Седмокласници 2023/2024 - тема 6

• 39 810
  • 803
  •   1
Отговори
# 105
Ние същото сме на една българка и упражнения на видовете наклонения са правили. При нас доста отсъстваща госпожата и затова сме назад!

# 106
  • София, Лагера
И моят синковец беше на изпита на Регалия днес. Такава тарапана не очаквах, беше като на митинг на СДС 1990 Laughing
Не му е било трудно, макар че текста не беше лесен. В началото се е притеснявал, но после се е фокусирал и му е потръгнала работата.
За мен важното е да свикне с формата и с несигурността, по мое мнение децата се дънят повече не от незнание, а от притеснение. Като цяло не искам да му вкарвам излишен стрес, и без това сам си дава доста зор, а и брат му е в 1НЕГ лайстунг, а това за второ и конкуриращо се дете си е вид натиск.

# 107
  • при моите любими
За Регалия това в Сейнт Джордж е нещо ново. 2022 не предлагаха там нито курсове, нито пробни. Дъщеря ми посещаваше тази школа и се провеждаха в 119то.

# 108
  • София
Мина НВО по Бел на щерката днес, със смесени чувства съм. Хем има пропуски,  хем ми се струва, че сравнително добре се е справила, като Бел е слабият й предмет. Трудно ми се видя, не беше лесен пробния.

# 109
От учебната 2022/2023 Регалия  са в Сейнт Джордж. Дъщеря ми ходи там от 6 клас. Голямата беше в 119-то преди 5 години, като гледам сега какво чудо е от чакащи коли всеки път, не знам как в 119-то сме успявали с чакането в малките улички наоколо. Че тогава и школи по рисуване към Приложното имаше в 119-то, а сега вече не.

# 110
  • Sofia
Аз не мога да преценя пробният труден или лесен е. Не следя много тези, които ѝ дават от школата Relaxed Има съмнение в два въпроса от тестовата част, в тезата не е успяла да посочи изразни средства, освен повелителната форма (то и аз не виждам, но не съм критерий). В преразказа е пропуснала 2-3 подробности + забравила е името на Валентин и навсякъде е писала "момчето" и има неточност - младежът е казал "няма да мога да скачам с парашут", а тя е написала, че вече ще може. Нашият пробен е доста изписан и абсолютно нямам време да забелвам Relaxed
Текстът за четене с разбиране е за НДК.
Тезата: какво внушват стиховете от Чинтуловата творба "доста робство и тиранство, всички на оръжие!".
Преразказ от неутрален разказвач на "Първото влюбване" по "Щастливият мой риск" на Кирил Божилов.

Още като седна в стаята, ми писа, че са влезли няколко деца тип "2 х 100 точки" Laughing

# 111
  • Пловдив
Моят се е справил по-добре от очакванията според мен на пробния, това по мое мнение. БЕЛ не му е силата, четенето с разбиране му куца, колкото и да го упражнява. Та има си грешки на теста, но в частта с литературата, за която аз помагам, има само 1.  Всички грешки е открил, тезата...абе можеше и по-зле. На преразказа, тук-таме грешки в глаголното време, но са 1-2, всички подробности се помнят почти до самия край, когато "операта" е станала "ресторант" и някак си претупва винаги края.
Да ви кажа в Пловдив това е първият пробен на Регалия и от впечатленията, с които бях останала тук във форума, аз лично очаквах да е по-труден. Ще видим другата неделя МАТ.

# 112
Аз не мога да разбера защо са всички тези уловки при въпросите към текста Thinking Айде, разбиране, разбиране, ама някои са си чисто подвеждащи. Да не говорим, че има някои отговори, които подлежат на интерпретация. Не говоря конкретно само за този текст, ами изобщо за НВО-та по български. Че и по математика - с тези НЕ във задачите - защо изобщо е нужно? Тества се и концентрацията, окей, ама не може ли просто да им проверяват знанията, а не допълнително да ги подлагат на стрес да търсят уловки във всяко нещо. Все повече си мисля, че до голяма степен трагичните средни резултати се дължат не толкова на незнание на децата, колкото на самия формат, който, ако не е упражняван достатъчно, не е реален измерител на наученото в училище.

