Задайте въпрос на ендокринолога д-р Силвия Въндева

• 106 694
  • 1 177
  •   1
Отговори
# 780
Здравейте д-р Въндева!
Може ли коментар по изследванията ми?
Имам опаквания като постоянна умора, трудна концентрация, мозъчна мъгла,  депресивни състояния, прекалено трудно отслабване, силен косопад.
Благодаря предварително!

Здравейте, Кристиана! Изследванията са в норма, но подобни оплаквания може да има и при нормални изследвания. Има състояния като пост-Ковид синдром, ларврирана депресия, при които има подобна симптоматика. В последните години Ковид инфекцията протича изключително леко, но пост-Ковид синдрома може да се изяви с пълна сила. Според телесното тегло, наличие на рискови фактори, фамилна анамнеза може да се препоръча ОГТТ с инсулин, тъй като понякога НОМА индексът е в норма, но при натоварване на организма с глюкоза се установяват отклонения.

# 781
има ли проблем в изследванията

# 782
Здравейте  д-р Въндева,синът ми е с наднормено тегло-започна да се движим повече на 18 г, храни се само с домашна храна,не яде сладко,кр.захар при изследване беше 5.01, липидния профил в норма,само завишена пикочна киселина..
но забелязах, че по корема има стрии,това може ли да индикира за инс.резистентност? Какви са симптомите на тази инс.резистентност и обратимо състояние ли е,ако спазваш съветите на ендокринолог и се храниш и спортуват? Мерси

# 783
  • Бургас
Здравейте д-р Вандева.
Бременна съм в 13 г.с седмица изследвах рутинно днес тсх и беше 6.2.Въпросът ми е какви други изследвания е хубаво да пусна допълнително?

# 784
Здравейте, д-р Вандева! С Хашимото съм, ТСХ го свалих до 0,80, но след прием на Естрофем, цикълът ми не идва. Това са изследванията от ден 38.

# 785
Здравейте, доктор Въндева,
Дали можете да коментирате тези изследвания? Извинявам се, че са на немски. Пише, че има незабележими изменения, но жлезата всъщност е доста по-малко от нормата. Какво е вашето мнение?
Скрит текст:

# 786
  • sofia
Здравейте, д-р Въндева🌷
Помествам изследванията на дъщеря ми, която е на 15 г.Моля за насоки. С учестен пулс е в спокойно състояние -100 Направихме и ги в петък 31.01. Сърдечно благодаря!

# 787
Здравейте, д-р Въндева!
Бременна съм в 34+ гс и приемам по 50 мкг Еутирокс на ден. Лекуващият ми лекар искаше да следим само ТСХ, което по време на бременността варираше нормално между 1-2 mIU/L и затова терапията ми остана същата. Днес реших все пак да изследвам ТСХ + фТ4 и виждам, че фт4 е под референтните стойности. Много се двоумя дали не трябва дозата ми на Еутирокс да бъде по-голяма?

# 788
Здравейте, д-р Въндева! Моят въпрос към Вас е за какво говорят следните изследвания и резултати:

# 789
Здравейте, ще попитам за вашето мнение. Благодаря предварително. Имайте предвид, че до вчера приемах витамин б12 и днес пуснах изследванията

# 790
Здравейте.Искам да попитам приема на Меглюкон ХР 1000мг оказва ли влияние при ходенето до тоалетна по голяма нужда.И в какво се изразява?

# 791
Здравейте д-р Въндева.
Става въпрос за Свекърва ми която е на 62 години.

Според вас на какво може да се дължат такива високи стойности.
Много благодаря.
Хубав ден!

# 792
Здравейте! На 25 години жена, какво мислите за тези изследвания?
Основният проблем, е че се боря с акне от 5 години, като съм изпробвала какво ли не, от антибиотици до мазила.
Благодаря предварително!

# 793
Доктор Въндева , с ИР съм и ПКЯ какви хранителни добавки бихте ми препоръчали за да подържам кръвната си захар в норма и инсулина . Пия мерфогама 1000 само , какво ви е мнението за хром или барберин .

# 794
Здравейте, д-р Вандева!
Забелязвам от няколко месеца тенденция в период на овулация да се проявяват големи, болезнени пъпки в областта зад и около ушите. След преминаване на овулацията изчезват.
Цикълът ми е на голям период - около 35 - 40 дни.
Към какъв специалист и какво да изследвам? Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт