?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 898
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 12 015
Здравейте. В небрано лозе съм и не знам как да подходя и въобще дали да подхождам някак си, тъй като ситуацията не е на 100% ясна.
Ние сме 4-членно семейство, имам по-голяма сестра, аз и сестра ми сме си най-близките хора, и с майка и татко си имаме много топли отношения, благодарна съм на Господ, че съм се родила точно в това семейство.
Сестра ми си има мъж от 10 години. Тя е на 35, той на 36, изглеждат щастливи един с друг, успяха да се стабилизират кариерно и финасово последните години, мъжът й с нашите се разбира повече от добре, и вече от доста време насам се случва да получават въпроси от близки, приятели и роднини кога ще имат бебе. Опорни точки на историята:
1. Аз лично от нея знам, че за последните 2 години тя се е преглеждала няколко пъти при различни АГ и са й казвали, че няма пречки да забременее нормално.
2. Спомням си ясно, че преди време присъствах на разговор между сестра ми, мъжът й, неговия брат, и приятелката на брат му, в който си говореха как двамата братя са си направили спермограми, и те не са били добри.
Тази информация я знам само аз, сестра ми е преценила, че ще говори с нашите когато има яснота какво ще се прави, за да не ги тревожи излишно и предварително.
3. Наскоро мъжът на сестра ми на своя глава отива при майка ни и й казва, че били ходили за прегледи и изследвания, имало проблем в сестра ми, в него не. Ще си дадяли още някакви месеци срок и ще се насочели към инсеминация/инвитро, ако не се получело. Казал й го, защото виждал, че започват да се тревожат. Нямали са възможност да говорят надълго и нашироко, та накратко е отишъл специално за да й каже, и си е тръгнал. Почти веднага ми сподели, успокоих я колкото можах, че от това, което знам, сестра ми си е добре и не изглежда никак притеснена. Казах й, че сигурно мъжът й нещо не е разбрал напълно и я посъветвах да си я изчака сама да й сподели преди да си прави изводи.

Не се съмнявам изобщо в това, което ми е казала сестра ми, че е ходила на няколко прегледа и резултатите от тях са били, че тя може без проблем да забременее естествено. Това, което казва мъжът й на майка ни обаче, е съвсем обратното, и противоречи и на разговора за спермограмите, на който присъствах, а аз съм сигурна в ушите си на 100%. Казал е, че и при брат му и неговата приятелка проблемът бил в момичето, което също противоречи. Възможно ли е изобщо за 2 години да се коригира лоша спермограма и да отпадне като фактор?

Казусът ми е, че аз знам една информация, която нашите не знаят, и сериозно злепоставя мъжът на сестра ми, който е сметнал за нужно да цъфне, да разтревожи майка с неясна и/или невярна информация и да си тръгне. За мен по незнайни причини е излъгал, и съм много озадачена. Не искам да казвам нито на нашите какво съм чувала аз, нито на сестра ми, че той е изнесъл информация без нейно знание, човекът е изключително добре приет в семейството и сестра ми го обича много. Но според това, което знам и помня, направо си е излъгал. Освен ако, наистина не е възможно за 2 години да си коригира своето изследване, а сестра ми за 2-3 месеца да е получила сериозен проблем(последния й преглед за който ми каза, беше тогава, и нямаше пречки, тя е напълно спокойна). Няма как да "разузная" нещо от нея, тъй като смятам, че всичко дотук ми е казала, и ще усети че питам с някаква цел, познаваме се добре.

Нищо няма да кажа на никого, не съм аз човека, който да внесе яснота по техните реподуктивни въпроси, но родителите ми се притесняват, и започвам да се чудя и аз как да се държа, хем да ги успокоя, хем да не натискам и сестра ми да говори с тях, като още не е решила, че е време. Вие как бихте постъпили в моята ситуация?

