Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 12

• 54 427
  • 739
  •   4
Отговори
# 720
Здравейте! Имам въпрос по отношение на тази Омега 3:
https://bg.iherb.com/pr/california-gold-nutrition-omega-3-premiu … in-softgels/62118
Как е като състав? И в действителност ли по две се приемат? По принцип с рибата съм много скарана. Ям само сьомга и то веднъж на две седмици....

# 721
  • София
Здравейте! Имам въпрос по отношение на тази Омега 3:
https://bg.iherb.com/pr/california-gold-nutrition-omega-3-premiu … in-softgels/62118
Как е като състав? И в действителност ли по две се приемат? По принцип с рибата съм много скарана. Ям само сьомга и то веднъж на две седмици....
Здравей!
От тази, трябва да се приемат по 5 капс. на ден.
Оптимална доза е 1500мг омега 3/дн., а в 2 капс. има 640 mg
Гледаш колко е Total Omega-3
От тази, може по 2 на ден:
https://bg.iherb.com/pr/california-gold-nutrition-omega-800-ultr … in-softgels/82845

# 722
Здравей, Денис! Как най-правилно се приема фолиева киселина и да препоръчаш такава? Не мога да мръдна стойностите от долна граница. Взимам метилирана даже по 2 хапчета и е все на дъното.

# 723
  • София
Здравей, Денис! Как най-правилно се приема фолиева киселина и да препоръчаш такава? Не мога да мръдна стойностите от долна граница. Взимам метилирана даже по 2 хапчета и е все на дъното.
Здравей!
ФК - след хранене
Направи генетично изследване. консултирай се с генетик, гастроентеролог... преразгледай храненето си ... аз не приемам ФК и съм все над горната граница.
Провери В12, В6, Хомоцистеин... т.н. Железен панел...
Ако само ФК не се усвоява - включи В-комплекс.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 08:15 от denis©

# 724
Здравейте, нова съм, но се включвам защото виждам, че може да сте ми полезни с нещо. На 35 съм, но до сега съм нямала спонтанно цикъл, само с хапчета, съответно и овулация. Имам фоликули, които просто не се развиват и същевременно половите хормони са ми наред (с прием на фемостон разбира се), включително и Фсх и Лх. Май ще прибягвам до стимулация с гонадотропини, но ми се ще до тогава да пробвам и с добавки. Лекаря ми е на мнение, че някъде се къса връзката хипофиза-яйчник, затова нямам нито цикъл, нито овулация.Дали ще помогнат в моя случай...

# 725
  • Благоевград
Здравейте, нова съм, но се включвам защото виждам, че може да сте ми полезни с нещо. На 35 съм, но до сега съм нямала спонтанно цикъл, само с хапчета, съответно и овулация. Имам фоликули, които просто не се развиват и същевременно половите хормони са ми наред (с прием на фемостон разбира се), включително и Фсх и Лх. Май ще прибягвам до стимулация с гонадотропини, но ми се ще до тогава да пробвам и с добавки. Лекаря ми е на мнение, че някъде се къса връзката хипофиза-яйчник, затова нямам нито цикъл, нито овулация.Дали ще помогнат в моя случай...

Аз съм като теб. На 36 години съм. Без лекарства цикъл идва веднъж-дваж в годината, но не знам дали изобщо е имало овулация. Доминантни фоликули образувам рядко без стимулация, а ако ги има - не се пукат без да се постави Хориомон 10 000 или Прегнил 250, стават кисти. Аз съм с ПКЯ и яйчниците са ми с по-удебелена обвивка. До сега съм имала 2 пункции и един дрилинг на яйчниците. От 13-годишна до 28 бях на противозачатъчни. Спрях ги преди 9 години, когато отидох за първи път в репродуктивна клиника. Аз имам ИР+ПКЯ. Двете в комбинация ми тровят живота. Има жени, които с добавки успяват да забременеят без проблем, така че винаги има надежда. Успех!

# 726
  • София
Няма как да има проблем с МЦ и да няма хормонален дисбаланс, двете са несъвместими... защото хормоните отразяват самия МЦ. Ако един лекар не "вижда" къде е проблема, се търси втори, трети... докато се намери  лекар, който може да помогне.
При проблем с МЦ, стимулация е добър вариант, но преди това задължително се прави тест за проходимост на тръбите и СГрама.
Стимулацията задължително да е с таймиране на О. + изследване на хормони и ФМ ( поне  две... последната да установи дали е имало О. или не).
Добавките не са панацея. Правилото е, първо да се провери дали има проблем, какъв е той и да се лекува. Добавките са след това.
Преразгледайте храненето, начина на живот... спортувайте, ако има проблем с теглото да се коригира... ако има дефицити на витамини и минерали - да се попълнят.

# 727
Проблема е, че не знам къде да направя такава стимулация с инжекции без инвитро. С фемара вече съм правила, без успех. Някой ако знае да ме насочи... За поликостоза никой не ми е говорил до сега, нз дали имам нещо общо с това.. нямам проблеми с тегло, хранене.. цял живот съм така..

