Отговори
# 105
Ев, а ако оставяш на таблата нещо наистина вкусно? Нашият младеж започна да посяга и да си слага в устата от скоро бананови палачинки, очевидно че много ги обича. И от там насетне вече все бърка по купите и тика в устата. Смешното е, че не се сеща да отхапе, а тъпче цялото.

# 106
Лейди, благодаря за съветите за лятна количка. Ние сме със съвсем стандартна, която е 3 в 1, но ми е тромава. Сякаш наистина не ми се иска да купувам друга, по-лека и заради това съм се зачудила за триколка. Една моя приятелка ползват триколка и са доволни, но все пак си зависи и от детето.

Пламена, за съжаление няма нещо, което да ѝ е любимо. Всъщност млякото го приема с най-голям ентусиазъм, но то не се брои Grinning И аз правя от време на време бананови палачинки, но ако изяде една, ще е добре. Общо взето аз си похапвам от нейните ястия. Blush

# 107
  • В твоето съзнание...
Ев, ще започне да си опитва, не се тревожи. И при нас захранването е тегаво, има дни дето яде всичко, даже някакви неща дето изобщо не са ми се получили... Има дни дето не яде и нещата дето уж обича.
Покрай зъбите и мляко даже е отказвал.

Аз ако нямах лятна количка, не знам дали сега бих се засилила да купувам. Той вече хич не иска да седи в нея, ходим само до площадката, но и това ще преустановя сигурно , с раницата ми е по-бързо и удобно.
За триколките, единственото което виждам като минус е, че в тях не могат да спят.

За дрехи - нашите са предимно на HM, но каквито и да са, катш си влачи коленете по земята все ще се съсипят. Ама пък нали са за твоа, да се износват.
Взимала съм и на Джордж, но нещо ми се струва, че са леко умалени.

# 108
Здравейте и от нас.
Относно количката, аз я смених нашата с лятна и маневрена още есента. До момента съм с лятна количка, само сложих зимно чувалче и много добре ми се получи. Използваме Chipolino Twister. Бюджетна е и на мен ми е удобна.
Относно лазенето, Мати не ходи още, само се изправя, но аз не съм ОК с идеята да го пусна да лази на площадка. Заради зъбите постоянно си лапа вюръцете, а софийските площадки са толкова мръсни, че няма шанс да го пусна.
Относно дрехите, с първото ми дете поръчвах само George. Е, да де, но издържаха точно три месеца (за колкото ми бяха и нужни). Много мекички и хубави, но не мога да кажа, че са високо качество. Аз съм много доволна от една турска марка - Breeze. Не са скъпи, но не са и на цената на Пепко и Синсей.

# 109
Здравейте, момичета! 💐
От дълго време не съм писала, не смогвам с времето.
Ние имаме проблем с храненето от седмицата насам. Sad отказва да яде абсолютно всичко. Стиска уста , бута ми ръката и хленчи, ако настоявам. То и преди не ядеше с желание( всеки път цяло представление изнасям , като клоун), но сега тотално отказа. Само сутрин успявам да дам някакво количество кус кус. И през деня адаптирано мляко- 150 мл по обяд и следобед пак, а вечерта каша или, ако откаже пак мляко...все едно е малко бебе..но наистина нищо друго не приема в момента.
Случвало ли ви се е? Отчаяна съм. Мислех да не е от зъбите. Вече има 8 предни и ми се струва, че расте нещо отзад.
Пс. По принцип е захранен и бяхме заместили и трите хранения с твърда храна, но до преди седмица

# 110
Cat woman, много се разваля апетитът при никнене на зъбки. Моят син има избиващи кътници от 2 месеца, растат поне 2 едновременно и на моменти стиска устата и не яде. Лига тече ли при твоето бебе?

