ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 261
  • 766
  •   1
Отговори
# 435
Отиваш при гинеколога, който ти следи бременността (ЖК) и той ти пуска болничните. Минава се комисия ЛКК след определен брой дни. При мен докторът се заниваваше с това с предходната бременност. От 7 г.с. бях в болничен. Само си вземах болничните листове от него. Сега съм при друг и не зная как ще са нещата. Още не ми се иска да излизам в дълъг болничен.

# 436
Здравейте от мен. Аз също съм в отбора с главоболието /дори си купих апарат за кръвно, заради него/ и подутия корем. Зверският ми апетит изчезна, дори наблягам на плодове и течности, но вечер корема ми се подува сякаш съм в 7 месец. Постоянно съм уморена и се чувствам тежка, а гърдите ми са тройни.
Днес бях на преглед и ембрионът не отговаря по размери. Върви с 5 дни по-голям, даже с доктора спорихме кога е била последната ми менструация. Аз си ги записвам от години и няма как да съм объркала. По чиста математика съм 8+5,  ехографа изчислява 9+3, съответно термина от 12.10 отива на 07.10. Все още не сме пускали никакви изследвания, уговорихме се за 25 март.

# 437
Здравейте от мен. Аз също съм в отбора с главоболието /дори си купих апарат за кръвно, заради него/ и подутия корем. Зверският ми апетит изчезна, дори наблягам на плодове и течности, но вечер корема ми се подува сякаш съм в 7 месец. Постоянно съм уморена и се чувствам тежка, а гърдите ми са тройни.
Днес бях на преглед и ембрионът не отговаря по размери. Върви с 5 дни по-голям, даже с доктора спорихме кога е била последната ми менструация. Аз си ги записвам от години и няма как да съм объркала. По чиста математика съм 8+5,  ехографа изчислява 9+3, съответно термина от 12.10 отива на 07.10. Все още не сме пускали никакви изследвания, уговорихме се за 25 март.

Просто си била с ранна овулация. Преди години приятелка забременя нежелано, защото ѝ беше мерак да пробват с приятелят ѝ да свършва в нея и си гледаше овулацията и го бяха свършили на първия ден след края на цикъла ѝ (за да е сигурна, че дори да оцелеят 7 дни сперматозоидите пак няма да е в овулация) е, да, ама не, и забременя, тогава направи медецински аборт, бяха млади. Така че и по-ранна овулация се случва, при нея трябва да  било на около 9-10 ден от 1вия ден на последната менструация. При теб май също ще да е било така, щом с 5 дни по-напред върви, излиза 9ти ден от цикъла ти. Свидетел съм, че е възможно.

# 438
На мен ми дадоха час за да видим пулс и дали двете вървят засега добре, чак за 19-ти, тогава ще съм в 7 седмица и 6 дни. Мислите ли, че е късно...

# 439
Отиваш при гинеколога, който ти следи бременността (ЖК) и той ти пуска болничните. Минава се комисия ЛКК след определен брой дни. При мен докторът се заниваваше с това с предходната бременност. От 7 г.с. бях в болничен. Само си вземах болничните листове от него. Сега съм при друг и не зная как ще са нещата. Още не ми се иска да излизам в дълъг болничен.

Благодаря! А майчинството ти спада ли, ако си бил през цялата бременност в болничен?

# 440
На мен ми дадоха час за да видим пулс и дали двете вървят засега добре, чак за 19-ти, тогава ще съм в 7 седмица и 6 дни. Мислите ли, че е късно...
Аз съм на 18, първия преглед ми беше на 29 февруари, вече нямам търпение да отида. Първа бременност ми е и се шакам от най-малкото. Заради много бледо кафеникаво течение започнах дуфастон в комбинация с но шпа и бусколизин и се надявам всичко да е наред.

# 441

Благодаря! А майчинството ти спада ли, ако си бил през цялата бременност в болничен?

Разбира се. В периода в болничен се взема 80% от заплатата. За майчинство се гледат доходите 12 месеца назад. Или 24. Трябва да се провери.

# 442
Гледа се сумата на която си осигурен, а не доходът ти. За 24 месеца назад от раждането.

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 15:43 от ВаНиЛа

# 443
Вал,аз нямам зацапване,но пък ми изписаха 3*2 утрогестан 100мг. , заради киста и понеже днес ми свършва първата опаковка,питах докторката дали не мога да си взема от 300мг. от глобулите и да си си слагам сутрин и вечер ,вместо да пия тези ,които са по-малките милиграми, но тя изрично ми каза да си продължа тези през устата...