# 728
  • София
Проблема е, че не знам къде да направя такава стимулация с инжекции без инвитро.
Скрит текст:
С фемара вече съм правила, без успех. Някой ако знае да ме насочи... За поликостоза никой не ми е говорил до сега, нз дали имам нещо общо с това.. нямам проблеми с тегло, хранене.. цял живот съм така..
Стимулация се прави от АГ, най-добре  в клиника по репр. медицина, но и всеки един АГ може да я направи.
Много е важно обаче да се направи както трябва, а не "ето ви рецепта, пиете си медикамента по тази схема и да има полови контакти по време на О.. ако този МЦ не стане, следващия увеличавате дозата..."
https://nadezhdahospital.com/reproduktivna-medicina/etapi-na-inv … ata/stimulatsiya/

# 729
Здравейте, опитвам се да забременея,но овулация не всеки месец има.
Имам СПКЯ и инсулинова резистентнист.
Пия витамин Д,Селен и Цинк,витамин Ц и инофолик.
Обмислям да започна прием на омега 3 и спирулина.
Моля за съвет да добива ли още някой витамин за да стимулирам яйчниците си.

# 730
  • София
Скрит текст:
Здравей!
Много са добавките, които са с полза при СПКЯ и  ИР, но правилният подход е:
за СПКЯ - да се търси причината и тя да се лекува, защото само добавки няма да помогнат много или ако помогнат, ще е по-скоро случайно
за ИР - правилно хранене, спорт, медикамент... защото напр. ако от високия Инсулин ( който не се контролира чрез храненето и спорта) се повишават Андрогените ( и те причиняват СПКЯ ) - добавките са едни, а ако ТСХ и Пролактин са високи - добавките са други.
Най-общо, могат да се ползват: Инозитол + Аргинин + NAC ( тази комбинация има оптимален ефект), МВИ, цинк, мед и селен ( след като се проверят серумните нива ... защото може и да са високи, което се случва понякога при СПКЯ) Астаксантин, R-ALA, Ресвератрол, вит.А и Е, NR/Никотинамид Рибозид ( за митохондриалната функция на яйцеклетките, вкл. и за ранното, по-добро, развитие на ембрионите), Таурин, PQQ, В- комплекс ( след като се проверят серумните нива поне на В12, В9, В6), Омега 7 ( тя е с ползи за матката и ЛФ/синтеза на Прогестерон), Лутеин и т.н.
За Омега 3 и Спирулина - добър избор.
Добавките подпомагат О., развитието на ДФ, Лутеалната фаза и синтеза на Прогестерон, матката и ендометриума МЛ) респ. имплантацията и т.н....но, не са панацея и затова, първо се лекуват проблемите, а добавките са след това.

# 731
Здравей, Денис!
Благодаря ти, че пишеш и ни насочваш по пътя ни към по-добро здраве!
Предния пост ме накара да се замисля. Относно причините за СПКЯ, какви изследвания мога да пусна, за да проверя точната причина? Аз също съм със СПКЯ и ИР. ИР я контролирам с НВВМ хранене от една година.

# 732
Скрит текст:
Здравей!
Много са добавките, които са с полза при СПКЯ и  ИР, но правилният подход е:
за СПКЯ - да се търси причината и тя да се лекува, защото само добавки няма да помогнат много или ако помогнат, ще е по-скоро случайно
за ИР - правилно хранене, спорт, медикамент... защото напр. ако от високия Инсулин ( който не се контролира чрез храненето и спорта) се повишават Андрогените ( и те причиняват СПКЯ ) - добавките са едни, а ако ТСХ и Пролактин са високи - добавките са други.
Най-общо, могат да се ползват: Инозитол + Аргинин + NAC ( тази комбинация има оптимален ефект), МВИ, цинк, мед и селен ( след като се проверят серумните нива ... защото може и да са високи, което се случва понякога при СПКЯ) Астаксантин, R-ALA, Ресвератрол, вит.А и Е, NR/Никотинамид Рибозид ( за митохондриалната функция на яйцеклетките, вкл. и за ранното, по-добро, развитие на ембрионите), Таурин, PQQ, В- комплекс ( след като се проверят серумните нива поне на В12, В9, В6), Омега 7 ( тя е с ползи за матката и ЛФ/синтеза на Прогестерон), Лутеин и т.н.
За Омега 3 и Спирулина - добър избор.
Добавките подпомагат О., развитието на ДФ, Лутеалната фаза и синтеза на Прогестерон, матката и ендометриума МЛ) респ. имплантацията и т.н....но, не са панацея и затова, първо се лекуват проблемите, а добавките са след това.
Благодаря за отговора!
Пролактина и ТСХ са ми в норма,спортувам 3ти в седмицата и храненето на 90% ми е здравословно,но не знам от къде идва рядката овулация.
Имам и Хашимото,което пропуснах да спомена.

# 733
Здравейте. Моят въпрос е свързан с добавките за Ир и дали тя влияе на фертилноста. Искам да кажа, че имам запазен час за лекар и да видя и той какво ще каже. Накратко глюкоfaжа не ми понесе и го спрях. Тъй като понижава нивата на В12, които не са ми много оптимални и ги наваксам в момента. Въпросът ми е за В3 (ниацинамид), В1, В2, В3, биотин, какви е подходящо да вземам отделно всеки или може заедно(за витамините от групата В)? Също така какво ви е мнението за таурина?

# 734
Здравейте. Моят въпрос е свързан с добавките за Ир и дали тя влияе на фертилноста.
Да, защото високия ти инсулин ти скапва качеството на яйцеклетките. Глюкофажа е стандартно лекарство при ир, обикновено ако се пие правилно не води да проблеми със стомаха. Много хора си мислят, че се хранят подходящо, визирам горния коментар “ храненето на 90% ми е здравословно” … при ир си има конкретен режим за храненето, а не да е “здравословно”… има тема за ир и там е писано много - за режими, за спорт, за добавки, за съпътстващи проблеми и заболявания

Общи условия

Активация на акаунт