?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 800
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 11 445
  • Пловдив
Между другото - към момента в английското кралско семейство изглежда няма случаи на хемофилия. Интересно как се отъраваха, а? Дали няма свежи гени от недотам кралски произход?

# 11 446
По-честите генетични увреждания на острова се срещат заради бедния генотип (еднообразни гени) и затвореност на територията (остров). Сега не е така, но дълги години е било така.
В Германия са с по-разнообразни и вече в днешно време мнооого привнесени външни гени.

# 11 447
Между другото - към момента в английското кралско семейство изглежда няма случаи на хемофилия. Интересно как се отъраваха, а? Дали няма свежи гени от недотам кралски произход?

Виктория е била носител, от нея нататък не зная, но ще и погледна родословното дърво. Ако Елизабет не е носител, от нея се прекъсва “нишката”.

Всъщност, “на острова” притесненията за между родствени връзки в момента са по-скоро за неевропейското население (пакистанци).

# 11 448
Маса жени смятат, че след децата живот няма, обаче стискат зъби, търпят и все мъжете виновни, с тази разлика, че господата се изплъзват във всеки удобен момент.
Фърляйте ги тез деца на бащите и го удряйте на живот, щото нали виждате какво става - кой превари, той завари!
Ти го казваш саркастично, но аз поддържам тезата ти наистина.

Не е саркастично. Макар да не е желателно човек да се чувства впримчен в семейния живот, много хора създават семейни модели на принципа аз на тебе, ти на мене. Колкото и да насърчавам жените да бъдат поливалентни и адаптивни, когато няма баланс, следва да се предприемат други действия.

# 11 449
  • Пловдив
Един път да съм съгласна с теб.

# 11 450
Дренке, кажи го с думи прости съветваш жените да са  “ поливалентни ??? И адаптивни”, те разбраха ли те?  😅

# 11 451
  • Пловдив
Дренке, кажи го с думи прости съветваш жените да са  “ поливалентни ??? И адаптивни”, те разбраха ли те?  😅
Е па да. Некои сме я разбраале.

# 11 452
Аз честно не разбрах, моля за кратко обяснение.

# 11 453
Поливалентни сигурно ше рече да се свързват и с други валентности, демек мъже.
Адаптивни, да се приспособяват към  живот с няколко мъже.

Не съм сигурна...

# 11 454
  • Пловдив
Поливалентни означава да бъдат многофункционални. Т.е. една жена да не бъде само майка и съпруга, да бъде личност, професионалист, просто човек, и освен всичко да си има собствени хобита НАПРИМЕР.

Когато ми се налага да се представя с малко думи, например с 5 думи, не се представям на първо място като майка, на второ като съпруга.

# 11 455
Пример за поливалентност (многофункционален) е известната картина на Салвадор Дали на детенце с бяла ризка захапало плъх от когото се стича кръв. Плъхът и кръвта са във формата на брадата на Зигмунд Фройд. Хем плъх,хем брада...

# 11 456
Това поливалентни ми звучи като през социализЪма, комсомолька, отличница, съпруга , майка, многомашинничка, домакиня и т.н. Има такива архивни кадри от 50-60 години с усмивка и забрадка тъче на 200 стана.

# 11 457
Махаме домакиня и отличничка, и сме готови.

# 11 458
  • Melmak
Тези неща не са ли валидни и за мъжете. В днешно време можем да сме всестранно развити и това май не е лошо. Въобще като хора, без оглед на пола.

# 11 459
Щях да реша, че е някакъв майтап, ако не беше посочила и адаптивни към непознатите думи…

Общи условия

Активация на акаунт