Не съм чела все още другите коментари по твоя " проблем".
Много глупава и "мачовска" постъпка от страна на зетът ти. Явно се чувства засрамен и по-малко мъж заради лошата  спермограма.
Обаче като минала по пътя на асистираната репродукция категорично мога да ти кажа, че знаете дали сестра ти може да забренее по естествен път, само след като забременее по естествен път.
Няма да уточнявам тук какво имам предвид. Спермограма може да се промени за 2 години, може да се влоши. Може и да се подобри, това са моментни резултати. Сега какъв е случаят при тях няма как да знаем.
На твое място изобщо няма да коментирам случката с родителите повече. Не е нужно да наливаш масло в огъня. Единствено бих говорила със сестра си, но без да настоявам излишно.

# 12 016
  • София

При мен нямаше индикации преди да се роди детето. Или поне аз не ги видях.
Имаше. И си писала и питала. Някакви случки в някаква градина. Розова ли, морска ли беше.

# 12 017
  • France
би било полезно да ги разкажеш. Ако Чичи позволи, разбира се

# 12 018
Анонимната с  колата.
Просто кажи на баща си колко можеш да отделиш и да ти намери такава кола.
Кажи, че кредит не желаеш и точка. Пък ако настоява за кредит, му кажи ок, ама той ще го плаща.
Също така ако в момента колата ти е ок, защо да я сменяш.
На бараш нещо което работи. Че обикновено става лошо.
Та така. Или казваш на баща си, че можеш еди колко си да отделиш. Кредита ти ще го изплащаш и ти решаваш колко ще теглиш.
Научи се да казваш не.
Или просто не купувай кола, щом пък явно и нямаш нужда.

# 12 019
Към анонимната със сестрата, събирам сестрата и майка ни и й казвам каквото знам и каквото подозирам. Сестра ми трябва да знае какъв мъж има, преди да реши да му роди дете.
Към анонимната със свекървата - вариант 1 - работа, много работа извън семейството. Да се оправят свекървата и синчето с децата. Печелиш доста неща. Пари, стаж, спокойствие. Защо не и работа с командировки. Те да се оправят.
Вариант 2, свекървата на квартира.
Колкото по-далеч, толкова по-добре.
Вариант 3, говоря със свекървата, ама директно, без да ме интересува дали ще се обиди или не. Казвам й как се чувствам, какви наблюдения имам, моля я да спре с интригите. Твърде мек подход според мен.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 00:12 от Tina*

# 12 020
Хората са едни като гаджета, други като съпрузи и съвсем трети като родители. Освен това се и променят в ролите и във времето. Естествено, че някой може да е съвършено гадже, дори и в съжителство и после да се окаже отвратителен съпруг и родител. Случвало се е много пъти. Може даже да не е и лош човек, просто да не се разбирате изобщо в тия роли, по същия начин много хора живеят успешно заедно, но не могат да работят заедно.
Чета една книга, "как да не намразим мъжа си след децата". Авторката разказва как първоначално са били разделени задачите по домакинството почти по равно, но много скоро след появата на детето са се върнали към типичните традиционни роли и мъжка и женска работа. С очите си съм свидетел на такива промени при мъжете след поява на децата - от идеални партньори и домакинстване по-рано почват да се измъкват във всеки удобен, и особено в  неудобен, момент.

# 12 021
  • Down south
Към анонимната с автомобилните истории.
Ако пътуваш много, разхода за нова и сигурна кола е напълно оправдан.
И не, няма нищо нередно в ползването на кредит, стига да имаш финасовата култура да го плащаш.

# 12 022
Анонимната с колата - аз държа да карам нова кола, за да не се занимавам с поправки, проблеми и притеснения, тъй като не съм техник и нищо не разбирам. Моят съвет е, ако ще взимаш кредит, нека той да е за чисто нова кола и когато ти решиш, че можеш да си го позволиш. Баща ти като иска да сменяш колата когато той каже и каквато той избере - да я плати той и да ти я докара. Слагай граници в отношенията си с хората, че ще ти се качат на главата. Блъсната, поправяна бричка, че и на кредит не ти трябва.

