пробвала лично. Повечето преподаватели май били студенти, имало варианти за онлайн, присъствено, сам, в група, пасвали си с децата добре. Но аз търсих индивидуален присъствен вариант, а там ни е далече. Не пречи да се пробва и да се види има ли химия.

# 260
Аз препоръчвам IDF Academy. Индивидуално, може онлайн.

# 261
  • София
Най- малкото дете съм го записала на easymath.bg он лайн уроци в група. Студенти са, вече завършили Смг повечето, кой сега е ФМИ студент кой от Холандия  се включва.  Правят уроци на малките, имат и он- лайн курс за 7 клас, незнам подробности за този курс . Много са гъвкави, млади хора, може да се пита и при тях..  Thinking

# 262
От един час снимам и се опитвам да зачистя отговорите от пробния на Междучасие безуспешно. Току що видях, че някоя добра душа вече ги е качила в пощата още на 5ти и дори са зачистени отговорите Satisfied. Наборът няма на кого да се е метнал по разсеяност. Страхотни сте. Поне отговорите, които имам от днес са полезни и ги изпратих.
Получихме си резултатите и от пробния ние - 87 точки, 27 на преразказа. Доволна съм от него. Естествено грешките на първата част са му безумни - изтървал едно местоимение и оплескал броя на простите изречения ... Той е недоволен от себе си и иска да прави преразказ другата седмица и да го носи на госпожата на курса да го проверява.
Писах и декларация за олимпиадата по математика. Ще си изтърве занятията в школата в събота, но щом иска да отиде... Задачи за олимпиадата няма да решава допълнително.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 17:54 от jsed

# 263
Прекрасен резултат. От 65 точки в първата част - 60 е чудесно. И 27 от преразказа не са никак зле.

# 264
От един час снимам и се опитвам да зачистя отговорите от пробния на Междучасие безуспешно. Току що видях, че някоя добра душа вече ги е качила в пощата още на 5ти и дори са зачистени отговорите Satisfied. Наборът няма на кого да се е метнал по разсеяност. Страхотни сте. Поне отговорите, които имам от днес са полезни и ги изпратих.
Получихме си резултатите и от пробния ние - 87 точки, 27 на преразказа. Доволна съм от него. Естествено грешките на първата част са му безумни - изтървал едно местоимение и оплескал броя на простите изречения ... Той е недоволен от себе си и иска да прави преразказ другата седмица и да го носи на госпожата на курса да го проверява.
Писах и декларация за олимпиадата по математика. Ще си изтърве занятията в школата в събота, но щом иска да отиде... Задачи за олимпиадата няма да решава допълнително.
Скрит текст:

Според мен  това е идеален резултат.

# 265
Браво на детето, прекрасен резултат е. А до юни месец само ще надгражда 🙂 Дъщеря ми ходи на 31.10. Тестът е същият, но преразказът не е. Утре ще е на математика. Ако пак дойде с теста, ще го кача в пощата. Само за отговорите не знам дали ще са верни, че това й е уж по-слабият предмет.

# 266
Браво на детето, прекрасен резултат е. А до юни месец само ще надгражда 🙂 Дъщеря ми ходи на 31.10. Тестът е същият, но преразказът не е. Утре ще е на математика. Ако пак дойде с теста, ще го кача в пощата. Само за отговорите не знам дали ще са верни, че това й е уж по-слабият предмет.
Интересно, че преразказът е различен. Ние ходихме в сряда, защото не успяваме в неделя, когато по принцип го разпределят. Тази сряда е на математика. Върнаха им ги днес на курса, но не бяха коментирали грешките. Иначе напредъкът е голям. Трудно му е да пише - не знам от пола ли е, от поколението ли Grinning В училище нито преразказ са правили, нито са ги учили как се пише теза. Заслугата е изцяло на госпожата от курса, която за 2 часа седмично прави чудеса с децата. По математика е твърде самоуверен и очаквам това да му изиграе шега. Ще видим. Още не го е налегнал мързела и само се моля така да е поне до март-април. Наученото дотогава няма да му се "загуби" така или иначе.

# 267
Еха, наистина страхотен резултат ! Браво !
Да , права си- нито да са много притеснителни, нито пък много самоуверени, че тогава пък подценяват нещата ...Абее, не е една Joy

# 268
Аз съм още дзен и съм си внушила, че детето ще има късмет да попадне в хубава среда, което ми е по-важно от самото училище.
Не са ми върнали резултат от първия пробен, но тя не ходи по принцип в Междучасие и беше записана като външен кандидат.

# 269
Аз съм още дзен и съм си внушила, че детето ще има късмет да попадне в хубава среда, което ми е по-важно от самото училище.
Не са ми върнали резултат от първия пробен, но тя не ходи по принцип в Междучасие и беше записана като външен кандидат.
Ох, kbl, да не те отчайвам предварително, но резултатите ги пращат около 2 седмици след явяването по мои наблюдения. Чакат да минат всички записани, да се проверят работите и правят статистика. След това пращат имейли на всеки индивидуално с резултати, среден резултат, брой явили се деца, максимален и минимален резултат. Дано тази година за седмокласниците са по-бързи. При нас просто са дали работата на самия курс и супер бързо ми се вижда спрямо миналата година. В сряда се яви, а в събота вече имаше резултат.

Общи условия

Активация на акаунт