Отговори
# 90
March, със сигурност не е лесно, Петърчо е на ясла 3 дена в седмицата - и особено дните, в които съм в офиса, много добре ми се отразява - 8 часа само с възрастни, 
А в дните, в които съм хоум офис, просто напълвам менталния баланс от малко тишина и подреждане.
На нас лично това ни помага да се мотивираме и да прекарваме времето заедно по-качествено, с някакво занимание, или разходка или там каквото.

# 91
march23, съвсем пасирана ли е храната, тази, която е от 7 до 12 месеца?
Моята госпожица не иска да си взема с ръце. Все избутва и си ги дърпа като ѝ давам, я бисквита, я плод, но упорствам, все някой ден ще се научи.

# 92
Lucie_ Честит празник на малкия, с пожелания да бъде много здрав, щастлив и много да ви радва! TadaParty Time

march23 с частна ясла ли ще пробвате или с държавна?

При нас с моята госпожицата яденето е на някакви периоди, от време на време имам чувството, че яде супер много, през друго време, че не яде почти нищо, но важното е, че на края на месеца като минем през педиатъра и тя винаги е качила поне 300-400гр.  Оставям я да яде колкото иска, като й давам главно твърда храна. Най-сложно ми е като съм решила да й дам супа и тогава трябва да й помагам, че не е много умела още с лъжицата, чака някой да й я напълни и тя да се опитва да си сложи максимално количество в устата. Satisfied

За рождения ден планираме нещо по-голямо, но за сега сме само до плановете, още сме до никъде, но се надявам скоро да се вземем в ръце и да започнем да планираме, че все пак 11.03 чука на вратата. Flushed

# 93
Кои овесени ядки препоръчвате?

(Редактирано)

Аз от самото начало вместо попара давам от тези: , но никога не сме имали проблем със запек. Дано и да няма. Аз ги давам със сирене и масло и добавям няколко лъжички АМ. Това ни е сутрешната закуска, когато мама още не се е събудила достатъно 🥴🤣
Днес опитах да дам с плодово пюре, но не се хареса. Ние имаме проблем като цяло с плодовите пюрета. В началото аз не исках да давам, а сега се оказа, че той не иска да ги яде. Аз и не настоявам особено честно казано, защото не виждам никаква полза от яденето на сладък, сварен плод. Но все пак мисля да се опитам да направя някакво междинно хранене със свежи плодове. Или поне ще се опитам тези дни.
 Ev, аз смятах, че имаме голям проблем с гладко пасираната храна. Месеци наред правеше физиономии  на отвращение ако не дай си боже съм пропуснала някоя не добре мляна частица в пюрето. Всичко обаче се оправи от само себе си, когато започнах да го слагаю с нас на масата, докато вечеряме. Запична да проявява повече интерес към истинска храна, после започнахме с трохички хляб, после малки парченца и вечв ми е трудно да си скрия храната от малкия бандит 🤣 Даже в момента имаме почивка от зъбите и не иска да яде пюре кл в него няма натрошен сухар под формата на крутони. Интересно му е да дъвче и да се радва на новите зъбки 🤣
 kinira, как я научи да яде самостоятелно с лъжица? Алекс имаше голямо желание в началото на захранването, но тъй като тогава ми беше все още много стрес цялата ситуация с храненето изпуснах момента и сег ако му напъ6лня лъжичка и му я подам понякога си я хапва, но доста често я мята през рамо. В случая грешката е в мен, но вече е късно да я осъзнавам. Все пан приемам съвери 🤗😘

# 94
lady25 За лъжицата май нищо специално не правих, даже в началото и сама загребваше, май много й харесваше оризовата каша без нищо, но сега трябва да напълня лъжицата. Та за съжаление не мога да помогна много в тази насока. Worried

# 95
Kinira,
А каква лъжичка ползваш?

По наблюдения:

Тази зелената е удобна възрастен да храни с нея.

Тази тумбеста дръжка е удобна бебето само да си нацели устата.

А тези не са удобни за нищо. Joy

# 96
Любимата лъжичка в момента е тази, като тя ползва малката, голяма уж е за мен, но реално рядко я ползвам.

Имам и от последните показани, да с тях не се справя въобще много е плоска сякаш и съвсем нищо не може да остане на нея. Но все пак тя най-лесно яде овесени ядки със сирене или просо със сирене или пък крем супа с доста напоен хляб.

В началото на захранването й давах да яде и с такива лъжички:

Като използвах повече тази без дупката, та мисля, че от там се понаучи как точно се ползва лъжицата, но я научи и че нещата не изтичат толкова лесно. Sweat Smile

# 97
Честит да е малкия Петърчо Heart Eyes страхотен празник сте му спретнали!

Ние май ще съберем приятелите с децата им и бабите и дядовците някъде със заведение и детски кът. Не ми се иска да правим грандиозни неща и без това се напрягам много, когато аз трябва да бъда домакин на подобни събития.

Ние вече пробвахме няколко кухни - хер бебе, фуристо, юначе и българче. Хер бебе не му допадна, много са течни нещата, а той не обича така. Българче също са по-течни, а и там няма десерт.
Сега редувам фуристо и юначе и си хапва нещата. Фуристо са си на парчета нещата, има и малко сол което не ме кефи много ама на вкус не се усеща. Юначе са си пасирани, ама пък ги хапва малкия.

