DSK WIZZ AIR кредитна карта

• 20 819
  • 297
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Можеш да имаш кредитна карта към дадена банка, без да имаш разплащателна сметка в същата банка!
Все пак това е почти вярно, но напълно вярното е:

Можеш да имаш кредитна карта към дадена банка, без преди това да имаш друга разплащателна сметка в същата банка!

# 286
Вярвам ти, щом си работила в банка, явно понятията се назовават с различни думи. В Магеланци отдавна има тема за кредитната карта на Уизеър и е  пълно с хора, които си изкараха такава карта, без изобщо да имат сметка в ДСК, без изобщо да са клиенти на ДСК, имат разплащателни сметки в други банки и си пишат своите начини за погасяване на месечните вноски към Уиз картата. Разплащателна сметка е като си имаш свои средства. А при кредитната карта цялата сума  е просто... пари на банката, не твои.  Заем, кредит... с отделен IBAN. Е, хубаво...

# 287
Винаги ли DSK си дърпат минималната вноска по кредитната карта на 21-во число? Какво следва ако в сметката си нямам наличната сума? Много е дразнещо това. Нали имам някакъв срок да платя тази сума? В пиб например ми излизат тези суми като си избера кредитната карта в мобилния апр и мога от там да си избера ръчно дали да погася цялата сума или само минималната до 5-то число

# 288
При мен падежната дата е 10-о число на месеца. И не си я "дърпат", а аз си я внасям сумата между 11-о и 25-о число.

# 289
Има опция за автоматично погасяване (може и да бъркам точното наименование). Явно така се е случило.
Аз не съм го избрала. Погасявам, когато искам.

# 290
Доколкото разбирам, максималният брой точки, които могат да се натрупат за година е 80000 точки. Това за календарна година ли става въпрос или се брои 1г от датата на издаване на картата?

# 291
За календарна е. И не е на броя на точките, а го гледат на оборот. И тъй като сме прецакани, че стотинките си ги броят за оборот (след десетичната запетая), но за тях не получаваме точки, аз например стигнах до 76000 и спрях да получавам повече за тази година. Чакам 1 януари за нови. На практика 80000 са постижими само, ако плащате в кръгли суми

Доколкото разбирам, максималният брой точки, които могат да се натрупат за година е 80000 точки. Това за календарна година ли става въпрос или се брои 1г от датата на издаване на картата?

# 292
Мен ме спряха на 802, а в никакъв случай не съм плащала в кръгли суми (800 от 40 000 лв. оборот, другите 2 са от транзакция към Уизеър, подозирам).
Но да отговоря и аз на въпроса - на календарна година е, потвърждавам. Чакам с нетърпение Нова година, понеже от вафла до кола' плащам с тая карта.

# 293
И аз днес с изненада и разочарование  научих, че има годишен лимит от 40 хил. лв.и идвам да питам за някой хак 😁 Втора карта на 1 и също лице предполагам не се допуска?

# 294
Бе пак сте го стигнали чак през декември - ей го къде е, след 20 дни ще ви се занули. Аз го минах в края на август (в своя защита ще кажа, че плащах всичко възможно за сватбата с тая карта, по едно време я вадех и прибирах толкова често, че ми правеше вятър като вентилатор).
Втора пластика към същия IBAN може, аз съм я дала на родителите ми, за да ми трупат точки, но тогава лимитът общо на двете карти е 40 000 (т.е. сега те и да я ползват, не се начисляват точки).
Втора карта като отделна нова карта с нов IBAN - няма да стане.

# 295
  • София
Според мен е нормално да има лимит на точките. Така или иначе привилегиите от картата не са никак малко - кой ти дава 800 лв. за билети + групово членство срещу една годишна такса от 50 лв. Все пак можете да продължите да си ползвате картата, дори и без да трупате точки. Друг вариант е някой ваш много близък (напр. партньор, майка) да си направи и да ви я даде да я ползвате за трупане на точки, а после заедно да пътувате Smile Остава и неизвестността как ще се трупат точки след 01.01.2026, защото засега няма нищо официално обявено, а една точка се равнява на 1 стотинка т.е. трябва да има актуализация, което допуска и други промени в бонусите.

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 16:41 от миленка_д

# 296
Бе пак сте го стигнали чак през декември - ей го къде е, след 20 дни ще ви се занули. Аз го минах в края на август (в своя защита ще кажа, че плащах всичко възможно за сватбата с тая карта, по едно време я вадех и прибирах толкова често, че ми правеше вятър като вентилатор).
Втора пластика към същия IBAN може, аз съм я дала на родителите ми, за да ми трупат точки, но тогава лимитът общо на двете карти е 40 000 (т.е. сега те и да я ползват, не се начисляват точки).
Втора карта като отделна нова карта с нов IBAN - няма да стане.

Имаме втора пластика, която е в мъжа ми. Но явно ще трябва да извадим и една на него 😁

# 297
  • София
Има опция за автоматично погасяване (може и да бъркам точното наименование). Явно така се е случило.
Аз не съм го избрала. Погасявам, когато искам.
Аз пък много искам да намеря къде е тази опция за автоматично погасяване. Има опция за автоматични преводи за поддръжка на минимална наличност. Ако задам поддръжка на минимална наличност = кредитен лимит, няма ли да генерира непрекъснато вътрешни преводи при всяка транзакция? Целта ми е да не се занимавам ежемесечно с преводи и спазване на срокове.

Общи условия

Активация на акаунт