Прахосмукачка робот - 24

• 55 405
  • 776
  •   1
Отговори
# 480
Понеже говорихме за Roborock, ето този се доставя до България:

https://amzn.eu/d/bBS53q3

473.95 евро е в момента.
Страхотно попадение - поздравления.
Някой има ли идея с гаранциите как стоят нещата при поръчка от amazon.de ако се наложи?

Поръчвала съм артикули, предлагани от тях. При проблем, пиша в чата, намират решения за минути. До момента най-често са искали да върна към техен склад, за тяхна сметка, възстановяват сумата след получаването. Навсякъде ги хваля вече, защото на никой наш търговец вече нямам доверие за гаранцията.
Sixsens, очаквам впечатления, когато я изпробваш. Може и на лични.

# 481
  • 1st floor
Здравейте!
От година и нещо съм с Roborock S7 - по препоръка от темата се спрях на нея и досега действаше безотказно.
Но от известно време вече не е толкова прецизен - оставя боклучета и мъхчета или ги влачи и пуска някъде.Нямам килими , само паркет и гранитогрес.Сменила съм всички четки и филтър. Поддържам го и чистя редовно.
Но забелязвам,че дори в контейнера вече не събира толкова,колкото преди.Беше ми такава радост тази машинка, сега като я гледам направо ми се плаче Frowning1
Има ли нещо ,което мога да направя или просто живота и свърши ?
С S8 съм и имам същия проблем. Питах по-напред в темата и ме посъветваха да намеря старо мнение за продухване на автомивка с въздух под налягане. Аз даже си спомням, че го четох преди време, но сега не мога да го намеря. Ако някой помни, моля да пише! Simple Smile

# 482
Аз писах за продухването. Вадите контейнера, взимате само робота и отивате на някоя бензиностанция. Там на въздуха за гумите го продухвате хубаво отвътре, там където стои контейнера. Или си купувате въздух, от този за клавиатура и си го продухвате сами удома. Мъжът ми прави второто за нашия S7. Мисля че няма нужда чак в сервиз да го пращате за това почистване.

# 483
  • 1st floor
Благодаря ти, че се включи! Още днес ще купя спрей с въздух под налягане. Дано успея да я оправя!
Опцията сервиз не ми допада, ако ема друг вариант. Първо, че ще ми липсва. Второ се притеснявам на какъв “майстор” ще попадне и дали няма да ми я върнат по-зле.

# 484
Благодаря и аз!
Ще пробвам.От къде купувате този спрей?😊

# 485
  • 1st floor
Благодаря и аз!
Ще пробвам.От къде купувате този спрей?😊
Аз от Офис 1. Предполагам, че ги има и в големите вериги за техника.

# 486
Ако видите, че в контейнера за боклук не се събира прах, а той остава извън него, докато работи робота, слагате ръка тук, за да усетите духа ли силно.

Ако не усещате, значи се е задръстил с прах.
А самото продухване се прави тук:

Случвало ми се е да се задръсти за прекалено кратко време от килими, които са стари, не се почистват редовно и не се дават редовно за пране.

# 487
  • 1st floor
Благодаря ти още веднъж! Даже не знаех, че я има тази дупка там! Blush

# 488
  • Somewhere over the Rainbow
Може ли само да вмъкна за продухването с компресор за гуми: трябва да се прави внимателно, че преди години съпругът ми при поредното продухване беше издухал някаква малка част от прахосмукачката, не я намери и така се простих с нея.

# 489
Ако видите, че в контейнера за боклук не се събира прах, а той остава извън него, докато работи робота, слагате ръка тук, за да усетите духа ли силно.

Ако не усещате, значи се е задръстил с прах.
А самото продухване се прави тук:

Случвало ми се е да се задръсти за прекалено кратко време от килими, които са стари, не се почистват редовно и не се дават редовно за пране.
Показания модел има ли станция, на която изпразване събрания боклук или е само кръглата самоходна пита?
Показания от вас отвор води ли на някъде или е кухина и като обдухвате прахоляка се връща към вас навън?

# 490
Нямам станция за мое съжаление. Grinning Само робота е (кръглата самоходна пита). Вътре има финна мрежичка, която всъщност се задръства с прах. Като се духне вътре праха се връща към теб. Така че трбява да се внимава.

# 491
Много благодаря за обясненията. Моя е със станция. Но ще огледам питата при първа възможност. Въпреки, че беше качил по улея цяла запалка до торбичката за боклука.

# 492
Здравейте отново. Преди време бях писал за съвет за избор на робот със станция и от черния петък си взехме вкъщи xiaomi x20+. До момента сме много доволни от робота, но имам едно питане към вас. Имате ли във вас прагове и с какво роботите Ви ги преодоляват? Понеже едната ни стая е на по-ниско ниво от другите 2. Разликата е някъде около 4 см, а робота го дават да преодолява препятствия до 2-2.5 см. Гледах в Интернет че има разни рампи за роботи високи по 1.8 см., които се залепят до прага. Вие използвате ли такива и доволни ли сте?

# 493
Аз вече 2 месеца се оглеждам за такава рампа,но нашият праг е 6 см. Не успях да намеря по-висока рампа от 2см и ще съм много благодарна, ако споделите за такава.

# 494
Назад в темата бяха писали за рампи, потърсете. По спомен - от Алиекспрес и потребителят беше недоволен май.

Общи условия

Активация на акаунт