Раждане във II САГБАЛ Шейново (тема 7)

• 35 835
  • 443
  •   1
Отговори
# 405
При д-р Есмерова родих близнаците си преди година. Няма да сбъркате. Моя приятелка след мои препоръки също роди при нея. И двете сме много доволни.

# 406
При д-р Есмерова родих близнаците си преди година. Няма да сбъркате. Моя приятелка след мои препоръки също роди при нея. И двете сме много доволни.
А при нея ли се следяхте през цялото време или се насочихте накрая?

# 407
При нея се следях.

# 408
Дали е удобно да Ви питам някои неща на лично съобщение?

# 409
Може ли информация за секцио по Щарк при Вецев?

# 410
Какво Ви интересува за методът Щарк при доктор Вецев?
Каква информация?
Междудругото в групата във ФБ за болницата има такива теми и коментари- кой, как оперира и как протича операцията.

# 411
Каква информация?
Междудругото в групата във ФБ за болницата има такива теми и коментари- кой, как оперира и как протича операцията.

Всичко ме интересува Simple Smile как протича операцията, възстановяването, поставянето на упойката, какво е да не си чувстваш краката, колко време продължава операцията и т.н.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 18:05 от FBID10213355054383755

# 412
  • София
Каква информация?

Всичко ме интересува Simple Smile как протича операцията, възстановяването и т.н.
На мен секциото при Вецев ми беше второто секцио.
Скрит текст:
Правен ми е модифициран Шарк по неговите думи.
Доста съм писала назад, аз съм изключително доволна от грижите на доктора през цялата ми високорискова бременност и след операцията.Благодарение на него имам доносено дете.
Раждането започна с изтичане на води в 4 ч сутринта, 10 дни преди плановата дата за секциото, веднага му се обадих (а можеше и да изчакам и директно да отида към болницата), отидох ,прегледаха ме информираха го за състоянието ми, което не налагаше някаква спешност, а напротив (бях била Фраксипарин преди няколко часа), което беше индикация да се изчака малко.
Към 8 ч дойде доктора ,лично не прегледа и прецени ,че вече явно раждането напредва, аз и болки си имах и ме вкара за операция.
Всичко мина много бързо и леко ,след операцията докторът лично ме премести на леглото в реанимация, после всеки ден минаваше ,промиваше раната и се грижеше за това всичко да е наред.
Освен това, ми сложи катетъра след поставянето на упойката, не че е нещо кой знае какво, но пък каквото можеше да спести като дискомфорт,той го направи!
Лекарят, който ми прави първото секцио със сина ми нищо от тези неща не направи.Той е от Майчин дом и съм много доволна и от него, но просто сравнявам[/spoler]

# 413
Информативно, дали при д-р  Вецев само секцио ли се ражда? Не съм чела мнения до сега, някой да е раждал нормално при него, но има много положителни за секцио.

# 414
Информативно, дали при д-р  Вецев само секцио ли се ражда? Не съм чела мнения до сега, някой да е раждал нормално при него, но има много положителни за секцио.

Аз имам приятелка родила естествено при него. Също много доволна.
Според мен като ръководител на рискова бременност, често се случва да се стигне до секцио поради естеството на бременността и поради това има повече такива мнения

# 415
  • София
О,изражда, даже предпочита нормално, освен ако няма сериозни показания за секцио.
На мен ми предложи да пробвам нормално след секцио, в случая аз му отказах.

# 416
Аз раждах нормално при него. Даже ме закара до болницата със собствената си кола, защото и той, и акушерката ме отлагаха цял ден и когато стигнах до кабинета на България, вече бях с пълно разкритие и бомбирал мехур. Влязохме от паркинга през служебни входове, право в родилна зала. Не съм имала упойка, само локално една, защото прецени, че ще се разкъса кожата по предишна епизиотомия и трябваше да я повтори. Зашиването после оправи предишни поражения и съм много доволна от това.
Относно следенето обаче, при безпроблемна бременност не съветвам да се избира д-р Вецев. Усилията и вниманието му са насочени към проблемните пациентки, което е напълно нормално, и аз се усещах малко неглижирана.
От опит вече смятам, че при нормално раждане е най-добре само акушерка да бъде ангажирана, а за лекар - който е на смяна.

# 417
  • София
Относно следенето обаче, при безпроблемна бременност не съветвам да се избира д-р Вецев. Усилията и вниманието му са насочени към проблемните пациентки, което е напълно нормално, и аз се усещах малко неглижирана.

Леле, голям екшън е било при теб.
Иначе за рисковите, може би си права.Аз бях много тегав случай, като писано яйце ме е гледал, като чета обаче, не с всички момичета е било така.
Моя колежка беше с нормална бременност при него, доста ларж го е раздавал, обаче в някакъв момент видял проблем с бебето и от нормална ,се превърна и тя в рискова и ми каза ,че коренно си е променил подхода, рязко е взел нещата в ръце и сега благодарение на него си има живо и здраво бебе.Тогава тя ми каза "Видях докторът, за когото ти ми говореше!".Аз я пратих при него.

# 418
Да, аз знам, че там му е силата и нали всяка от нас си мисли, че "нещо ако стане", затова се наредих и аз при него. Следи ме редовно, не е имало проблем в това. В края обаче бебето не мърдаше много, както и последния месец почти не наддаде. Може би не е видял проблем на ехограф, затова не е предприел мерки, но и прегледите ми бяха рядко. Веднъж се бях уплашила, че не мърда от часове и отидох в болницата. Тоновете бяха добри. Той беше на смяна, но не дойде при мен, явно му бяха предали и е решил, че няма нужда. Аз, в хормонална буря, се бях позасегнала. 😁 След раждането също не е идвал, но пък не съм и имала нужда.
Оценявам заетостта му и наистина е най-добре потенциала на такива специалисти да е насочен в правилната посока. При стандартните случаи, като мен, явно е достатъчно и "обикновен" АГ.

# 419
  • София
Те често в осмия месец "заленяват", моите също правеха някакви стресиращи паузи ,пък и все пак все по-малко място имат.
С малкия не съм тичала по спешност на тонове, но с баткото съм, и като видяха какви контракции имам и ме вкараха в болница.
 За какво отидох, какво стана 🤣

Общи условия

Активация на акаунт