Първокласници 2023/2024 - 3 тема

• 26 657
  • 685
  •   1
Отговори
# 195
Аз пък точно така смятам, че трябва да се развива умението за четене - чрез натрупване посредством използване на зрителната памет. Методология на първоначално ограмотяване се нарича.

# 196
  • София
Нещо за бомбените заплахи казвали ли са ви на вас? Идвала полиция сега да проверява нашето, но всичко изглеждало нормално и можели да продължат занятията си. Rolling Eyes

# 197
Пак ли се почна?

# 198
  • София
Пишеше, че заплахите били на национално ниво и дошли за проверка. Ако все пак имало притеснени родители, можели да си вземат децата от училище.

# 199
Аз ги карам да четат непознати текстове, но подобни, от другия буквар. Също така един сборник по математика, за да се вниква в условията. Госпожата се оплака, че не четат какво се изисква, а директно правят каквото си знаят.

# 200
  • Германия
При нас раздадоха на първокласниците по един лист с един гъсеница, да ги мотивират да четата. Много сладка идея: всеки път когато децата четат 10 минути пред нас родителите, да си оцветят по един пръстен от гасени ата, а ние да се подпишем. Като оцветят цялата, тоест около 100 минути четене, я предават на госпожата и могат за награда да си изберат малко подаръче при нея. След това получават нова.

Друга идея за четене ми даде учителката от ДГ: да пишем малки бележки на децата, примерно “има шоколадче за теб в хладилника”, или “в шкафа има подарък за теб”, нещо дребно и не много трудно за четене. Така един вид виждат смисъла в умението да четат.

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 13:03 от Teormina

# 201
  • Варна
Нещо за бомбените заплахи казвали ли са ви на вас? Идвала полиция сега да проверява нашето, но всичко изглеждало нормално и можели да продължат занятията си. Rolling Eyes
Сутринта случайно разбрах от една майка за такава заплаха и в нашето училище- квартално ( Варна). Идвала полиция , претърсили и всичко било наред , децата са на училище.

# 202
  • София
Както беше наред, искат до 11:50 да ги вземем, иначе щели да стоят навън на студа. Не знам вече какво става изобщо. И това ни се казва в 11:20, добре, че баща и е хоум офис...

# 203
При нас пък госпожата ни писа да ни каже, да си проверим регистрациите за онлайн обучение, явно ще има...

# 204
  • София
При нас пък госпожата ни писа да ни каже, да си проверим регистрациите за онлайн обучение, явно ще има...

Ние въобще нямаме такова чудо...

# 205
И ние нямаме подобни регистрации. За кой град става въпрос?

# 206
# 207
Друга идея за четене ми даде учителката от ДГ: да пишем малки бележки на децата, примерно “има шоколадче за теб в хладилника”, или “в шкафа има подарък за теб”, нещо дребно и не много трудно за четене. Така един вид виждат смилила в умението да четат.
Чудесни идеи.

Казаха ми, че имало бомбена заплаха в 41 - во.

# 208
Друга идея за четене ми даде учителката от ДГ: да пишем малки бележки на децата, примерно “има шоколадче за теб в хладилника”, или “в шкафа има подарък за теб”, нещо дребно и не много трудно за четене. Така един вид виждат смилила в умението да четат.
Чудесни идеи.

Казаха ми, че имало бомбена заплаха в 41 - во.
Моят син ми пише списък за магазина - какви бонбони искал, къде се намирали. Чертае карти, отдясно, отляво, надписва какво имало... И това е вариант.
Също се научи да чете комикси. Е, ние му избираме на Дисни едни стари с Доналд Дък.
Иначе в книгата аз чета две изречения, той две. Понякога му казвам, че съм много уморена, може ли да почете малко, докато си лежа...
Често пъти няма нужда от подканяне, и все пак малко стимул не пречи.

# 209
На мен много ми хареса идеята за гъсеницата, ще я предложа на класната. Детето онзи ден написа 1 лист с "Правила за родители", добре се упражни, едно такова вдъхновено Grinning

Общи условия

Активация на акаунт