Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 52

• 64 462
  • 935
  •   1
Отговори
# 915
  • София
В парка до нас лятото видях mast m2 и помолих мамата да каже как е - жената сподели, че две деца е изгледала с нея. Побутнах я- много лека и меко върви. Видя ми се и с добра изправена позиция на гръбче.

Здравейте, търсих много, но почти нищо бе намерих като мнения за Tutis Mio Plus / Thermo. Днес бяхме в Aiko и разгледаме други модели на марката, много ни харесаха, но не намирам мнения от първо лице. Предварително благодаря!

https://visvitalis.bg/product/tutis-bebeshka-kolichka-mio-plus-t … rmo-2v1-242-pearl

Тази количка май е доста нова, мнение има назад за Уно 3 и 5 понеже са по-стари модели.

Някой да има мнение за Mast M2x или Joie Pact / Pro?  Или някакви модели Mast и Joie?

Ами днес купих Mast M2 пасва ми на всички критерии за разлика от масовите колички. Особено ми допада хубавата позиция и факта, че гърба не е с връзки, ами е с механизъм и на живо изглежда супер яка и стабилна. Дръжката издържа раницата без да накланя и е висока и доста комфортна въпреки, че не се регулира. Сгъването и разгъването е с една ръка, няма да влезе за кабинен багаж, но и аз не държа на това просто исках да е лека, но стабилна доколкото е възможно. Материята е водонепромокаема (детето веднага я тества), за парите си е супер според мен поне на първо четене спрямо конкуренцията в същия ценови клас и Комсед казаха, че не са имали досега рекламация на Маст, което си е уау. Жалко, че не се по-популярни или поне не толкова колкото другите марки, които масово се пробутват.

Втората опция беше Joie Pact Pro, но тя е по-ниска и някак лефтерна се усеща пък и в Райа Тойс в Галакси ме обидиха и не съм сигурна, че искам при това положение да им давам пари. Консултантка в магазина ми каза в прав текст на мен и на ММ, че не сме добре с главата да си купим Киндеркрафт (първата ми количка, с която бяхме в магазина) - та да...кофти фийдбек за магазина, а иначе има много добри мъже консултанти, които са доста любезни.

# 916
  • Русе
Persephone89,

а как е Киндеркрафта след ремонта?

# 917
Здравейте, има ли някой опит с рекламация на количка Cybex, закупена от Рая тойс. Моделът е Melio, ако има значение. Има прокъсване на плата, където се опира в рамката, без да е използвана по груб и неправилен начин. Най-вече се вижда по сенника и гърба, и горния ръб на количката. Не знам дали го обясних добре. Гледам, че гаранцията не го покрива, но очаквах повече от такава марка и цена, и смятам да направя рекламация. Количката е ползвана три месеца и си пазя касовата бележка. На някой да му се е случвало?

# 918
Не покриват тапицерията от гаранцията, не пречи да си пробвате късмета. Ако имате нещо проблем с шасито, може да ви се усмихне късмета и да я заменят изцяло. Аз имах такъв случай с едното колело, но в крайна сметка получих чисто нова количка. Дори смених тапицерията, тъй като на Приама ми беше по-хубава и се върнах на същата разцветка.

# 919
Имам нужда от съвет. Дъщеричката ми ще е навършила две години и живи и здрави ще се сдобием с бебче в същия месец.
Имате ли впечатления от стъпенките,които се закачат за рамката на количката или някаква друга идея как да возя двете си деца с една количка?

# 920
Коша пристига събран, но не ми се вижда удобно и удачно постоянно да си разпъва и свива. Да, матрака има опция да се повдига. Дръжката също ми е удобна. Като цяло вече месец съм с easywalker и съм много доволна.

С Харви 5 ли сте? Колко позиции има седалката за след 6 месеца?

С Харви 5 премиум съм. Седялката има три позиции.

Поправям се, седялката има четири позиции, имало още по-седнало положение, от това, което аз си мислих, че ѝ е седналото и днес съвсем случайно го открих😀

# 921
Имам нужда от съвет. Дъщеричката ми ще е навършила две години и живи и здрави ще се сдобием с бебче в същия месец.
Имате ли впечатления от стъпенките,които се закачат за рамката на количката или някаква друга идея как да возя двете си деца с една количка?