# 444
Аз съм самоосигуряващо се лице и питах счетоводителля ми точно по този казус. Отговори ми следото: "Имаш право на 180 дни болнични преди 45-я ден. Те се изплащат на база на 70% от среднодневния ти доход за последните 12м.". При въпросът ми на каква сума ще бъда осигурена за този период ми отговори, на каквато е сумата по майчинските. Т.е. при формиране на майчинските, които се гледат назад 24 месеца преди 45-тия ден излизане в отпуск,  6 месеца от тях ще са с 30% по-ниска сума от останалите 18 месеца.

Сега се чудя дали на 70% от среднодневния доход или 70% от среднодневната сума, на която съм се осигурявала... защото се осигурявам на различна сума от тази, която получавам в крайна сметка и за която плащам данък на държавата Thinking Пак ще трябва да го питам, никак не са ясно написани тия неща в нета, трябва счетоводител да ги отговори, ама нещо тия дни не ми вдига.

# 445
Това е от сайта на НОИ:

Дневното парично обезщетение за временна неработоспособност поради общо заболяване се изчислява в размер 80 на сто, а за временна неработоспособност поради трудова злополука или професионална болест – в размер 90 на сто от среднодневното брутно трудово възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху които са внесени или дължими осигурителни вноски, а за самоосигуряващите се лица – внесени осигурителни вноски за общо заболяване и майчинство за периода от 18 календарни месеца, предхождащи месеца на настъпване на неработоспособността.

# 446
Здравейте, момичета 💐 исках да се допитам до вас въпреки, че въпроса ми вероятно е тъп, но съм много притеснена (първа бременност ми е и много желана) бременна съм в 6 седм и 3 дни, като цяло ходя на частен лекар който миналата седмица ми каза, че всичко е наред, но личната ми препоръча да ходя и на държавен, днес ходих и тя доста се поогледа (не знам дали за апаратурата) но накрая ми каза, че всичко излгжедало нормално имало детски сърдечни тонове - 128, имало движение на ембриона, но било много рано да се каже като цяло звучеше несигурна и аз леко се изплаших, според вас тези тонове за 6 седмица нормални ли са😕
Благодаря ви и ви желая леко бременеене на всички 🪻💐

# 447
5-тa ceдмицa – 90-100 yдapa;
6-7 ceдмицa – 100-130 yдapa;
8-9 ceдмицa – 130-150 yдapa;
10-11 ceдмицa – 130-160 yдapa;
12-13 ceдмицa – 140-170 yдapa;
14-15 ceдмицa – 140-180 yдapa;
16-17 ceдмицa – 140-170 yдapa;
18-19 ceдмицa – 130-170 yдapa;
20-21 ceдмицa – 140-170 yдapa;
22-23 ceдмицa – 130-160 yдapa;
24-40 ceдмицa – 120-160 yдapa.

https://biomall.bg/blog/surdechen-puls-na-ploda-koga-se-proqvqva … -go-chuem-1-chast

# 448
Здравейте! Някоя знае ли как стоят нещата с взимане на болничен до края на бременността? Не ми се иска да стоя вкъщи от толкова рано, но не издържам психически на работа. Супер много се натоварвам и май нещата отиват към болничен за съжаление.
Аз също имам желание да изляза в болничен до края, точно поради същата причина. Прекалено много стрес и напрежение ми се събира на работа, а и с ръководството си имам проблеми в последно време, което допълнително ме натоварва. Все още никой не знае, че съм бременна и не знам как ще реагира началството, когато представя болничния и се досетят, че няма да се върна на работа. Все още не съм говорила и с АГ-то, при който ще се следя. Часа ми е за 19-ти и смятам тогава да му обясня как стоят нещата, силно се надявам да ми влезе в положение и да ми даде болничен. Силно се надявам и се моля преди всичко обаче да чуем мъничкото сърчице тогава

# 449
Аз от вчера съм с неразположения в корема - като се натисна леко долу ниско в корема болката е сякаш ми се пишка, отивам да се поканя и не става, нито това, нито другото....Имах леки болки и в кръста...Какво точно се случва и аз не разбирам.....Нямам проблеми с ходене до тоалетната, но сякаш съм се подула.....и като хапна нещо малко ми става тежко......вода пия по 1,5л. на ден...Ето ми подутия корем......................Много е неприятно..

Чувствам се по абсолютно същия начин. Болчици, натиск, подуване, уриниране. 2 пъти Но шпа пих, че и кръста ме боли.

Общи условия

Активация на акаунт