Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 30 878
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
Хубаво е да отидеш при кардиолог.Дали ще минеш през личната преди това ти ще си решиш.

# 721
Аз отговорих,че имам снимки.
Виртуална не бих правила, има тема за колоноскопиите, прочетете там.
Не са ми пробили червата, макар че е записано, че са приложени множество методи за да се навлезе. Има си опитни лекари и бих се доверила на такъв, а не на алчни шарлатани, които се вълнуват повече колко пари ще вземат. Имам и куп алергии, запушен нос, страхлива съм и прочие . Ми нищо не усетих,жива съм, хората бяха изключително внимателни и всичко беше наред. Наистина,има тема за колоноскопиите, този въпрос вече не е толкова "бърз" явно.
Коя е темата за тях? За СРДЧ ли? Води се "рисково" изследване, а като знам, че 99,9% ще е безсмислено (както всички останали, които съм правила), не съм се засилила да правя, но все пак не би ми била излишна информация в какво точно е риска...

# 722
Не, за колоноскопия. Има търсачка във форума, може да я ползвате.
Кое изследване е рисково? И взимането на кръв е рисково. И пиенето на вода е рисково.

# 723
Включвам се с бърз женски въпрос.
Вчера след баня случайно се загледах в едната си гърда и по-точно в зърното и ми се стори, че на едно място леко прозира нещо белеещо се, все едно гной се е събрала, подкожно, но прозира леко. Натиснах лекичко, нищо не стана и понеже е деликатно мястото реших да не рискувам повече. Намазах с ихтиол, сложих лепенка и преспах така. На сутринта леко стиснах и излезе капка гной и капка кръв.Точно както като имаме малка пъпчица по тялото. Съвсем малко количество. Мястото сега е спокойно, има миниаютърна точица където е била капката кръв, сигурно след няколко часа няма да има и следа. Не съм бременна, не кърмя. Какво може да е? Пиша в темата, защото хем се стресирах отначало, понеже не ми се е случвало до сега, хем се успокоих като видях, че преминава. Нещо да се е запушило някое каналче или от изпотяване? Същевременно, преди 10-тина дни бях на ехофрафски преглед на МЖ, нямаше нищо проблемно по тази гърда. Предполагам, че ако е имало нещо лошо, щеше още тогава да се види.

# 724
Рутинно изследване е колоноскопията, не  рисково.

# 725
х HAPPY х, къде прави колоно-то?

# 726
Аз в Сити клиник младост правих, имам снимки, да. Второ мнение не знам как, освен с нова колоноскопия?
Ето, писала съм няколко пъти. При Асен Петров съм я правила, колоно+ гастро. Сега мисля да ходя пак за гастроскопия само.

# 727
  • Варна
Вчера през деня леко ме наболяваше корема, вечерта вече беше остра ужасна болка.  Не ми се гадеше особено много, но повърнах няколко пъти, тъй като след това чувствах леко облекчение. По-късно отидох по голяма нужда и ужасната болка мина, но остана в долната дясна част. Сега все още я има, но ту от дясно, ту от ляво, ту около пъпа, не е нещо нетърпимо. Нямам температура, имам апетит, от няколко дни съм с настинка, записала съм си час за гастро, но е чак във вторник, а аз съм малко паника и се наплаших с този апендицит. Нямам болезнен менструален цикъл. Дали да не си направя рентгенова снимка утре, или кръвни изследвания да си пусна..

# 728
  • София
На какъв лекар се ходи за хемороиди? Дори не съм сигурна, че е хемороид.
Скрит текст:
.....
Не си представям ЛЛ да ме "прегледа" Rolling Eyes
Не съм гледала снимки в нета за хемороиди и фисури, така че нямам никаква идея какво може да е.
Ако някой има опит нека сподели, а аз отделно ще отида утре до личната да я питам на какъв специалист да отида.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 07:46 от miamim

# 729
На хирург се ходи

# 730
Изчакай няколко дни, сигурно ще премине.

# 731
На какъв лекар се ходи за хемороиди? Дори не съм сигурна, че е хемороид.
Скрит текст:
Започна със сърбеж "на изхода" преди десетина дни, изключено е да е хигиенно, тъй като се мия на всяко ходене до тоалетна. Първо помислих да не би да са някакви детски паразити като острици, но в изпражненията няма нищо, както и на външен вид на изхода. Усещам го като пресушено мястото. После сърбежа поотмина и стана едно като, не болка, ами боцкане и не през цялото време. Снощи се намазах с крем здраве и днес сутринта вече положението е доста облекчено, но нещо се поду, като пъпка.
Не си представям ЛЛ да ме "прегледа" Rolling Eyes
Не съм гледала снимки в нета за хемороиди и фисури, така че нямам никаква идея какво може да е.
Ако някой има опит нека сподели, а аз отделно ще отида утре до личната да я питам на какъв специалист да отида.
Проктолог

# 732
Здравейте!
 Излезе ми информация за клиника Мона Лиза. През януари и февруари прегледът бил безплатен, но ми се струват съмнителни. Дори мисля да им звънна за да се откажа от прегледа.
Имате ли мнение за клиниката?

# 733
  • пустинята Гоби
Там ни правиха профилактични прегледи на работа. И на мен ми изглеждаха много съмнителни, звънях да ги питам нещо, но никой не вдигна телефона. Оказа се, че преглеждат лекари от Александровна болница, добре бяха. Не знам обаче дали и при вас ще е така.

# 734
  • София
Хепи, Дева, благодаря.

Z?riye Emin 745564, може ли да махнеш цитата, че ще изтрия скрития текст.

Общи условия

Активация на акаунт