Първокласници 2023/2024 - 3 тема

• 26 642
  • 685
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Аз също сем "за" да излизат, но не и при прекалено ниски температури.
Кой се облякъл, кой не , кой успял да се закопчае, кой не...
Миналата седмица го спънали по време на мач, паднал в локва и си стоял мокър ..
Отделно, че боледува много повече, отколкото в градината. Както писах по-горе до момента няма цял месец да е ходил на училище.

# 151
Физическото задължително е навън, освен ако вали. Веднъж дори и в мъгла ги извели. Предупредиха ни да носят грейки през зимата, но нищо не отговориха какво да правим с децата, които не обичат грейките. Освен това как тичат и правят упражнения пакетирани, така облечени няма как да не се изпотят. За нашите няма място във физкултурния салон, уведомиха ни, че салона се ползва от 5 клас нагоре. Във времето за отдих пак излизат навън, тази седмица правели отвара от лед. Изтръпнах, защото едно време смучех ледени висулки и редовно се сдобивах с ангина. Вчера не са излизали и във времето за отдих госпожата е пуснала да гледат анимационен филм.

# 152
  • София
Ох, ние сме от Неизлизащите навън.
Вирусите се разнасят необезпокоявани. Освен сутрин, през останалото време не вярвам да се отваря прозорец. Моята уж здрава до сега девойка, от два дни пак е вкъщи с гнойна ангина и на АБ..нашата лекарка е анти АБ и за да го изпише каза, че гърлото й е безобразно червено.
До вторник ще стои вкъщи.
Аз се ядосвам на други неща. Диктовките, трудни по моему, съответно резултатите й по БЕЛ са в категория"незадоволителни". Според мен трябва повече упражнения и диктовки на трудни думи"ориз"например, преди да ги диктуваш за резултатност. Естествено, че ще напише"урис"...

Миж, мисля, че имаше някъде Наредба за допустимите температури за излизанията навън, Нещо от типа на +5 градуса може, без вятър и мъгла. Но не съм на 100% сигурна.

# 153
  • София
Нашите не излизат само когато вали. Това е любимото време на моя син. Сутринта си обу грейката, защото тези без грейка не ги пускали навън докато има сняг и лед. Сега тичали по леда, много му харесвало.
Другата седмица имаме родителска среща.  Чудя се как ли ще се организират. Нали не е прието да се обсъждат децата преди другите родители.

# 154
Да се оплача, че имаме проблем с изваждането до 20. До сега се справяше много добре с математиката, но сега нещо се е напрегнала, че не разбира как да извършва действията.
Дали има някакви лесни начини за обяснение?

# 155
И аз се чудя за допълнителни материали по математика. Моето дете не може да разбере логиката на събирането и изваждането до 20. За съжаление съм потресена и от принципа на работа в класа - обяснява се урока по математика и следобед на занималня се прави препис на вече решените задачи от учебника в тетрадката. За мен това е безмислено, води до запомняне на едни числа, без да ги учи на логиката. Вкъщи полагам усилия да обяснявам и дори се чудя за полезни материали.

# 156
blue_eyes, при нас ситуацията е подобна, но по БЕЛ. Текста от буквара го преписват, след това го четат веднъж сутрин и два пъти следобед. Отделно от нас се изисква този текст от 3 реда да го четат вкъщи, докато не започнат да четат гладко. Обаче, гладкото четене всъщност е наизустяване на текста и е по - скоро рецитиране, отколкото четене.  Ако се даде нов и непознат текст започва едно сричане. Това не е помощ за децата и преподаване на материал, а отчитане на дейност и подготовка за евентуални проверки на учителите.

# 157
  • София
Да попитам, понеже наближава вторият срок. Сега как ще се получава втората сума от помощта за първокласниците, някой знае ли? Трябва ли да ходим да училище и после до социалните или ще бъде онлайн?

# 158
  • София
Да попитам, понеже наближава вторият срок. Сега как ще се получава втората сума от помощта за първокласниците, някой знае ли? Трябва ли да ходим да училище и после до социалните или ще бъде онлайн?
Би трябвало автоматично да става, след като детето не е отписано от училище. Аз така разбрах.

# 159
Помощта се превежда автоматично, март месец ми казаха на мен.

Дъщеря ми понеже не ходи на занималня, аз вкъщи ѝ диктувам текстовете за домашна, вместо да ги преписва. Вярно е, че диктувам по-бавно, повтарям, но се чудя това грешно ли е? Тоест преписът също е важен, но на нас нещата ни се получават по-бързо с диктовка.

# 160
  • София
Благодаря за отговорите!

# 161
  • София
Аз давам преписи на сина ми. Мисля, че са важни за автоматизирането на навика за изписване на буквите.
Отделно и диктовки.
Върху буквара много не се съсредоточаваме, защото за него е елементарно.
В момента чете сам "Петсън и Финдъс и как по Коледа се случват чудеса". Много му се радвам, че има желание да чете Simple Smile
Голямата му любов обаче за момента е математиката... Simple Smile

Имаме отново да правим проект - кукерска маска...
Отделно събота и неделя сме заринати с домашни ...
Искам ваканция!

# 162
Момичета, евала, че имате време и желание да се упражнявате вкъщи. Ние пишем само задължителните домашни. Опитвам се да четем, детето чете 5 минути и бяга да си играе. За да й помогна да почне да чете гладко, намерих една студентка, която преподава уроци на деца от 1 до 4 клас и водим детето при нея веднъж седмично. Пишат, четат, упражняват се. Дано има полза Simple Smile

# 163
  • София
При нас всичко се пише в училище и за събота и неделя няма домашни. Имаше само малко домашни за коледната ваканция. Нищо не правим след училище, освен ходенето на допълнителни дейности, де. Grinning За сега не се оплаквам, справя се, щом я пращат да помага и на другите деца.
Тя има рожден ден чак април, обаче от сега им сложиха зеленото училище точно тогава и беше лека драма, но решихме, че няма да ходи и ще празнува, с който е наличен. Въобще не очаквах, че ще го сложат в почивни дни...
Кукерски маски си правиха сами в часа по рисуване, само материали трябваше да занесем. Grinning

# 164
  • София
При нас всичко се прави с пари.
Маски- с декораторите от Столичен Куклен театър- 12 лв, така бяха и коледните украси…
Иначе имат препис на текст, имат диктовки на думи и четене от буквара.
В занималнята успяват с това.

Общи условия

Активация на акаунт