Анонимната със сестрата - зетят, който толкова хвалиш е страшен мишок и интригант. На твое място ще дам ултиматум на майка ми да каже на сестра ми, ако не иска, ще й кажа аз. По-добре да знае с какъв човек си има работа ПРЕДИ да има деца с него. Аз такава постъпка считам за предателство и е много вероятно да взема драстични мерки, ако на мен ми се случи.

# 12 023
  • Пловдив
БЛЪСНАТА кола с отворени еърбеци?!!? Това е тотал щета и по правило застрахователите ги отписват. И има защо. Баща ти ще ти я ремонтира, но да не се изненадаш колко още щети ще изскачат периодично.

# 12 024
  • Далечният изток
Ехооо, айде да четем!
колата е без отворени въздушни възглавници с дребни щети по задната броня и задния стоп, по и под предния капак ѝ няма нищо.

# 12 025
  • Пловдив
Оп, аз прочетох "с отворени еърбеци". ИЗвинявам се.
Ако е само щети по задната броня - това се преживява лесно.

# 12 026
  • София
Анонимната със зетя и сестрата. Какво може да е продиктувало неговото поведение? Мъжка чест ли брани? Има вариант да е разбрал, че жена му обвинява него, когато проблемът е при нея, но пък твоята информация противоречи на това. Така или иначе, явно там има някаква драма. Лично аз бих искала да знам, ако мъжът ми направи такова нещо.

Анонимната със свекървата. Живеенето със свекървата кога ли е добра идея. По-лошото обаче е, че явно мъжът ти й се връзва. Не се учудвам, че си изстинала към него. Какви са опциите свекървата да се разкара?

# 12 027
Странно ми е родител да те подбутва да вземаш кредит, без да е абсолютно необходимо. Моите не обичат кредитите, а да се спестява и тогава да се купи, такава им е нагласата.

Според мен баща ти може да ти купи колата, какво му пречи. Да не е затънал в кредити, като им е такъв любител?

Кажи, че пари ще ти трябват за друго. Събираш да идеш в Аржентина например. Затова не можеш да вземеш колата.

# 12 028
Момичето с колата: вероятно баща ти се притеснява чисто като родител и особено като специалист. С такава малка градска кола и аз бих се притеснявала да пътувам извънградско в България и то по толкова километри. Колата е била нова, но очевидно при избора е смятано, че ще се ползва основно градско и не е мислено за дълги пътувания или дългосрочно. От друга страна имаме мечтаната кола, която отговаря на безумни изисквания, но пък е компрометирана и не можеш да си я позволиш без кредит. Случайно да се вземат спонтанни решения в това семейство за колите поради страст от страна на бащата? Моето мнение е да си смениш колата със сигурна и надеждна, но не е задължително да е точно тази. Говориш за класове и за мечтаната, което отново ме насочва, че ти също вероятно имаш някакви страсти по колите и за това сега си в дисонанс. Това е просто кола. Трябва да може да те закара от точка А до точка Б по сигурен, безопасен, комфортен и икономичен начин и да е надеждна. Колата може да се ползва за демонстриране на статус при определена категория хора, но не и при теб за това не разбирам смисъла на мечтаните автомобили особено щом не можеш да си я позволиш. Годините на колите са от значение, но километрите също. Като знам как се кара в Германия тази 4 годишна кола нищо чудно да е на много километри също. Аз бих взела кредит само за нова кола, не и за блъсната понеже била мечтана. Мисли в дългосрочен план.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 09:10 от Di Soleil

# 12 029
Мъжете имат различно отношение към колите, спрямо жените. В общия случай.
Не бих пренебрегнала мнението на баща ти. Според мен иска по-голяма сигурност за теб, след като пътуваш толкова много.

Общи условия

Активация на акаунт