# 113
Моят се е справил по-добре от очакванията според мен на пробния, това по мое мнение. БЕЛ не му е силата, четенето с разбиране му куца, колкото и да го упражнява. Та има си грешки на теста, но в частта с литературата, за която аз помагам, има само 1.  Всички грешки е открил, тезата...абе можеше и по-зле. На преразказа, тук-таме грешки в глаголното време, но са 1-2, всички подробности се помнят почти до самия край, когато "операта" е станала "ресторант" и някак си претупва винаги края.
Да ви кажа в Пловдив това е първият пробен на Регалия и от впечатленията, с които бях останала тук във форума, аз лично очаквах да е по-труден. Ще видим другата неделя МАТ.

Здравейте,
синът ми вчера също се яви на този изпит. На теста виждам какво е отговорил и долу-горе мога да преценя как се е справил, но за праразказа, откъде преценявате? Това по думи на детето ли? Или ви е донесло чернова?
Питам, защото нямам търпение да видя какво е направил, а тези 10 дни ми се струват дълъг период.

# 114
  • Пловдив
Донесе черновата.

# 115
Има онлайн пробни на Регалия, защото местата за присъствен са запълнени. Аз се замислих да я запиша, защото от Междучасие не мога да добия реална представа за нивото на детето ми. Симеонов дава много различни задачи. А той мисли тестовите и за СМГ, така че не ми е опция да я запиша техен пробен.
Днес е казал, че само на едно дете от СМГ е проверил и то имало 50+ точки. Ужас. Какво тогава да очаквам от дете, което не е в СМГ?! Знаел, че имало много уловки, но не променил теста. Шегувал се, както обикновено, че ще наеме голям апартамент за всички деца, които ги изгонят след като излязат резултатите. Нещо не мога да схвана тези шеги Tired Face

Симеонов може да не е най-добрият вариант за подготовка по математика за НВО, но пък е чудесен в задачите.

Преди няколко теми бях писала, не е важно колко точки има детето а къде е позиционирано сред другите.
Задачите му са хубави за да включат децата някоя и друга уловка. Точно този тип уловки на истинското НВО разслоява първите 10 % от децата.
Какво ще ви помогне елементарен тест и 100 точки ако 25 % от децата имат същият резултат.

Междучасие ги пробвах миналата година в точно в пробните изпити. За мен бяха идеален вариант. Сина ми не се е готвил извън училище и тези тестове и рецензиите по тях ми бяха полезни за позиционирането му.
Реално влезе там, къде искаше и където бяхме сметнали със статистиката от Междучасие, че ще влезе.

Това не ми попречи да треперя докато излезе класирането Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 10:52 от Hope for Two

# 116
  • при моите любими
Аз мисля, че по-трудните пробни изпити са в полза на децата.

# 117

Здравейте , а дали може да публикувате верните отговорите на тестовата част от пробния на регалия ? 
На моя син му се е сторила лесна матурта (което значи , че я е подценил) , а преразказа каза , че бил гаден , не запомнил много. Но на него белг.му е по-трудния.

# 118
  • София
По-трудните пробни имат и плюсове, и минуси.  За някои деца не толкова доброто справяне  на такъв пробен е  идеална мотивация да работят още , за да си постигнат целите. При други  деца имат  точно обратен ефект.. Все пак един седмокласник не е чак толкова зрял, че да осмисли/ приеме факта, че  НВО по мат гарантирано  няма да е със сложността на пробен в Междучасие, СМГ, ПЧМГ. И когато такъв ученик  си остане в заблудата, че така ще  изглежда  и НВО, гемиите му потъват, вменява си подсъзнателно сам, че няма да се справи..  Затова  ако пускате децата си на такива пробни,  пускайте ги за баланс и на по-премерените като сложност и по-близки до истинското НВО, че да са  с една идея по-спокойни. Simple Smile Иначе несъмнено решаването на задачи с някоя и друга клопка, изискваща съобразителност, е полезно не само за НВО, а по принцип.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 11:07 от пенсионирана русалка

# 119
За мен по-труден изпит не е равносилно на много задачи в тестова форма, където гониш време и трябва да търсиш уловки. Ако по МАТ задачите бяха по-малко, но с разписване и с една-две по-трудни за разслояване в горния сегмент, щеше по-реално да отразява уменията им. Но масовостта на НВО не предполага такова проверяване, а тестът може и машинно да се провери.

Общи условия

Активация на акаунт