МБАЛ Надежда - тема 24

• 65 621
  • 768
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте,
мога ли да взема болничен в 11 г.с,от репродуктивния лекар,понеже още не съм пренасочена към следящ бременността ми,защото трябвало да мине БХС.При въпрос към един от лекарите там ми казаха, че вече мога да ползвам болничен,но не знам от кой трябва да ми се издаде?

# 541
Би трябвало да се издаде от следящия лекар.

# 542
Ще трябва да запишете час за преглед и по-скоро ще е при доктор от ЖК, може би няма значение кой, желателно е да при този, който ще ви следи впоследствие. Не е задължително да сте минали БХС, като обясните на регистратура и те ще ви съдействат. Друг е въпросът дали докторът ще е съгласен да даде болничен, не знам отказват ли...

# 543
  • София
Ще трябва да запишете час за преглед и по-скоро ще е при доктор от ЖК, може би няма значение кой, желателно е да при този, който ще ви следи впоследствие. Не е задължително да сте минали БХС, като обясните на регистратура и те ще ви съдействат. Друг е въпросът дали докторът ще е съгласен да даде болничен, не знам отказват ли...

Болничния се плаща 45 лв. и за всеки нов се минава на преглед и после се пуска за издаване от ЛКК. По принцип е най-добре да се пусне от 12 г.с. когато ще сте се записали на ЖК и ще се водите официално бременна. Преди това може да си вземете и от личния. Имайте и предвид, че за година имате право на 180 дни преди издаването на 45 дневния.

# 544
  • София
На мен ми взеха 50лв за болничен миналата седмица. 🤔

# 545
И на мен ми взеха 50лв., явно е толкова вече, аз по-скоро се учудих, че не ми таксуваха прегледа.🍀

# 546
Да мисля че ще ми стигат,те първа ще излизам не съм била до сега.
А вие в коя седмица сте Sehy?

# 547
Здравете момичета,
Този месец трябваше да ми бъде ЗЕТ, но доктора ми откри фоликулярна киста 6см.
Каза , че не е опасна и не пречи на трансфера, но въпреки всичко реши да го отложи. Изписа ми примолут нор 2×1 за 7 дни. След това ме вика на 2 ден от цикъла.
Имала ли е някоя от вас подобна киста и кога се пукна? Нищо не ме боли...никога съм нямала кисти и сега съм притеснена.

# 548
Здравете момичета,
Този месец трябваше да ми бъде ЗЕТ, но доктора ми откри фоликулярна киста 6см.
Каза , че не е опасна и не пречи на трансфера, но въпреки всичко реши да го отложи. Изписа ми примолут нор 2×1 за 7 дни. След това ме вика на 2 ден от цикъла.
Имала ли е някоя от вас подобна киста и кога се пукна? Нищо не ме боли...никога съм нямала кисти и сега съм притеснена.

Аз съм имала , но аз си бях с поликистоза и често правех кисти.Моята не се сви , а стигна до 10 см и се наложи операция.
Отидете следващата седмица примерно , да погледнат дали се свива.
Също ако усещате тежест и силна болка , потърсете незабавно лекар.
В никакъв случай не искам да ви плаша , просто съм страдала много от проклетите кисти.Но предполагам, че от медикаментите ще се резорбира.

# 549
Здравейте, насочих се към раждане в болница Надежда,но имам няколко въпроса
 Ще бъда благодарна ако някоя мама може да отговори!
В 27 г.с. съм и се следя при друг лекар. Искам да се преместя в Надежда, тъй като ще раждам там. Кой лекар бихте ми препоръчали?
2. Могат ли да ми издадат болничен 45 дни преди раждането, ако не съм следяла цялата бременност там?
3. Какви прегледи се правят след 34 г.с. ако звънна направо тогава да кажа,че ще раждам там?
Благодаря предварително!

# 550
Здравейте момичета, знаете ли колко пари е поставянето на песар  ?

# 551
Здравейте,
мога ли да взема болничен в 11 г.с,от репродуктивния лекар,понеже още не съм пренасочена към следящ бременността ми,защото трябвало да мине БХС.При въпрос към един от лекарите там ми казаха, че вече мога да ползвам болничен,но не знам от кой трябва да ми се издаде?
Моят първи болничен беше издаден именно от личния лекар, но само за 14 дни. Вземете си от личния и след това се свържете с лекар, който ще ви следи за продължаване на същия от ЛКК.

# 552
Здравейте! Предваретелно се извинявам, ако въпросът ми не е за тук 😊 Предстои ми първи преглед в болница Надежда. Как да стигна от там обратно до централна гара с метро (или поне до НДК)?

# 553
Здравейте! Предваретелно се извинявам, ако въпросът ми не е за тук 😊 Предстои ми първи преглед в болница Надежда. Как да стигна от там обратно до централна гара с метро (или поне до НДК)?

С метро. От метростанция Овчакупел до Орлов мост. После се прехвърлят на другата линия М2 до Сердика. Прикачвате се още веднъж на М1 и там единият влак е в посока Автогарата/ Централна гара, а другия пътува за НДК. Поправете ме,  ако греша.

# 554
Може направо от Овча купел до НДК и там да се прикачите на линия М2 към Централна гара.

Общи условия

Активация на акаунт