# 111
So close, не съм видяла да тече лига засега. Но явно го сърби някъде навътре, постоянно вкарва пръст в устата назад ( чесалки не одобрява хаха).
През деня е като пружина, не спира за миг. Нощем ме буди да яде мляко към 1-2 през нощта ( откакто се е родил така) и сутрин става в 5:30-6 ч. Изцяло ми е разрушил ритъма на сън и вече не заспивам с часове като ме събуди и при първоначално заспиване не мога да заспя по 2,3 часа. За съжаление и денем не си наваксвам, тъй като никога не съм можела да заспя през деня (сигурно имам неспокойна психика). И се движа като зомби месеци наред😃. Сега като отказва и да яде тотално ще откача от нерви.
[[video][/video]quote author=So close link=topic=1620384.msg47593093#msg47593093 date=1707484195]
Cat woman, много се разваля апетитът при никнене на зъбки. Моят син има избиващи кътници от 2 месеца, растат поне 2 едновременно и на моменти стиска устата и не яде. Лига тече ли при твоето бебе?
[/quote]

# 112
Здравейте, момичета! Аз се включвам с едно по-различно питане и молба за препоръка. Бяхме взели комбинирана количка на kikka boo, но летният кош не е много удобен, а и взе да става тесен за Никола. Та препоръчайте ми лятна количка, от която сте доволни. Нека да е лека и маневрена, че я нося заедно с детето по стъпалата в блока ...
за мен е хем удобно ,хем бюджетно имаме Чиполино Майли . Имаме зелена😄 От няколко дни и ние проучваме площадката и се кефим н батковците и на пързалката... Ходи с мен само ,ако има стимул да гони някое дете 😄😄 много им се радва , очарователнии ,има си и негативни моменти майчинството , но като цяло и аз започнах да се наслаждавам на живота с беби 😄😄 . Като заговорихте за РД се сетих да ви покажа какво съм взела на символична цена и дано времето да позволява на вън в двора 😁

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 21:44 от Танюша @

# 113
момичета, има ли някоя успяла да регистрира успешно бебето си на държавна детска кухня в София?

аз не успях да регистрирам моето бебче през м. януари за м.февруари. От 23 чнуари насам, няма места за м. март, изписва ми "Поради липса на места регистрацията в КДХ Витоша ще е възможна от 24.02.2024г.", след 24.02 реистрациите са за м. април... но както е трънало може и да не успея никога да я запиша...

исках да ви питам, струва ли си чакането? - и там ли отвят със сол, захар, и там ли не дават плод за десерт, и там ли запържват с брашно всяка манджа

чудя се дали да не запиша бебето си на частна детска кухня?

# 114
Стига да имаш финансова възможност, часната детска кухня е супер вариант, поне според мен. Разнообразно меню, в менютата над 1г има сол и захар, но е доста малко и не се усеща(пробвахме и такова меню, понеже ми беше интересно в какви количества са солта и захарта). Има опция за доставка до врата, като цяло не виждам негативи. Даже не съм помисляла за държавна кухня.

# 115
кукличка, аз записах сина си на кухня към район Витоша. След Нова година точно, имаше места. Започна да яде от февруари. Според мен няма да се чака дълго, на 24.02 си струва да се обадиш да питаш. Имаш ли бележка от педиатъра?
Сол не слагат май, в десерта (кисел) има захар, ама аз последните пъти не го давам. Иначе супата и основното са вкусни.

# 116
кукличка и аз се опитвам да запиша моето дете за държавна кухня, но от общината ми казаха, че още децата записани през ноември не са ги приели, та ще си почакам. През това време мисля да пробвам с частните, там поне имаш възможност да си вземеш и само за 1 ден.

# 117
Кукличка, звънни на друга кухня в близост да питаш за свободни места, Красно село удобно ли ти е? Държавната е вкусна и е само 1.3 лв. на ден. Струва си.

# 118
So close можеш да се запишеш в друга община, не го знаех? Как става записването, че аз вече подадох документ в нашата + бележката от педиатъра.

# 119
  • В твоето съзнание...
Аз съм чувала добри отзиви за държавната кухня, но всеки път забравям да взема бележка от педиатърката, за да се регистрирам. При нас в район Люлин, до колкото знам има места, но за район Витоша явно е голям напливът, знам че най-много места се освобождават при тръгване на деца на детска градина.

Иначе докато се чака за държавна, няма причина да не се пробва частна, ако имате финансовата възможност.

Аз по-скоро се чудя дали скоро да не пробвам с менюта 12+, че с пасираната храна не ни се получи последно.

Общи условия

Активация на акаунт