Раждане във II САГБАЛ Шейново (тема 7)

• 43 143
  • 516
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Аз също следях втората си бременност при д-р Емине Бикова и бях много доволна. Все още си я посещавам за профилактичните прегледи.

# 451
Може ли информация за цените за естествено раждане с избор на екип или само с акушерка.
Ако е избор на екип отделно можем да изберем и акушерка или е включено в цената?

# 452
  • Sofia
Извинявам се много първо понеже въпроса ми не е относно раждане в болницата. Преди време имаше публикации, че болницата приема дарения нови и стари дрехи за бебетата. Бихте ли ми казали с кого трябва да се свържа за да даря дрехи в болницата? Дори ако ви дадете контакт на конкретен служител би било полезно.

# 453
Преди няма и два месеца, старшата акушерка на неонатологията беше писала в групата във фейсбук, че Angel baby са дарили доста нови ромпъри и нямат нужда към момента от дрешки. Сега не знам дали е по-различно. Ако имате фейсбук, най-добре влезте в групата на болницата и там питайте, там са активни и служители на болницата

# 454
Може ли информация за цените за естествено раждане с избор на екип или само с акушерка.
Ако е избор на екип отделно можем да изберем и акушерка или е включено в цената?

Изборът на екип е 900лв и включва само лекар и епидурална упойка, без акушерка. Избор на акушерка за естествено раждане е 500лв и ако желаете отделно упойка. Може да изберете и екип, и акушерка, като тогава цената става 1400лв и в този случай може и таткото да присъства.

# 455
Миналата седмица чух, че обсъждаха с една жена, че може да остави използвани дрешки, да ги оставят в родилното и нуждаещите се майки да могат да взимат от тях.

# 456
# 457
  • София
Записвам се да чета и следя, защото е много вероятно да раждам в Шейново. Няколко човека се опитаха да ме разубедят и се чудя

# 458
Аз съм раждала в Надежда и в Шейново. Пак ще се връщам в Шейново. За нормално раждане и без специални очаквания към битови условия за 3 дни, освен чистота, и единствено твърдо изискване за добра неонатология. С толкова ще допринеса по въпроса.

# 459
  • София
Записвам се да чета и следя, защото е много вероятно да раждам в Шейново. Няколко човека се опитаха да ме разубедят и се чудя
Не мога да кажа нищо лошо за болницата, нито за персонала.Родих преди година второто си дете и няма да крия, тръгнах и аз с предубеждение, да не говорим колко хора ме попитаха дали не се страхувам, че ще ми сменят бебето 🤣
НО зареди д-р Вецев не се поколебах в избора.
В крайна сметка, като изключим битовите условия, какво му е лошото?
НИЩО лошо не съм видяла от никого, напротив!За разлика от много частни болници след секцио си в реанимация и те следят изкъсо.Във Вита например си те настаняват в стаята, няма реанимация, няма такова стриктно следене знам от приятелка родила там.
 Също така за мен беше много важно да имам възможност да си взема бебето при мен за през нощта.В Шейново няма никакъв проблем това да стане.
Да, храната е гадна!Но има безброй начини да не разчиташ на нея.
Свекърва ми ми донесе супа единия ден, на следващите си поръчвах каквото ми се яде.

# 460
В Шейново всички са много мили. И работят страхотни професионалисти, които съм.сигурна, че могат да направят и избор към някоя частна болница. Реално за здравноосигурени пациенти, всичко е безплатно. И да си без екип, попадаш на някои от тези лекари пак.

Сравняването на номерата на майката и бебетата е повече от стриктно, всеки път, ВСЕКИ път се сравняват, когато ти дават бебето от неонатологията. И там също са страхотни.

Родих този февруари и въпреки че можехме да си позволим и частна болница, избрах Шейново заради 1. Опита. 2. Неонатологията. 3. Реанимацията след секцио.

# 461
Родих в Шейново преди няколко седмици. Там всички обичат работата си. Отношението от персонала към майките е на доста по-високо ниво даже и от частните болници. Единствено като минуси отчитам общите бани и тоалетни и това че след секцио не те обезболяват достатъчно. Само първия ден в реанимация, след това когато те преместят в стая, не вливат нищо болкоуспокояващо. Ако си носиш свещички е ок, но ако не си носиш се гърчиш като червей от болка ...

# 462
Аз не съм доволна от едно нещо, или по-скоро от един лекар, но тук и аз съм виновна, че бях без екип. На който му се чете, разказвам моята история накратко:

Скрит текст:
За да не изпусне началничката на РО две пътеки, щяха да изпуснат мен. В 37 г.с. проследяващата АГ ме изпрати от кабинета си с направление за хоспитализация, защото нямах води. Бременността ми иначе беше чудесна, работих до последно, по-добре не съм се чувствала през живота си. Та, приеха ме в Шейново по пътека за три дни, след това по още една за раждане. Много съжалявам, че не си тръгнах след изтичането на първата пътека, но няколко пъти ми беше натъртено, че е много по-добре за нас да стоим в болницата, та подходих емоционално. Нямах никаква родова дейност, не знаех що е то контракция, шийката ми беше бетон до последно, бебето беше високо и очевидно не беше готова да излиза. Да, но д-р Петрова беше на друго мнение. По нейно нареждане раждането ми се индуцира по следните начини: гел, таблетки, окситоцин, пукане на мехур. И Цитотек щяха да ми сложат, но отказах. След като гелът и таблетките не направиха нищо, ме привика в манипулационната и ми заяви, че "няма кой повече да се разправя с мен" и в същия ден съм щяла да родя. С 1 см разкрите, получен от една седмица нон стоп пребъркване за разкритие, влезнах в родилна зала да "раждам". Наблъскаха ме с окситоцин, повръщах почти постоянно, за 10 часа разкритието беше напреднало с 2см едва... Малката беше високо, аз не спирах да повръщам, не съдействах записа на тоновете да върви. Казах на дежурния лекар, че се чувствам много зле, до 10см не мислех, че ще оживея. Последното което чух да казва акушерката на доктора беше: "вече ме е жал за това момиче, това не е човешко". След 3 минути вече бях в операционната. Като изкараха детето дори не се зарадвах, само си отдъхнах, че се свърши. След това в реанимация също съм била зле, вдигнала съм някакво космическо кръвно и се били ошашкали.