# 98
Здравейте, момичета! Аз се включвам с едно по-различно питане и молба за препоръка. Бяхме взели комбинирана количка на kikka boo, но летният кош не е много удобен, а и взе да става тесен за Никола. Та препоръчайте ми лятна количка, от която сте доволни. Нека да е лека и маневрена, че я нося заедно с детето по стъпалата в блока ...

# 99
Май ергобейби метро са готини, ама са си цифра. Ние се замисляме също за такава количка, но предвид че се надявам до няколко месеца да не я ползваме тази толкова усилено, се чудя дали има смисъл.

А също с въпрос, непроходилите бебета, които пълзят и се изправят за сега, пускате ли ги по детски площадки и полянки? В една група четох пост по темата и досега не се бях замисляла, смятах чак като проходи да го пускам така свободно ама сякаш ми се иска отсега да опознава света.
Ако да, обличате ли ги някак по-специално?

# 100
Plamena, моят още не може да ходи без помощ, но от 2-3 дни го пускам да пълзи и проучва детската площадка. Изправя се по пейките и е голям кеф. Да цапа се, но е време да опознава света според мен.

# 101
Преди няколко дни за първи път го пуснах да ходи на площадката, като го държах за ръчъчките. Няколко пъти искаше да седне и да пълзи, но не го пуснах. Въобще не беше с подходящо облекло за целта 😆 Но и не знам, кое би било подходящо.

Относно лятната количка - ние поръчахме такава, която се сгъва и става много компактна (като малко куфарче за ръчен багаж). Може да се качиш с нея на борда на самолет, не заема много място в багажника на колата. Още не сме я получили и тествали, за това не смея да я препоръчам.
Първоначално и аз бях харесала Ергобейби Метро плюс, но ходих в магазин, за да я видя на живо, и не ме грабна. Стори ми се много тясна, а и в коша отдолу можеше да се сложи много малко багаж (1,5-2 кг, ако не се лъжа).

# 102
  • В твоето съзнание...
Ev_ съвсем пасирана е, и затова на Вики не му се понрави. Оставяй ѝ неща на таблата да си ги взима така и все ще прояви интерес в един момент.

Kinira с частна ще пробваме сега, а на есен ако ни приемат и с държавна.
Аз ако му загреба с лъжицата, също си я слага сам в устата, даже когато не умира от глад, предпочита така да процедираме. Но ако е нещо много течно, до устата му се е разляло...
Лъжици сме пробвал различни, само от този модел като розовите нямаме. Ама ще взема да пробвам и с такава.

За летните колички... Аз още на третия му месец го сложих в Ergobaby Metro +,  в другата му беше много жега, а на мен ми беше сложно да я катеря на колата. Ергобейбито към онзи момент беше единствената с достатъчно легнало положение, която намеирх.
Иначе доста добри отзиви съм чувала за Chipolino Move On и Twist.

Аз го пускам да пълзи по площадката, замислих се дали не трябва да взема някакъв софтшеш, за да не съсипваме панталоните, но пък със софтшеша май ще му е жега сега... Та и аз не знам какво е правилното облекло.

# 103
march23, благодаря за информацията! Иначе започнах да слагам неща по таблата, но да се сети да си ги поднесе към устата - не Blush А ако аз насочвам, си дърпа ръцете и се сърди. Дано започне в някакъв момент и сама... Така или иначе сега трудно яде твърда храна. Чакам уж нови зъби да се появят.

Аз по площадките я държа за ръце да върви или я оставям до някоя пейка да ѝ служи като опора и да се придвижва. Засега не се е тръшкала да иска на земята, но ще дойде и този момент. Интересно ѝ е наоколо. Hug
Като сте заговорили за по-леки варианти на колички, се замислих дали да не се огледам и аз за такава, но като цяло много ми се иска да сме без. Чудя се за лятото кое ще ни е по удобно - лека количка или триколка.

# 104
Аз имам лека и много компактна за сгъване лятна количка, която не бих препоръчала за нищо на света. Голяма прецаквация с нея. Иначе я ползваме за път от както Алекс започна да седи сам, но видимо хич не му е удобна, стои като изсипан в нея. Така че за мамите, които се колебаят от злощастния си опит бих препоръчала да има твърд гръб на 90 градуса наклон. В момента и аз мисля за триколка, понеже вече хич не му се стои в количка, а и нашата си е за смяна.
 Относно пълзенето на площадката: ами пускала съм го няколко пъти преди да проходи, но ние така или иначе зимата рядко излизахме.
 Някой беше написал, че детето не било с подходящи дрехи. Мами МОШЛЯ ВИ не купувайте Пепко, Кик, Синсей и разни такива. Нямам нищо против евтините неща, даже ММ би казал, че съм най- стиснатия човек на света. И точно поради тази причина не миога да си позволя да купувам дрехи за еднократна употреба. Има достатъчно групи във фейсбук, където се продават нови маркови дрехи Джордж, Некст и какво ли още не на изключително добри цени, по- добри от тези, на посочените магазини. Надявам се да не обидя някого. Не това е целта ми. Просто имам няколко подарени от тези магазини и съм в тотален потрес на какво заприличват следн едно пране. Като майка на момче, която нема нужда от дрехи за кипрене, предпочитам да купя малко, но да не приличат на парцал след първото пране.
 Съжалявам и пак казвам, че се надявам да не обидя  никого, но за мен това е абсолютна безсмислица  и поради някои лични причини много сен паля на тази тема. Отново се извинявам 🤗

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 22:17 от lady25

Общи условия

Активация на акаунт