Случи ми се нещо странно XXIX

• 85 115
  • 817
  •   1
Отговори
# 720
Аз за моя случай нямам никакво адекватно обяснение.

# 721
Преди някъде месец, може и повече, една сутрин тъкмо се събуждам, и чувам женски глас да казва нещо. Но май бях заспала със слушалки в ушите, затова не чух какво конкретно каза, стори ми се, че интонацията беше укорителна. Отначало реших, че е майка ми, те с баща ми спяха в съседната стая, но когато се разсъних и се ослушах по-внимателно, чух само, че майка ми хърка. Най-вероятно е просто нещо да ми се е причуло в просъница, принципно в този промеждутък винаги се чувстваш нереално. Не е била съседка, защото гласът ми прозвуча все едно е тук в стаята. Да уточня, че бяхме тогава в хотелска стая, и другата вероятност е да са минавали други гости на хотела покрай вратата на апартамента, а той се намираше точно до асансьора на етажа, и някоя жена да се е скарала на детето си, затова женският глас да ми е прозвучал укорително. Но впечатлението, че е вътре в стаята, беше много силно.

# 722
Аз си чух името вкъщи, когато бях при родителите ми. Сигурна съм, че някой ме извика, но за разлика от друг път - гласът не беше познат. Това може да си има и логично обяснение, разбира се, просто ме събуди и ми беше странно.

# 723
Това с миризмите и при мен се случи скоро. Живеем в къща, ние сме на третия етаж. Миналата седмица влизам в спалнята и ме “удари” миризма на свещи като в църквата. Стъписах се. Няма откъде да е, бяхме сами с децата. Следобяда пък по стълбите усетих същата миризма. Сега връщам лентата назад и се сещам, че е било около датата на смъртта на дядото на ММ.

# 724
Това с миризмите и при мен се случи скоро. Живеем в къща, ние сме на третия етаж. Миналата седмица влизам в спалнята и ме “удари” миризма на свещи като в църквата. Стъписах се. Няма откъде да е, бяхме сами с децата. Следобяда пък по стълбите усетих същата миризма. Сега връщам лентата назад и се сещам, че е било около датата на смъртта на дядото на ММ.
Абсолютно същото ми се случи една вечер преди да заспя преди около седмица. Буквално няма откъде да дойде тази миризма на свещи (точно като в църквите) в стаята ми. При нас никой не е умирал около тази дата.

# 725
Тази нощ, към 4:30, което си е направо сутрин се събудих от усещане за присъствие до мен в леглото. Спя сама. Странно беше. Като се събудих чак подскочих от стряскането че има някой до мен, но не защото го видях, а защото го усетих. Нищо общо със сън или някакви парализи. Нещо/някой ме стресна..и избяга:)))

И при мен го има това от около месец насам. От време на време както се унасям в съня си или директно се будя през нощта и усещам как започва да ми вибрира тялото, настръхвам и тялото ми просто знае, че има нещо/някой до мен. Една нощ директно излетях в просъница от единия край на леглото в другия. Много голям страх усещам и сърцето ми тупти много силно в такива моменти. Преди никога не ми се е случвало, започна преди около месец и поне 3 пъти ми се е случвало досега. Много странно.

# 726
  • Мадрид / София
Усещането за парфюм/аромат свързан с  близък починал означава, че ти дава знак, че е с теб в този момент. Това е един от сигналите, които използват за да комуникират с живите.
Когато се събудите към 3-4ч сутринта - много вероятно да сте били в друго измерение по това време. Психолозите го обясняват с това, че се навлиза по това време във фаза на тета вълни и това спомага да посетим други измерения. При събуждане честотата на вълните се променя и бързо забравяме "съня".

# 727
От година се будя в 3.Четох,че е свързано с детоксикация на черния дроб.✌️
Редовно усещам мирис на цигари Аз не пуша от над 25 год.Моят любим татко беше пушач,но съшо ги отказа,близо 20 год.,преди да почине.Иска ми се да вярвам,че е това показва,че е до мен Но най-вероятно е игра на мозъка и извикване на спомени.

# 728
  • BG-DE
Като заговорихте за необичайни миризми се сетих как преди около месец късно вечерта и двамата с ММ усетихме миризма на препечени филийки, аз бях в спалнята, а той в хола и в цялото жилище само в тези две помещения се усещаще силна миризма на препечен хляб, която просто нямаше откъде да дойде, защото дори съседите от долния етаж(живеем в двуетажна къща) бяха на почивка тогава, а и беше към 1ч. след полунощ.

# 729
В храма на Преподобна Стойна аз стоях на пейката, намираща се до малкото прозорче отстрани на стаята й (на 2я етаж) и там на няколко пъти усетих полъх. Навън беше 35 градуса, а прозореца беше затворен....

# 730
  • Мадрид / София
При посещенията приживе на падре Пио и на мадре Есперанса, са усещани миризма на цветя. Тъй като вероятно не знаете кои са те, ще ви кажа:
И двамата са били дълбоко вярващи монах и монахиня, живяли в манастири. И двамата са имали типичните рани на ръцете и краката, както при Иисус, които са кървяли. И двамата са имали дарбата да "виждат" и са били посещавани от много хора в нужда. Има книги издадени за живота им, а за падре Пио има и филм.
Та мисълта ми беше за усещането на цветен аромат около тях приживе и не защото са използвали парфюми 😉. Знак за святост е.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 20:44 от Angela61

# 731
Намерих филма, благодаря. Дано го има в Замунда да го гледам.

# 732
Не сте ли чели, че един от симптомите след прекаран Ковид е усещането на миризми. Тази зима за пръв път карах Ковид и и досега усещам миризма на нещо, което го няма около мен, например лук, препечен хляб и разни други миризми, в това число и на ракия. Миризма може да дойде и от улицата. Имам приятелка, която има голям проблем с непоносимост към миризми. Тя ми е казвала колко парфюми усеща по улицата, включително и миризма на прах и омекотител, когато мине покрай някой балкон. Когато сме заедно, аз въобще не усещам тези миризми, въпреки че имам нормално обоняние.

# 733
  • BG-DE
Не мисля, че е свързано с Ковид, откакто се помня ми се случва да усещам миризма, която няма откъде да дойде, най-често е хубава но понякога и гадна, обаче никога хората около мен не я усещат, само аз. В случая с мириса на препечени филийки странното беше, че и ММ усещаше същата миризма и то само в тези две стаи (хол и спалня) другаде не, навън включително 😊

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 21:59 от Menerva

# 734
Случка от днес.Бях при непозната за мен клиентка.В апартамента сме само аз и тя.Изведнъж с периферното си зрение виждам мургаво момче,със синя тениска,което бяга към мен и ще ме блъсне.Стреснах се,за малко да извикам.Поглеждам и няма никой.След около час,с куфари пристигат синовете на клиентката ми.Две мургави момчета на възраст 15-17г .Държаха се като малки деца.Гонеха се,боксираха се.Държаха се точно,както момчето,което ми се привидя.Ръста на момчетата беше същия и едно от тях беше със синя тениска.

Общи условия

Активация на акаунт