В крайна сметка и двете сме добре, аз се възстанових супер бързо и въпреки всичко операцията ми е направена чудесно. Белегът е супер дискретен, операцията ми я извършиха д-р Лозанов и д-р Кръстанова, която е специализант и ме е зашила много добре, макар и без екип. От никой друг не мога да се оплача, особено след като родих и акушерки, и доктори, и санитарки бяха чудесни. И повреме на опита ми за естествено раждане също много добре се отнасяха с мен, буквално в родилна зала на никого не му пукаше, че съм без екип. Ако изключим лошото ми преживяване с въпросната лекарка, болницата си е чудесна и пак бих родила там, но не и без екип. Не бих искала пак тази жена да взима решенията за мен.
Много зависи и с какви очаквания отива човек и как се държи. Съквартирантката ми беше пациент на един от известните лекари и мислеше, че всеки ѝ е длъжен, включително и самият доктор. Държеше се безобразно с всички, но никой не ѝ остана длъжен, де.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 21:26 от Onirique

# 463
Първото ми дете съм раждала в Шейново с избор на екип .Предварително се бях настроила , че ще е мизерия и да не очаквам кой знае какво от държавна болница , но всичко мина чудесно.Може би заради щастието, ще имам живо и  здраво дете,родено без усложнения и предварителната ми настройка, останах с добри впечатления.ОБАЧЕ преди два месеца едва не ме убиха там , или поне така го усетих.Постъпвам и се оказва ,че бебето ми е мъртво в 8-мия месец.Доктор Петрова и не знам още кой взеха решение , че ще го "раждам" нормално, с почти ПРЕВИЯ плацента. - на 5мм от канала.Изрично казах , че ако е рисково и шансовете да изкървя са по - големи от това да го родя искам секцио, но ме увериха , че "ако беше толкова опасно вече щеше да си в операционна". Оттам цял ден и цяла нощ си седях в болницата дори без антибиотик , без нищо да се предриема , защото "тези неща се правели,когато целия екип е тук".В крайна сметка на следващия ден ми поставиха балон катетър за предизвикване.Още с поставянето му изкървях .Държаха ми го над 40 часа вътре в мен, докато кървенето започна да става все повече и повече.След премахването му и шурването на още повече кръв се започнаха едни зверски прегледи за разкритие , дори според мен опитваха мануално да направят такова , без да ми се казва имам ли някакво , колко е , на колко см ще се мъча да раждам предвид , че бебето е малко- изобщо никаква информация.Взеха ми телефона да не си контактувам с близките , не ми даваха никаква информация как са ми кръвните показатели и какво предстои.Накрая след много кръвозагуба ме вкараха в операционна.Пулс "нямах" през цялата операция , защото не знаех , че влизам с мъртво бебе и бях с гел лак.На едната ръка имах счупен и отлепен нокът и им казах , че ако го отрежат ще падне остатъка и ще могат да ми мерят пулса - отказаха.Дупчиха ми гръбнака  над 7-8 пъти и не можеха да поставят упойката ,без да съм казала гък! И накрая проследяващия ми лекар, идвайки на "визитация" ме попита как е настроението, а след като му отговорих "минорно" ме попота защо? Защо една майка ,която е загубила бебето си в 8мия месец и е загубила 1 литър кръв,защото "работим по протокол" има минорно настроение....
Ще спомена и младата докторка , която иначе беше адски мила ,но два пъти ми изпръска антибиотика в лицето , защото ми се запушваше абоката и отказа да ми сложи системата с желязо, защото я било страх.Ще спомена и акушерката ,която бяха пратили да ми обяснява как при такива случаи не практикуват ангажиране на колеги , как работели по протокол и това било най - доброто за мен и още и още, или иначе казано - недей да ни съдиш.Ще спомена и акушерката , която уж беше позната на позната,но ми каза. - не търси причина за смъртта  на детето си , излез оттук и затвори тази страница.Ще спомена и проследяващия лекар , на който звънях няколко пъти и исках да ме поеме , да се ангажира с моя случай ,но не бях отразена.
Ще спомена и как ми казаха да ходя долу за записване на детето , и как не искаха да ми покажат какво пише във въпросния лист, за който иначе ми искаха данните.След като отказах да си дам личната карта и да се подшиша на нещо, което не съм видяла тогава ми го показаха.А и епикризата ми беше сбъркана и бяха пропуснали важни подробности ,но в крайна сметка отказаха да ги допишат.
Благодарна съм на лекарката ,която ме оперира, че буквално ми е спасила живота и се моля да си е свършила поне тя работата,както трябва .
За финал ще кажа , че имаше и тук таме някой разбрана санитарка и загрижена акушерка ,но с трима сърцати човека няма как да стане.

# 464
Много, много съжалявам за това, което сте преживели.

Не знам коя е доктор Петрова, и като име не я бях срещала. Явно, колкото и да ми се иска, не всичко е Ок и в Шейново.

Бързо възстановяване, Амазоника Heart

Общи условия

Активация на акаунт