Тестват BG Alert (система за ранно предупреждение)

• 13 323
  • 236
  •   1
Отговори
# 135
На 15-ти ще чуя за кво иде реч. Така, като чета разбирам, че звукът е ужасен и силен. Тия помислиха ли за незрящите, но чуващи, че сигналът трябва да е гласов - например Внимание! Внимание!
С този страшно-силен-ужасен звук не знам как ще се помага на народонаселението освен да получи инфаркт. Дано помислят и за тези, които не чуват, но виждат - какъв ще е текста на съобщението и на шльокавица ли ще е.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 17:35 от #RAngelova

# 136
  • София
Не е чак толкова ужасен и силен. Реално, яко е по-тих и работи телевизор или друго, човек може да не го регистира. Но наистина трябва да помислят за хората, които не чуват.

# 137
Явно ако има апокалипсис или война, няма да разбера.

# 138
Ами при мен настройките за сила на звука на всичко е на 1/3 от възможното. Ако зависи от това силата на този сигнал, значи не е бил на пълна мощност.

# 139
Не е толкова силен звукът, по-скоро е необичаен. Подскочих, защото си помислих, че му е станало нещо на телефона ми – никога досега не е издавал такъв звук. Грабнах го, прочетох съобщението, натиснах ОК да се разкара, успокоих се. Simple Smile

# 140
  • Варна
Ами при мен настройките за сила на звука на всичко е на 1/3 от възможното. Ако зависи от това силата на този сигнал, значи не е бил на пълна мощност.
Силата на звука на сигнала не зависи от настройките ти. В какъвто и режим да е телефонът ти звукът е с еднаква сила.

# 141
Значи жужи като миризливка.

# 142
  • София
От 3 души вкъщи, 2 от които сме на А1 и 1 на Йетел - не сме получили нищо.
Странно е, че съобщението е получено единствено на  телефон без сим-карта, който ползвам за будилник. И май (не съм 100% сигурна) не беше  включен уайфай.

# 143
  • София/Севлиево
Ей сега вече разбрах за какво иде реч.Точно както и прочетох -на 7.11 ще го тестват за област Габрово.Беше звуков сигнал и после женски глас.Обаче телефонът ми не светна,нито пък имаше как да го прекъсна (освен може би да бях изключила целия апарат?)

# 144
Аз съм на Виваком и получих това съобщение докато говорех по телефона. В първия момент се зачудих какво става, но видях, че пише тест, натиснах ОК и си продължих разговора. Но всъщност се зарадвах. Бях чувала, че в Гърция и други държави хората получават SMS-и при наводнения или други опасности. И реших, че е чудесно, че и при нас са решили да въведат нещо подобно.

# 145
Днес и аз получих сигнала. Не беше нищо особено, нито много силно. Имаше и гласово съобщение, което не изчаках да завърши, защото натиснах ОК.

Мъж получил над 1000 съобщения
 https://dnes.dir.bg/obshtestvo/mazh-poluchi-nad-1000-izvestiya-p … efonat-mu-blokira

# 146
А как прочетоха текста на английски...

# 147
При мен сигналът също не беше силен. Нямаше и гласово съобщение. Колежката имаше обаче.
Моето съобщение беше от президента. На Йетел съм.

# 148
Аз пак не бях уважена.

# 149
  • София
Аз пак не бях уважена.
Зависи къде си, има график за тестовете по области.

Общи условия

Активация на акаунт