Избор на телефон - 2 тема

• 43 692
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Аз. Менютата са различни и е тегаво, докато се свикне, иначе зависи от характеристиките на телефона. Моето Xiaomi също си е фурия. 14ките ли си гледала? Още малко ще пуснат 15ките.

# 676
  • София
14, да.
Не държа на най- новия по принцип.
Даже от Самсунг серията ме е яд, че не взех а53 вместо а55, защото снимките са по- хубави за моя цветотип.

# 677
Аз. Менютата са различни и е тегаво, докато се свикне, иначе зависи от характеристиките на телефона. Моето Xiaomi също си е фурия. 14ките ли си гледала? Още малко ще пуснат 15ките.
Е, смяна на марката си е тегава винаги. Аз минах от Редми на Самсунг и пак го имаше това, просто се иска време да свикне човек. И то на Самсунг ме привлякоха 5те години поддръжка, а не че съм била недоволна от предишната марка или да съм държала да е Самсунг. И при предишната смяна пак смених марка и пак се дразних известно време, напълно нормално си е.
Който съвсем иска да го избегне това - може да си кара винаги с една и съща марка... и да си стиска палци в следващи версии на операционната система да не я изменят много че да не му е много ново.

# 678
Това колко време му е поддръжката от къде се вижда?

# 679
  • Мадрид / София
В интернет има информация за марките телефони колко време им е поддръжката. Потърси я с търсачката.

# 680
  • в 1001-та нощ
Вчера разцъквах в магазина почти всички телефони и се двоумя дали да се откажа от Самсунг. Нито един не ми хареса като селфи камера. Цветовете не са това, което бяха. Прави косата ми и лицето ми гаден цвят и най- много ми хареса снимката с едно Xiaomi среден клас, включително детайлите, но не знам дали като дългогодишен ползвател на Самсунг ще свикна с Xiaomi. А и като бързина самсунгът е фурия, но просто не мога да преживея селфи камерата. Цъкнах се даже с S-ките и според мен също изкривяват реалността. Консултантът ми потвърди, че гледат да заимсват от айфон, които аз не харесвам за фотография въпреки всеобщия хайп.

Как мислите, някой ползвал ли е дълги години Самсунг и после преминал на Xiaomi? Kakви са ви впечатленията.

Хубавите селфита, независимо от телефона, стават на естествена светлина и то правилно подбрана. За мен най-хубави си остават на Samsung, но високия клас.

Високия клас Xiaomi също снима много добре, в т.ч. и селфита. Телефоните имат и много богат избор на режими за всякакви заигравки. Разгледай и Honor и Motorla, но за да оцениш тези телефони, по-скоро трябва да ги познаваш - къде, какви настройки и режими, да си напаснеш телефона за своите предпочитания.

Дали ще свикнеш с Xiaomi - по-скоро да Simple Smile Хората сме адаптивни и гъвкави, особено, ако нещо ни хареса Simple Smile

# 681
  • София
Благодаря за мненията, но дори S-ките ми изкарват косата кафеникава и убита, а лицето- жълто. Пробвала съм на различна светлина, а искам нормална снимка, без да се налага да я цъкам на филтрите.

Не че седя и се снимам по цял ден, но за 8 месеца имам 2 селфита на тоя телефон, просто нямам желание и не го ползвам с удоволствие.
Иначе, xioami-то 14Т про нещо си с Лейка лещата наистина много добра снимка изкара. Ще изчакам да излезне новият Самсунг, тогава ще го помисля, нямам бърза работа.

# 682
Не знам дали е за тук въпросът, но има ли някаква опция при телефон (Iphone конкретно) да разреши само определени  номера от контактите му да го търсят?
Малко контекст: мъжът ми кара тежки нощни смени и през деня се опитва да вземе максимално сън. Редовно обаче му звъни някой познат, приятел, случаен и тнт.
Идеята е за няколко час апрез дена да може да ограничи само аз, родителите му и детската градина на детето да могат да се свържат с него.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 18:22 от Rocket

# 683
При Андроид има do not desturb и в настройките му има опция да се посочат определени контакти, за които да не важи. Сигурно и iPhone има нещо подобно.

# 684
Не знам дали е за тук въпросът, но има ли някаква опция при телефон (Iphone конкретно) да разреши само определени  номера от контактите му да го търсят?
Малко контекст: мъжът ми кара тежки нощни смени и през деня се опитва да вземе максимално сън. Редовно обаче му звъни някой познат, приятел, случаен и тнт.
Идеята е за няколко час апрез дена да може да ограничи само аз, родителите му и детската градина на детето да могат да се свържат с него.
В настройките има опция Фокус (нещо подобно трябва да е преведена) икона с луна/полумесец. Вътре като влезе има “не безпокой”, а там от лица/контакти може да определи за кого да са изключенията. Съжалявам, но не зная как точно са менютата на български/английски.

# 685
  • Melmak
Здравейте, за да не отварям нова тема, питам тук.

Има ли собственици на айфони, ползвани две години и повече? Как ви е батерията?
Колко време ви държи?
С iphone 14 съм, купих го преди 2 години.
Battery health е 89% при мен и вече пада доста лесно. Изключвам по принцип неща като локация, но го ползвам доста, цъкам, слушам музика/гледам клипове.

# 686
Здравейте, за да не отварям нова тема, питам тук.

Има ли собственици на айфони, ползвани две години и повече? Как ви е батерията?
Колко време ви държи?
С iphone 14 съм, купих го преди 2 години.
Battery health е 89% при мен и вече пада доста лесно. Изключвам по принцип неща като локация, но го ползвам доста, цъкам, слушам музика/гледам клипове.
Семейството всички имаме. Статистиката е такава
iPhone 12, от 5 години, батерия 87 %. Не е основно устройство, ползва се и таблет.
iPhone 12, от 3 години, 76%, много се рови и гледа, не се внимава със зареждането.
iPhone SE 3, от 3 години, 81%, основно устройство, ползва се за всичко, често се оставя да падне под 10%.

# 687
Моят iPhone 14 Plus е на около година и половина. Батерията е на 87%. Аз обаче сериозно издевателствам над него. Постоянно са включени локация, Bluetooth, Hotspot, игри играя, филми гледам, почти постоянно ми е в ръцете.

# 688
Здравейте, търся да купя iPhone 15 Plus (или Samsung Galaxy 24 Ultra) и ми излизат изгодни оферти от сайтове, от които не съм пазарувала. Моля, ако някой е купувал от някой от тези сайтове да сподели отзив за да избера на някакъв принцип:

www.vsichkistoki.com/
www.buybest.bg
www.allgsm.eu/
www.brosbg.com
Skyfon

Или да не рискувам и да взема от Ардес или Озон?

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 08:55 от Лимана

# 689
  • Варна
Моят Iphone SE3, купен преди 2 години и 2 месеца, батерията е 88%. Не съм забелязала да пада кой знае колко по-бързо от началото.

Общи условия

Активация на акаунт