Имам такава за сядане, като може и седалката да се махне. Като цяло е добре за равен терен, но ако трябваше да я бутам в България не мога да си го представя с всички дупки и неравности. Погледнете дали двойна количка не е по-добрият избор. Има такива с кош за бебе и седалка.

# 922
Точно в същата схема сме. Ползвам Lascal Maxi със седалка с количка Melio. Доволна съм, каката се вози с кеф.

# 923
  • до най-прекрасния мъж
Лично не съм ползвала, но около мен има много мами с породени. Ползват на Lascal и са доволни. Когато детето иска до ходи, стъпенката се вдига нагоре и не пречи.

# 924
Здравейте
Някой има ли представа къде в София могат да се видят на живо модели на Jane? Успях да открия само Crosswalk, но ми се иска да видя Muum, Kawai и Kendo. Muum съм я карала преди години, но със сигурност модела е ъпгрейднал оттогава и ми се искаше да го видя. Разпитвах разни онлайн магазини, но не....

# 925
Здравейте, някой дали е ползвал количката на Lorelli?

https://www.baby.bg/group-bebeshki-kolichki-lorelli/?order=low_price&p=3

# 926
Здравейте, с първото ми дете купихме количка, която едва се побираше в асансьора на панелното ни жилище. Сега съм в търсене на друга количка, с която по-лесно да стават нещата. Засега разглеждам само в интернет, но на доста колички не им пише размерите. Ако имате препоръки за по-тесни колички, бих се радвала да ги чуя.

# 927
Здравейте, някой дали е ползвал количката на Lorelli?

https://www.baby.bg/group-bebeshki-kolichki-lorelli/?order=low_price&p=3

Не бих го нарекла опит, а по-скоро наблюдение от времето, когато обикалях да избирам за себе си количка. Това, което не харесах в моделите на Lorelli беше, че закопчалката, където се захваща кошът за шасито е малка и трудна за уцелване. Това е сериозен фактор, ако и ти като мен ще си носиш количката в багажника на колата и всеки ден ще я сглобяваш и разглобяваш. Същият проблем установих и при моделите на Moni. Другото, което не ми допадна е, че самите шасита са видимо  някак по-паянтови от тези на по-скъпите марки и модели. Понеже все пак бюджетът е фактор, най-добре върви в някой магазин и спокойно разгледай именно захватите на кошовете. Другото, на което трябва да обърнеш внимание е комфорта: тотално безсмислено ще е да купиш количка от типа 100-в-1 с кош за новородено, седалка за след 6 месеца, адаптери и кошница за кола, ако те са твърди и неудобни за детето и съответно то реве и отказва да бъде возено. Споменавам го просто, за да не се влееш в армията от мами по фейсбук групите, които продават неизползваните си колички именно защото децата отказват да лежат/седят в тях.

Последно, за да не досадя: някои хора поради липса на място вкъщи избират да купят количка с трансформиращ се в седалка кош. Вероятно е добро решение и някои бебета нямат против. Аз обаче предпочетох да купя количка с отделен кош за новородено и отделна седалка, тъй като отделният кош с твърдо дъно и матрак категорично е по-комфортния и ортопедичен модул за сън за бебе до 6 месеца. И все пак се ползва само 6 месеца и то ако детето не го надрасне с височина по-рано. Така че прецени кое решение за теб е по-доброто.

# 928
Здравейте
Някой има ли представа къде в София могат да се видят на живо модели на Jane? Успях да открия само Crosswalk, но ми се иска да видя Muum, Kawai и Kendo. Muum съм я карала преди години, но със сигурност модела е ъпгрейднал оттогава и ми се искаше да го видя. Разпитвах разни онлайн магазини, но не....
В рая тойс гледах на Хане колички на живо.

# 929
Здравейте! Започвам проучване за подходяща количка, за първо дете, и моля за информация. Толкова много марки и реклами има, че се обърквам. За момента мисля да заложа на по-скъпа марка, но втора употреба. Може ли да споделите мнения за различни марки, тестове за безопасност и всичко друго важно и интересно? И как избрахте вие?

Общи условия

Активация на акаунт