Прахосмукачка робот - 24

• 54 226
  • 776
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, имам поръчение от приятелка да ѝ препоръчам робот за миене на прозорци.
Възрастни са хората и не особено придирчиви, но, моля, препоръчайте адекватен модел, че аз нямам опит с този тип роботи.

# 676
  • Пловдив
Момичета, имам поръчение от приятелка да ѝ препоръчам робот за миене на прозорци.
Възрастни са хората и не особено придирчиви, но, моля, препоръчайте адекватен модел, че аз нямам опит с този тип роботи.
Има специална тема за роботите за прозорци.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1644845

# 677
  • Перник
Здравейте,
Какво ви е мнението за Rowenta xplorer70? Simple Smile

Гледах и параметрите, но предпочетох Xiaomi S20+, защото е по-тиха, с по-голяма батерия и по-голям капацитет на контейнерите за прах и вода Simple Smile

# 678
Здравейте!
Въпросът ми е към тези потребители, които имат опит с прахосмукачка робот Rowenta X-plorer serie 50. Слагам го в спойлер, за да не досаждам на останалите.

Скрит текст:
Роботът е на моя близка, възрастна жена, а аз помагам. В гаранция е и работи, но след три месеца в които не е ползван, стоял на докинг, изгубил връзка с приложението. Направих всичко възможно - ъпдейт и рестарт на телефона, на интернет, изтрих приложението и продукта, инсталирах отново приложението, зададох продукта с ново име и отново същото - стои червена удивителна и "извършва се връзка с робота". При първончалното свързване не е имало никакъв проблем - каза ми дъщеря ѝ, която е в чужбина, купила го е докато е била тук на гости.
Опитах с друг телефон и друг wi-fi - хванах от долния етаж, където живеят други роднини.
Нищо не е променяно през времето откакто е купен - същият телефон, същият интернет.
Писах на официалния сайт на Rowenta. Изпратиха ми инструкциите, които са и на сайта им. Полза никаква.
Накрая се обадих в двата оторизирани сервизи в Бургас - едно и също - чиновничката, която приема, освен да ми каже да го занеса, друго не може да направи. Исках да говоря с техник - ако там свържат робота, а у дома на близката ми отново няма връзка, какъв е смисълът на разходката.

Въпросът ми е - някой имал ли е такъв проблем и как го е решил? Има ли смисъл да се занимавам още - роботът работи, но не може да се проследи на колко процента е заредена батерията и къде точно бил чистил. И трябва ръчно да се сложи на докинг.

# 679
  • у нас
Гледах и параметрите, но предпочетох Xiaomi S20+, защото е по-тиха, с по-голяма батерия и по-голям капацитет на контейнерите за прах и вода Simple Smile
Доволна ли сте? Добре ли се ориентира?

А по принцип постоянно ли стои включена станцията в контакта? А блуутута?

# 680
  • Перник
Доволна ли сте? Добре ли се ориентира?

А по принцип постоянно ли стои включена станцията в контакта? А блуутута?

Доволна съм Simple Smile Ориентира се добре, не се удря в мебелите, за разлика от мен Grinning Не пада по стълбите, което ми беше много важно. Станцията си стои включена в контакта постоянно, прахосмукачката се връща за зареждан след всяко чистене. Блутуут не ползва, свързва се през Wi-Fi.

# 681
Лучия, направо гаранционен сервиз, според мен. Ако като се върне, пак е така, отново сервиз. Ако не го оправят, да го заменят. Няма какво да се мъчите с гаранционен продукт. След това има време за компромиси, в гаранция няма нужда от такива.

# 682
Grimozo, aко при тях я свържат, а у дома - не, ще започнат оправдания с телефон, интернет. Затова ще искам да я свържат с моя телефон. Нямам представа дали ще я заменят само заради липсата на връзка с приложението.
Затова се надявах някой тук да сподели опит.

# 683
Здравейте, влизам директно с въпрос и обешание, че се връщам да попрочета старите ви теми, но бързам да си купя прахосмукачка робот.
Интересува ме има ли смисъл от тези модели, които са с моп, при положение че удома на всякъде е с ламинат и то некачествен и едва ли ще я използвам. Ще се ползва само прахосмукачка. От друга страна пък гредах, че колкото по-нов модел , толкова е по мощна . Разглеждах последно s8+

# 684
Има смисъл, защото обира финен прах с мопа. Може да я пускаш само да чисти или да чисти и мие едновременно.

# 685
А дали ще се прецака ламината, защото не е никак качествен

# 686
Съмнявам се. Аз естествен паркет мия с мопа и нищо му няма. Ти не си представяй, че се мокри с много вода. Мопът е просто влажен, не мокър. Hug

# 687
  • у нас
Може да, се настройва нивото на вода, която може да се отделя, когато се минава с мопа.

# 688
  • Перник
И ние имаме ламинат - около 50 % от площта, която роботът чисти. Не мисля, че би го повредил повече от бърсането с кофа и парцал, че и с препарат. А аз понякога слагам и топла вода. И това се случва минимум веднъж седмично. За 5 години не е мръднал ламинатът. Пък не е особено качествен. Роботът мокри значително по-малко, отколкото аз (по подразбиране е на най-ниската степен на мокрене и не съм я променяла). И не търка петна от кални обувки, разлят компот и т.н.
За мен определено има смисъл от мопа. Не е задължително да се ползва при всяко чистене, но е хубаво да го има Simple Smile

# 689
Чистя си ламината с мопа на робота всеки ден, пета година. В старото жилище беше стар (заварен) и некачествен ламината и въпреки това не е имало проблем.

Общи условия

Активация на акаунт