МБАЛ Надежда - тема 24

• 65 635
  • 768
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря Ви много момичета и аз съм при Стаменов, но ме пренасочиха при нея, а ще ми е първи преглед за установяване на бременност, отделно имам и други проблеми, които ме тревожат и се чудех дали мога да й се доверя.

# 511
Здравейте мами, имам няколко въпроса относно раждането в Надежда, ще съм благодарна ако някоя може да ми отговори!
1. Заплаща ли се отделно стая или в цената за раждането се включва и цената за престой
2. Съответно стаите самостоятелни ли са
3. При секцио позволяват ли на таткото да види бебето веднага след раждане
4. Позволяват ли се посещения от бащата да види майката и бебето по време на престоя им
Благодаря предварително!

# 512
Здравейте мами, имам няколко въпроса относно раждането в Надежда, ще съм благодарна ако някоя може да ми отговори!
1. Заплаща ли се отделно стая или в цената за раждането се включва и цената за престой
2. Съответно стаите самостоятелни ли са
3. При секцио позволяват ли на таткото да види бебето веднага след раждане
4. Позволяват ли се посещения от бащата да види майката и бебето по време на престоя им
Благодаря предварително!

Здравей!
Престоя е включен в цената , стаите повечето са двойни.Имат някакви ВИП , където си сам , но не знам колко се доплаща.
При секцио позволяват таткото да види бебето преди да бъде заведено в неонатология.
Посещенията в родилно се осъществяват в столовата на етажа.Бебето може да го покажете само през стъклената врата на етажа.

# 513
Здравейте момичета !
Имам няколко въпроса на които ще се радвам ако някой ми отговори . Simple Smile
Термина ми е за утре, ама на малкия човек явно не му се излиза . Та въпроса ми е на някой преносил и минал през цялата процедура след това какво точно следва ще се радвам да сподели личен опит Simple Smile
Благодаря ви предварително ! ❤

# 514
Здравейте момичета !
Термина ми е за утре, ама на малкия човек явно не му се излиза . Та въпроса ми е на някой преносил и минал през цялата процедура след това какво точно следва ще се радвам да сподели личен опит Simple Smile
,Аз преносих и ме приеха за предизвикване. Приеха ме единия ден на обяд, но на следващия предизвикваха с хапче. Както в доста случаи при приемане на хапчето се наложи секцио. Аз нямам проблем със секциото, но ме държаха страшно много часове с адски болки и упойката не ме хвана, а ми сложиха 2 пъти. Ако не държиш на естествено и виждаш, че работата не върви много, по-добре направо давай секцио. Аз с това естествено последващо секцио доста бавно се оправих след тези упойки и болки.

# 515
Здравейте момичета !

Имам две индукции в болницата. Прием на предния ден по обяд. Настаняват те в гинекологично отделение на сутринта ти дават свещички за изхождане, оправяш се и в определен час те свалят в родилна зала, моите индукции бяха със система, болеше не беше приятно и лесно, но всичко минава, ако случиш и на хубав екип за раждане още по добре,обстановката е приятна. Таткото може да бъде при теб в родилна зала докато раждаш или да дойде след като родиш. След като родиш, оставаш в залата докато се изправиш на крака около 2 часа, ако имаш може да хапваш да пийваш. Ако имаш някакви въпроси може да ми пишеш на лично Simple Smile

# 516
А защо е нужна индукция ? В западните страните чакат от 1 до 2 седмици след термин, ако всичко е наред. Термина е ориентировъчна дата, не дата до която трябва да се роди.

# 517
А защо е нужна индукция ? В западните страните чакат от 1 до 2 седмици след термин, ако всичко е наред. Термина е ориентировъчна дата, не дата до която трябва да се роди.
Да извинете пропуснах да напиша , и двата пъти пренасях 1 седмица Simple Smile

# 518
Колко чакат в Надежда след термин ? Аз съм чувала за 4 дни, което е абсурдно малко, в други болници е от 7 до 10. Вярно ли е това за 4 дни ?

# 519
При мен и двата пъти на 6ти ден ме приемаха и на 7мия предизвикваха. Мисля че занеси от лекарят и от състоянието на бебето и майката.

# 520
  • София
Не съм пренасяла, но при първата бременност (2021) лекарката ми беше казала, че ако тоновете са добри, се чака десетина дни след термин преди да се индуцира раждане.

# 521
7 дни чакат.
Мен ме индуцираха поради друга причина ден преди термина, вероятно пак щях да пренася, де. Не съм нощувала в болницата предходния ден.
Отидох рано сутринта, обадих се на уговорката си, слезна екип, попълнихме всичко, настаниха ме.
Абокат, изследвания, клизма, влиза партньорът за раждане и почва великото чакане. От време на време влиза човек да провери до къде е стигнал процеса. Може да се наложи спукване на мехура, може и да не се.
Откъм процедури нямаше разлика със спонтанно започналото ми раждане, освен наличието на някакви медикаменти от самото начало.
Окситоцина не успя да ми направи хубавици контракции обаче и трябваше да се лиша от упойката, заради която всъщност направихме индукцията, ама. 😆

# 522
Момичета, утре имам първи преглед ЖК (задължително заради болничен, още не съм минала ФМ) и виждам, че от сега в системата е зареден амбулаторния лист  (или поне част от него) с назначени изследвания. Тези изследвания би следвало да ги направя след това, но ще е късно според мен, даже мислех да ям ама... - ПКК, глюкоза...та как се процедира? Кога ги правите☺️💐

# 523
На мен на първия преглед беше някъде към 15-16 часа, взеха си ми кръв, а аз си бях яла и пила съответно. Казаха ми, че е хубаво поне 3 часа да да минали от последното хранене.

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 17:09 от miaa7

# 524
Моя първи преглед беше в 20 часа. Взеха си ми кръв и урина. Ако искат да следят нещо специфично и трябва да е на гладно предупреждават и ти назначават изследванията за следващия ден след самия преглед.

Общи условия

Активация на акаунт